Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Even voorstellen: onze nieuwe teamleden

op 03 augustus 2020 door

Zoals jullie weten hebben wij in juli een vacature voor nieuwe teamleden voor Liefde voor YA gepubliceerd. Daar zijn een aantal enthousiaste reacties op binnen gekomen. Uit deze reacties hebben wij vier meiden uitgekozen die Liefde voor YA komen versterken. Dit zijn Danique, Denise, Nicole en Nina. Zij stellen zich in dit artikel aan jullie voor. Naast vier nieuwe teamleden willen wij jullie ook graag voorstellen aan een nieuw genre: new adult. 

Veel van ons lezen naast young adult ook graag new adult. Het new adult genre wordt steeds bekender in Nederland. Het genre is een crossover tussen young adult en feelgood, maar het licht dichter bij young adult. Het genre wordt gekenmerkt door personages van achttien jaar of ouder die bijna altijd aan de hogeschool of universiteit studeren. De personages moeten zichzelf vaak leren kennen en dragen vaak veel bagage met zich mee. Een ander kenmerk van new adult is de erotiek en de daarbij behorende (vaak) expliciete seksscènes. Omdat het genre zo dicht bij young adult ligt hebben wij besloten deze boeken vanaf nu ook op onze spot te bespreken. Kortom: wij hebben vier nieuwe teamleden en een nieuw genre.

Onze nieuwe teamleden stellen zich hieronder graag aan jullie voor.

Danique

Hallo allemaal! Allereerst wil ik even zeggen hoe gaaf ik dit vind! Daarnaast ga ik me even aan jullie voorstellen. Ik ben Danique van der Heide, 19 jaar, en ik woon dicht bij Emmen in het dorpje Erica. Ik ben afgestudeerd als onderwijsassistent en ben verder gaan leren op de PABO in Emmen om een volledige juf te worden. Buiten school om werk ik in de plaatselijke cafetaria, maar het aller liefst kruip ik op de bank met een goed boek. 

Ik begon al vrij jong met lezen en ben ook meegegroeid met de genres. Toen ik op het middelbaar onderwijs kwam raakte ik in contact met het genre Young Adult en ik wist meteen toen ik het eerste boek had gelezen: dit is wat ik leuk vind. Als ik het me goed herinner was het eerste boek een boek van Julie Kagawa en ik was meteen verkocht aan de wonderlijke wereld vol fantasie. Ik heb dit dan ook nooit losgelaten en waan me het liefst in een wereld die niet echt is, om even te ontsnappen aan mijn eigen wereld. Mijn favoriete auteurs zijn dan ook wel Stephanie Garber, Jennifer L Armentrout, Julie Kagawa en Cassandra Clare

Ik ben daarom ook enorm enthousiast en super blij dat ik deel mag gaan uitmaken van dit fantastische team, en ik hoop veel leuke posts te schrijven en jullie mee te nemen in de mooie wereld van young adult maar zeker ook de wereld van new adult!

Denise

Hoi allemaal! Ik ben Denise en ik ben 23 jaar. Ik woon in Almere en in het dagelijks leven ben ik juf. Dit schooljaar krijg ik voor de derde keer mijn eigen groep 3 en daar heb ik heel veel zin in. 

Al zolang ik mij kan herinneren verslind ik boeken. Mijn moeder moest vroeger minstens twee keer per week met mij naar de bieb en op vakantie wilde ik het liefst een extra koffer voor mijn boeken. Sinds ik op de middelbare school Twilight ontdekte lees ik veel YA-boeken, maar eigenlijk lees ik bijna alle genres. Voor de Leesclub van Alles recenseer ik kinderboeken en thrillers. 

Een favoriete auteur kiezen vind ik echt onmogelijk, maar ik hou van de boeken van Jennifer L. Armentrout en Elle Kennedy

Naast het lezen zit ik op korfbal en speel ik graag spelletjes met mijn vriendinnen.

Hallo allemaal!

Nicole

Ik ben Nicole, 35 jaar en woon in het Zuiden van Limburg. In het dagelijks leven werk ik parttime op een advocatekantoor. Als ik niet hoef te werken, onderneem ik graag dingen met mijn 7-jarige zoon en daarnaast lees ik heel graag en heel veel. 

Behalve lezen, schrijf ik ook graag over de boeken die ik lees en hoop ik binnenn een jaar mijn eigen manuscript bij een uitgever te hebben liggen. 

Ik lees voornamelijk YA urban- en high fantasy, maar heb sinds kort ook het New Adult genre ontdekt. Vooral de boeken van Elle Kennedy heb ik verslonden! 

Mijn all time favoriete auteurs zijn Sarah J. Maas, Jennifer L. Armentrout en Erin Watt. Leuk feitje: Elle Kennedy maakt deel uit van het schrijversduo Erin Watt. 

Ik ben enorm enthousiast en blij dat ik deel mag gaan uitmaken van deze fantastische en gezellige spot! Ik kijk er enorm naar uit om al mijn liefde (en dat is heel erg veel) met jullie allemaal te kunnen delen!  

Nina

Hallo mede boekenliefhebbers! Ik ben Nina, bijna 21 jaar en ik ben een groot boekenfan. Ik kom uit Breda, heb net mijn Bachelor afgerond in Tilburg en begin in september aan mijn Master in Amsterdam. 

Dit jaar heb ik al 59 boeken gelezen en mijn doel is om met minstens 80 (wie weet 100) boeken te eindigen dit jaar! Enkele van mijn favoriete auteurs zijn John Green, Alice Oseman, Cindy Paul en Stephanie Garber. Eigenlijk is mijn smaak dus best divers van Contemporary YA tot YA Fantasy en de laatste tijd lees ik ook veel LGBTQA+ boeken binnen het YA genre wat me erg goed bevalt. Hierover zullen jullie vast wel een artikel van mij voorbij zien komen in de toekomst. 

Naast het feit dat ik een grote boekenwurm ben stop ik ook veel energie en liefde in mijn studie, probeer ik wat yoga lesjes te pakken ter ontspanning en houd ik ervan om te tekenen, kleuren en series te kijken. 

Ik ben erg vereerd om het Liefde voor YA team te mogen komen versterken en hoop dat ik met mijn artikelen en recensies die ik ga schrijven jongeren kan laten inzien dat lezen zooo ontzettend leuk kan zijn en wat het oppakken van een goed boek ons allemaal kan leren! 

Welkom meiden!



Reacties op: Even voorstellen: onze nieuwe teamleden

Meer informatie