Advertentie

Gelezen in Januari

op 02 februari 2018 door

Na het gezellige december met kerst en oudjaar kom je met januari toch wel eventjes in een sleur... Maar niet met lezen! Januari is één van de leukste maanden wanneer het aankomt op boekenland. Met een dekentje bij de verwarming met warme chocolademelk en een goed boek, kan het nog perfecter? Vandaag delen wij welke boeken door ons verslonden werden in deze koude maand. 

Elke las ZEVEN boeken

Hoewel ik het deze maand enorm druk had met voorbereidingen, geregel en tentamens, heb ik deze maand best veel gelezen! Dit komt vooral omdat ik boeken vaak gebruik als een de-stress middel (is dat een woord?). Het helpt zo erg met de chaos in mijn brein, vooral als ik zoveel moet doen. Om dat even met een boek te gaan zitten, is echt fijn. Ik las als eerst Harry Potter and the Chamber of Secrets uit, voor de Hebban Harry Potter read-a-long. Super leuk! Ook las ik een paar dagen geleden Harry Potter and the Prisoner of Azkaban uit, wat deel 3 uit de serie is (van de befaamde J.K. Rowling natuurlijk). Dit is een van mijn favoriete delen, omdat mijn favoriete personage (Sirius Black) hier voor het eerst in verschijnt. Tussen mijn stressvolle tentamen en deadlines door las ik de A Court of Thorns and Roses - serie van Sarah J. Maas helemaal uit. Dus ik las deel een, twee en drie in ongeveer vijf dagen. Echt hardcore, tijdens de tentamens. (Niet zo slim van mij, maar wel een van mijn favoriete series tot nu toe! Staat aan de top met Vampire Academy!). Voor een essay las ik Do Androids Dream of Electric Sheep van Philip K. Dick, wat echt een aanrader is. Het is geen YA, maar een sci-fi die gaat over een wereld waarin mensen en androïdes nauwelijks uit elkaar te houden zijn... super interessant. Ik heb net op tijd ook nog het boek Everless van Sara Holland gelezen, waarvan de duorecensie met Merel binnenkort online komt. Kortom: ik las dus best veel voor een drukke maand!

Romée las VIER boeken

Oké, mijn leesjaar begon niet heel goed. Gelukkig zijn er nog elf maanden om het goed te maken. Allereerst las ik natuurlijk 54 Minuten van Marieke Nijkamp voor de Buddy Read met Merel, in het begin van deze maand. Daarna begon ik met Simon vs. The Homo Sapiens Agenda, geschreven door Becky Albertalli. Ik heb, voor mijn doen, best lang over dit boek gedaan,. Vaak is dat een teken dat ik het boek niks vind, maar dat was bij dit boek niet het geval; ik vond het geweldig en toch kostte het me twee weken om hem uit te lezen. Hierna kwam ik ook terecht in een toetsweek en begon ik, heel dom, in The Clockwork Princess van Cassandra Clare, waardoor ik in tijdnood kwam met leren, omdat ik het boek niet weg kon leggen en door wilde lezen tot ik het uit had. Ik eindigde januari met It's kind of a funny story, geschreven door Ned Vizzini. Nu maar hopen dat ik in Februari een inhaalslag kan maken wat betreft lezen.

Audrey las TWEE boeken

Ik ben behoorlijk teleurgesteld door dit getal. Twee boeken maar... Dat is ontzettend weinig! Maar ik heb het dan ook heel erg druk gehad met school en ik ben ook nog een week ziek geweest waardoor lezen heel erg moeilijk was. Ik las uiteindelijk wel twee mooie boeken uit. Als eerste las ik The Wrath & The Dawn van Rénée Ahdieh uit! (En het was zo prachtig!) Daarna heb ik twee weken gedaan over Confess van Colleen Hoover. Oké, het is geen moeilijk boek, maar wel als je het in het Frans moet lezen...  Desondanks heb ik er wel heel hard van genoten!

Merel las VIJF boeken

Hoewel ik hertentamens had deze maand, ging het lezen toch best lekker! Ik las aan het begin van de maand het tweede deel uit van Vuur en As: Een fakkel tegen het duister. Ik vond hem misschien nog beter dan het eerste deel! Ook las ik achter elkaar Vrees me en Verwoest me van Tahereh Mafi omdat ik een keer wilde weten waar alle hype om was. Ik was in het begin niet zo enthousiast, maar wel boeiend genoeg om deze serie verder te gaan lezen. Ook las ik Everless van Sara Holland voor de Epic Reads leesclub (ik vond hem top!) en Hazelwoud voor een aankomende Hot or Not. Ik zeg overigens vijf boeken, maar ik ben ook begonnen in Boek van Stof, ik weet nog niet wat ik ervan vind... Moet je daar misschien eerst Het Gouden Kompas voor lezen? Let me know!

Iris las DRIE boeken

Okey, dat is niet zoveel als ik me had voorgenomen, maar dan nog is het beter dan niets. Aan het begin van de maand heb ik de twee Arthurverhalen van Chrétien de Troyes, die ik voor school moest lezen, uitgelezen. Ik vond ze nogal raar en ik kwam moeilijk door de verhalen heen, maar ik heb ze uit. Dat zijn alweer twee boeken minder. Nog acht te gaan. Verder heb ik deze maand nog een buddy read met Manon gedaan met het boek Turtles all the way down van John Green. In maart hoop ik echt heel veel van mijn schoolboeken uit te hebben gelezen, aangezien in maart de literatuurmondelingen zijn... Daarnaast probeer ik ook Eleanor & Park van Rainbow Rowell en Riders van Veronica Rossi uit te lezen in maart.

Tinke las DRIE boeken

Ik heb het best druk gehad dus helaas maar drie boeken. Library Kiss was het boek waar ik het jaar mee begon, voor mijn leesclub. Crazy Rich Asians las ik erna. Heerlijk boek overigens. En om het af te maken Onverschrokken maar die vond ik nogal tegenvallen. Nu ben ik nog bezig met Warcross!

Claudia las DRIE boeken

Aangezien ik twee weken ziek ben geweest en niet veel heb kunnen lezen in die tijd, en daarna flink moest leren voor mijn tentamen, heb ik niet zoveel kunnen lezen als ik had gehoopt. Ik heb Harry Potter and the Chamber of Secrets gelezen, en ook Harry Potter and the Prisoner of Azkaban voor onze Harry Potter Read-a-long. Daarnaast heb ik Adultolescence gelezen van Gabbie Hanna, een Youtuber. Het is een poezieboek maar het viel mij erg tegen. Verder heb ik nog wat andere boeken gelezen maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om deze uit te lezen (Stephen King boeken zijn zo dik!). Hopelijk lees ik hem in Februari eindelijk uit.

Brechtje las VIJF boeken

Hoewel ik eind december nog in een reading slumb zat, heb ik in januari juist veel boeken uitgelezen! Als eerste las ik De poppenmaker van Krakau van R.M Romero uit. Ik vond dat boek lekker vlot weglezen, en de boodschap erachter vind ik nog steeds zo mooi. Daarna las ik Unfiltered van Lily Collins, het eerste Engelse boek dat ik heb uitgelezen! Ik heb nog nooit een autiobiografie gelezen, maar omdat Lily een van mijn favoriete actrices is vond ik dit boek wel heel interessant. Na Unfiltered las ik Spiegel van Cara Delevingne en Rowan Coleman, een boek die ik voor mijn verjaardag heb gehad. Ik ben ontzettend verrast door dat boek, I loved it! Ook las ik The Royals: verraad van Erin Watt. Door de gemene, spannende cliffhanger aan het eind kan ik echt niet wachten op deel 3! Als laatste las ik The white rose van Amy Ewing, het vervolg op The jewel. En dat boek vond ik gaaf! In plaats van het veelvoorkomende ik-vlucht-en-verstop-me-en-verder-niks tweede deel in series, vind ik dat Amy echt een goed boek heeft neergezet. Januari was voor mij zeker weten een goede leesmaand!

Welke boeken lazen jullie in januari?Reacties op: Gelezen in Januari

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Philip K. Dick

Philip K. Dick

Philip Kindred Dick (1928-1982) was een Amerikaanse sciencefiction schrijver. Zi...

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp is een geboren en getogen Nederlandse en in hart en nieren Twen...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...