Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Friday Five: Schrijvers waarvan ik meer dan 5 boeken gelezen heb

op 29 maart 2019 door

Met een aantal bloggers doen we 'The Friday Five' bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Merel werkt mee aan dit project, met deze week The Friday Five: Schrijvers waarvan ik meer dan 5 boeken gelezen heb. Lees lekker mee en laat me in een reactie weten wat jouw favoriete schrijver is!

Geschreven door Merel

d9984a446cd16c1adc24a996ff701003.jpg

1. Jennifer Armentrout

Van Jennifer Armentrout heb ik The Dark Elements-serie gelezen, die ik erg tof vond, maar toch iets leuker is als je nog wat jonger (lees: 16 jaar of iets dergelijks) bent. Ik gaf het eerste en derde deel 3 sterren, en het tweede deel 4 sterren. Ook las ik Vurig (3 sterren) en The Probleem met Voor Altijd (2 steerren). De boeken van Armentrout vallen dus niet altijd bij mij in de smaak, maar haar schrijfstijl leest wel heerlijk weg. 

2. Agatha Christie

Ik kan nooit genoeg krijgen van Agatha Christie! Van haar las ik En toen waren er nog maar... (5 sterren, mijn absolute favoriet), Moord op de Oriënt Expres (4 sterren), De Moordenaar droeg Blauw (3 sterren), De trein van 16.50 (4 sterren) en Kerst met Poirot (4 sterren). Ik ben van plan nog een hoop van Christie te lezen, want haar boeken verassen me altijd.

3. John Green

Van John Green las ik Looking for Alaska voor mijn eerste leesclub op Hebban, en hij beviel eigenlijk helemaal niet zo goed! Ik kan me het nog goed herinneren, omdat Lieke Roovers en ik de enige waren met een afwijkende mening. Ik gaf deze 3 sterren en vond hem nogal tegenvallen. Ook vond ik Negentien Keer Katherine (2 sterren) niks, maar vond ik De Weeffout in Onze Sterren (3 sterren), Paper Towns (4 sterren) en Schildpaddden tot in het Oneindige (5 sterren) wel erg goed. Grappig hoe dat zo verschilt!

4. Taherah Mafi

Grappig genoeg staat deze in mijn lijstje. Dat komt natuurlijk door de Vrees Me serie, die ik helemaal niet zo goed vond, maar wel meteen 5 boeken bevat. Ik heb ze allen drie sterren gegeven, maar vond de novelles tussendoor beter (4 sterren). Ik vond Juliette gewoon een vreselijk irritant personage! Heel Me gaf ik slechts 2 sterren, maar Een bijna eindeloze afstand (4 sterren) vond ik dan wel weer erg goed. 

5. J.K. Rowling

Deze spreekt denk ik voor zeg. Harry Potter, do I need to say more? Ik heb genoten van elk deel, met deel 2 als favoriet. Ook de boeken kan ik nog 1000 keer kijken en als ik later kinderen krijg, zal ik ze elke avond voorlezen uit deze geweldige serie (of ze het nou willen of niet). 

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Wat zijn jouw favoriete schrijvers?Reacties op: Friday Five: Schrijvers waarvan ik meer dan 5 boeken gelezen heb

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het p...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Amerikaanse thrillerauteur voor young ad...

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engelse...