Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

SPECIALE AANKONDIGING: Yaltival!

op 03 mei 2019 door

Op zondag 30 juni is het zover: het is tijd voor een nieuw Young Adult evenement in Eindhoven en wel Yaltival! Op dit evenement, georganiseerd in Dynamo Eindhoven, komen (inter)nationale auteurs, kun je je weer helemaal blut shoppen en zijn er workshops. Vandaag vertellen wij je wat er allemaal op dit spiksplinternieuwe evenement te beleven is.

Dit artikel is geschreven door Merel en Laurie

Locatie

Zoals hierboven aangegeven vindt Yaltival plaats in Dynamo te Eindhoven. Deze locatie is eigenlijk een concertzaal waar voornamelijk metalbands optreden. Echter wordt Dynamo ook gebruikt voor conventies en had auteur Marissa Meyer in 2018 hier haar eigen event. De locatie ligt gunstig, je kunt er binnen ongeveer 10 minuten naartoe lopen vanaf station Eindhoven.

Organisatie

De organisatie is in handen van Boekhandel van Piere en Dynamicon. Als je eens in Eindhoven bent is het een aanrader om eens binnen te lopen bij Van Piere, want het is een grote boekhandel met een groot Young Adult aanbod, zowel in het Nederlands als in het Engels. Van Piere organiseerde de afgelopen jaren ook de Young Adult Summer Loving evenementen, misschien ben je daar al eens geweest. Dit jaar is het tijd voor een ander soort evenement en Yaltival is geboren.

Programma

10.00 uur Goodiebag ophalen bij Boekhandel Van Piere.
11.30 uur  Ontvangst in Dynamo met boeken- en merchandisemarkt is.
12.00 uur Hoofdprogramma: Interview met auteurs die je niet wilt missen. Inclusief meet & greet
14.30 uur 1ste ronde Workshops / Masterclass
15.30 uur Cosplay
16.30 uur 2de ronde workshops / Masterclass
17.30 uur Loterij en uitslag van de Cosplay wedstrijd

Goed om te weten

  • Bij Dynamo zijn er kluisjes beschikbaar, dus geen rugklachten voor jou door het boekensjouwen!
  • Dynamo is rolstoeltoegankelijk.
  • Uiteraard staat Boekhandel Van Piere voor je klaar met een grote boekenstand. Wil je zeker zijn van een bepaalde titel? Sla dan op 30 juni je slag in onze boekhandel tussen 10.00 – 12.00 uur aan de Nieuwe Emmasingel 48.
  • Bij Dynamo bestaat de mogelijkheid om een hapje en een drankje te bestellen. Om de hoek zitten ook leuke lunch- en dinerplekjes!

Goodiebag

Vanaf 10:00 kun je bij Boekhandel Van Piere een goed gevulde goodiebag ophalen, deze is bij de ticketprijs inbegrepen. Deze goodiebag kun je dus NIET ophalen bij Dynamo! De deuren van Dynamo gaan om 11:30 open en het hoofdprogramma start om 12:00 uur. Het adres van Van Piere is Nieuwe Emmasingel 48 in Eindhoven. Ook dat is op minder dan 10 minuten lopen vanaf het station.

Cosplay wedstrijd

Houd je ervan om verkleed als je favoriete (bookish) personage naar evenementen te gaan? Dan is de cosplay wedstrijd echt iets voor jou. Je maakt kans op prijzen, dus trek je mooiste cosplay aan.

Workshops

Voor we jullie gaan vertellen welke auteurs naar Yaltival komen - want we hebben een primeur - nemen we eerst de workshops met jullie door. Het leukste bewaar je natuurlijk voor het laatst. De workshops zijn ook hartstikke leuk! Je kunt deze dag naar de volgende workshops:

  • Illustreren, gegeven door Emmy van de blog Zon en Maan;
  • Bloggen, gegeven door Joost van de blog NerdyGeekyFanboy;
  • Vertelperspectief, gegeven door Jen Minkman, o.a. bekend van het boek Het Licht Van Lorelei;
  • Het schrijven van een trilogie, gegeven door Chinouk Thijssen, haar nieuwste boek Break A Leg verschijnt in mei.
  • Thriller schrijven, door Daniëlle Bakhuis en Buddy Tegenbosch

Houd de social media kanalen van Yaltival en onszelf goed in de gaten, want zodra er meer workshops bekend worden gemaakt verschijnen deze daar.

De auteurs

  • Stephanie Garber - bekend van Caraval, Meester Legende en in mei komt het laatste deel uit: Finale!
  • Emily Barr - bekend van The Truth and Lies of Ella Black en The One Memory of Flora Banks. In mei komt haar nieuwe (engelstalige) boek uit: The Girl Who Came Out of the Woods.

SPECIALE AANKONDIGING!

Nu mogen we de volgende auteur aankondigen! De derde auteur is...

Alice Broadway!

Alice kun je kennen van haar boeken Inkt en Vlam (inderdaad, die met die prachtige covers!), ook zij zal aanwezig zijn op Yaltival.

Ben je nieuwsgierig geworden? Ga direct naar de website van Yaltival en bestel je tickets!

Wie kunnen we op Yaltival verwachten, en waar heb je het meeste zin in?



Reacties op: SPECIALE AANKONDIGING: Yaltival!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Emily Barr

Emily Barr

Emily Barr is een Britse schrijfster. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan he...