Advertentie

Gelezen in december

op 31 december 2018 door

Het einde van de maand betekent weer een nieuwe 'Gelezen in...'. Nu 2019 bijna in zicht is blikken we terug op de boeken die wij in de laatste maand van 2018 hebben gelezen. Hebben we ook deze maand weer een mooie variatie aan boeken gelezen of is dit toch iets minder geweest vanwege de feestdagen?

Sam las 4 boeken

In december heb ik jammer genoeg minder gelezen dan ik had gewild. Voor school heb ik Kort Amerikaans van Jan Wolkers gelezen, samen met Ontaarde Moeders van Renate Dorrestein. Ook heb ik Hof van Vleugels en Verwoesting gelezen van Sarah J. Maas, wat natuurlijk een 5-star read was. Ik ben nu Alter Ego van Marissa Meyer aan het lezen voordat haar nieuwe boek in de serie, Aartsrivalen uitkomt. Ik hoop deze twee boeken nog uit te krijgen voor het einde van de maand.  

Minca las 12 boeken

Ik had me voorgenomen om in december ongeveer hetzelfde aantal boeken te lezen als ik in november had gedaan. Dan zou ik op 80 boeken dit jaar uitkomen en dat was naar mijn idee wel een perfect aantal. Alleen ging het in het begin van de maand al mis, toen ik vier boeken in vier dagen uit las. Origin van Jennifer L. Armentrout was de eerste, daarna volgde Tijdbom van Joelle Charbonneau en de twee boeken van Rupi Kaur las ik beiden in één dag: Melk en Honing en De Zon en haar Bloemen. Daarna ging het ongeveer in het 'normale' tempo verder. Een boek dat ik een paar weken had uitgesteld pakte ik er toch bij: Zilvergaren van Naomi Novik en daarna Nagelaten van Alexandra Bracken. Uiteindelijk leende ik nog een boek bij de bibliotheek, Alleen maar jij van Mia Sheridan. Die had ik precies op tijd uit om te kunnen beginnen in Showstealer van Hayley Barker die op dezelfde dag binnenkwam. Ook dat boek had ik redelijk snel uit. Ik pakte er tussendoor Nimona van Noelle Stevenson nog even bij als 'tussendoortje', gevolgd door Een van Sarah Crossan. Toen ik die uit had ging ik verder met een prachtig prentenboek Over Een steen en de diefstal van de kleur' geschreven door Kitty Peetoom met illustraties van Jenny Bakker. En het laatste boek dat ik las was Toren van de Dageraad van Sarah J. Maas

Feline las 3 boeken

Eigenlijk is het maar beter dat ik een wat langzamere lezer ben, want anders schrijf ik er veel teveel over. Ik heb deze maand Shadow of the Fox van Julie Kagawa echt uitgelezen. Ik ben super hyped voor het tweede deel, want dit boek voelde echt als een reünie met de anime die ik vroeger keek. Zoals jullie ook in de Let's Talk hebben kunnen lezen heb ik ook Dilemma-Anna van Tille Vincent gelezen. Dit was echt een trip. Af en toe moet ik er echt raar uit hebben gezien tijdens het lezen, zo gefrustreerd was ik met het gedrag van Anna in het dilemma. Dat klinkt misschien slecht, maar eigenlijk is het goed. Tille Vincent heeft me zo meegesleept dat ik geef om wat Anna doet in het verhaal, en dat is heel knap. Het laatste boek dat ik hier ga noemen is Tijdbom van Joelle Charbonneau. Toegegeven, op het moment dat ik dit schrijf heb ik het boek nog niet helemaal uit, maar tegen de tijd dat dit artikel online komt wel. Tot nu toe is het in ieder geval een boek met veel lading en spanning. Ik ben echt jaloers op de manier waarop Charbonneau zoveel personages kan beschrijven zonder dat het warrig of langdradig wordt. 

Maartje las 24 boeken

Vooral aan het begin van de maand ging het lezen als een speer. Ik las een boek per dag! Deze maand heb ik een heleboel Nederlandstalige auteurs gelezen voor mijn artikelen op deze site. De leukste daarvan vond ik Nachtuilen van Jeroen van Unen, Dertiendagh van Maria Postema en Maarten Bruns en Heerestraat & Rozenlaan van Carlie van Tongeren. Daarnaast las ik deze maand een aantal kerstboeken: The deal of a lifetime van Fredrik Backman, een novelle over een bijzondere beslissing op kerstavond, How the Dukes stole Christmas van T. Dare, S. Maclean, S. Jordan en J. Shape. Dit is een NA/ Feelgood verhalenbundel over Liefdes op het eerste gezicht rond kerstmis. Verder las ik ook nog: De kunst van Kerstmis van Jane Lovering en, last but not least, Een dag in december van Josie Silver. Dit laatste boek kwam ik bijna in ieder Booktube filmpje tegen deze maand en ik werd verliefd op de Engelse cover. Helaas is de Nederlandse cover iets minder aantrekkelijk, maar het boek was heel fijn. Ik las ook nog Schaduwheer van Cassandra Clare, Muse of Nightmares van Laini Taylor, Wederzijds verlangen van Oli Veyn, Caraval van Stephanie Garber (waar ik echt verliefd op werd), Welkwoud van Tahereh Mafi, Twee graphic novels van Cassandra Clare, Tijdbom van Joelle Charbonneau, My plain Jane van Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows en Five feet apart van Rachael Lippincott.

Kimberly las 4 boeken

Begin van de maand was ik echt overtuigd dat ik deze maand veel meer boeken zou kunnen lezen. Helaas is dit toch iets anders uitgepakt. De boeken die ik heb gelezen waren echter wel stuk voor stuk goede verhalen en daar ben ik wel blij om. Als eerste heb ik Way of all flesh van Ambrose Parry gelezen. Deze was voor een leesclub van Hebban. Een boek wat best anders is dan wat ik normaal lees, maar absoluut niet slecht. Ook het nieuwste deel van de Helen Grace serie, In de maneschijn van M.J. Arlidge heb ik deze maand uit kunnen lezen. Blijft een heerlijke serie. Tot slot heb ik de boeken Shadow of the fox van Julie Kagawa en Flame in the mist van Renee Ahdieh gelezen. Benieuwd wat ik hier van vond? Houdt dan maar onze spot in de gaten als Feline en ik deze boeken naast elkaar leggen.

Laurie las 20 boeken

Ik heb deze maand echt een heleboel gelezen, maar tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik drie boeken voortijdig aan de kant heb gelegd. Ik kwam echt niet door Becoming van Michelle Obama heen, dit boek was niet mijn ding. Dit gold ook voor Soms Lieg Ik van Alice Feeney. Ik loop iedere keer weer met open ogen in dezelfde valkuil met dit soort thrillers, die liggen mij gewoon niet. Vervolgens ging ik door met Robijnrood van Kerstin Gier. Een luchtig boek voor tijdens de kerstdagen dacht ik. Helaas paste dit boek niet bij me. Een zestienjarige hoofdpersoon die zich gedraagt als een kind van twaalf is geen succes. Verder las ik veel drie sterren boeken, waaronder twee winterboeken. Kraai & Koninkrijk van Leigh Bardugo vond ik een onverwachts bittere pil en Kingdom Of Ash van Sarah J. Maas is uit. Ja ja, ik heb het dikste boek van het jaar uit. Het kostte me drie weken, maar het was echt geweldig. Dit boek is wel mijn favoriet van de maand Op de valreep van 2018 heb ik ook de hele Talon serie van Julie Kagawa uit kunnen lezen, precies op tijd voor onze The Iron Fey readalong. Ik moest alleen het vierde en vijfde deel nog, dus op zich was dat een eitje.

Iris las 0 boeken

Wat een knaller om dit artikel en dit jaar mee te eindigen. Dat bedoel ik dan sarcastisch, hè. 2018 was voor mij een heel slecht leesjaar. Misschien komt dat door de dingen die zich op privé gebied hebben afgespeeld en door het eindexamen, het rijbewijs en het extra certificaat die ik voor Frans heb binnengesleept, maar ik baal wel een beetje van het lage aantal gelezen boeken dit jaar. Ik had voor mijn gevoel veel meer kunnen lezen dan dat ik eigenlijk heb gedaan. Volgend jaar ga ik dit helemaal anders aanpakken. Mijn Reading Challenge is dan ook 75 boeken en ik hoop daar zelfs overheen te gaan. De eerste maand zal al goed beginnen. Ik help mee met de Iron Fey - readalong dus dat zijn al vier boeken en ik moet er nog twee voor school lezen. Kortom, 2018 mag misschien een prut leesjaar zijn geweest, maar ik ga er alles aan doen om van 2019 een fantastisch leesjaar te maken! 

Welke boeken las jij allemaal in de laatste maand van 2018?

Lieve iedereen, wij willen jullie alvast een fijne jaarwisseling toewensen en een gelukkig 2019!Reacties op: Gelezen in december

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het pseu...

Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau (1974) is een Amerikaanse schrijfster, acteer- en stemcoach. ...

Naomi Novik

Naomi Novik

Naomi Novik begon met schrijven tijdens haar studie computerwetenschappen aan Co...

Alexandra Bracken

Alexandra Bracken

Alexandra Bracken is een Amerikaanse schrijfster van YA-boeken. Ze debuteerde in...

Mia Sheridan

Mia Sheridan

Mia Sheridan debuteerde in Nederland met Stilte, waarover boekblogger Lisa van L...