Advertentie

Een (leestip)brief aan... Femke

op 13 februari 2018 door

In deze rubriek bestudeert elk teamlid een gelezen-plankje van iemand. Op basis daarvan maakt diegene een lijstje met boekentips die ons medeteamlid zeker zullen bevallen. Vandaag onderzocht Claudia het plankje van Femke in de hoop dat ze haar wat leuke, nieuwe boekentips kan geven.

Femke leest graag boeken van Jandy Nelson -> lees ook Nicola Yoon “Alles wat je lief is”

Alles Wat je Lief is, geschreven door Nicola Yoon en onlangs verfilmd, gaat over Madeline, een meisje dat allergisch is voor de wereld. Ze mag haar huis niet uit en heeft alleen contact met haar moeder en haar verpleegster. Totdat er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, en ze toch echt een keer uit haar veilige wereldje wil stappen voor hem. Dit klinkt misschien als een ‘standaard’ YA, maar het eindigt niet zo!

Femke vond Kids of Appetite erg leuk -> Lees Muggenland

David Arnold, de schrijver van Kids of Appetite, heeft ook het boek Muggenland geschreven. Ook al heb ik Kids of Appetite niet gelezen, kan ik wel zeggen dat Muggenland een uniek boek is, mede door de bijzondere schrijfstijl van Arnold. Ik denk daarom dat je dit boek ook heel mooi zult vinden! In dit boek vlucht Mim weg, van zichzelf en haar leven, in een bus op weg naar haar moeder. Onderweg komt ze bijzondere reizigers tegen en langzaam maar zeker probeert ze zichzelf te vinden tijdens deze unieke reis.

Femke houdt van unieke boeken zoals Een -> probeer eens een poezieboek, bijvoorbeeld Melk en Honing

Een van Sarah Crossan is geschreven in proza; erg uniek. Ik las dat dit een van je favoriete boeken van 2017 was. Ook zag ik dat je nog niet veel poëzie hebt gelezen. Melk en Honing (Milk & Honey) van Rupi Kaur is de laatste tijd erg populair en bevat naast poëzie ook prachtige tekeningen. Misschien ligt dit boek niet helemaal in je comfort zone, maar het is zeker de moeite waard om het te lezen.

Femke gaf vijf sterren aan Haar Naam Was Sarah -> probeer Als je het licht niet kunt zien

Dit boek van Anthony Doerr vond ik ontzettend mooi. Ik zag dat je veel boeken leest die over de oorlogsperiode gaan, en ook al is dit geen YA denk ik toch dat je de schoonheid van dit boek ook zult waarderen. Het boek gaat over de blinde Marie-Laure die opgroeit in Parijs bezeten door de Nazi’s. Samen met haar vader vlucht ze naar Saint-Malo, waar haar wegen kruisen met Werner, een jongen die bij de Hitlerjeugd hoort. Een bijzonder verhaal dat je je nog lang zult herinneren.

Femke las Cinder -> lees Scarlet

The Lunar Chronicles van Marissa Meyer is een van mijn favoriete serie. Ik zag dat je Cinder, het eerste deel, hebt gelezen en goed hebt beoordeeld. Ik kan alleen maar zeggen dat het zeker de moeite waard is om de rest van de serie te lezen, ik vind hem namelijk steeds beter worden. Je leert de personages beter kennen en de karakterontwikkeling en samenwerking tussen de hoofdpersonen is erg leuk om over te lezen. Een beetje science fiction gemengd met spanning en liefde, wat wil je nog meer? 

Ik hoop dat je deze boekentips leuk vindt, Femke! Wie weet pak je een van de boeken op en zul je er net zo van genieten als ik. Hebben jullie nog tips voor Femke? Hier vind je haar boekenplankje, en laat het zeker weten als jij nog een mooi pareltje kunt bedenken voor Femke!Reacties op: Een (leestip)brief aan... Femke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jandy Nelson

Jandy Nelson

Jandy Nelson (1965) studeerde Creative Writing en Comparative literature in New...

David Arnold

David Arnold

David Arnold is een Amerikaanse auteur van YA-boeken. Zijn tweede boek The Kids ...

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...

Gesponsorde boeken