Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen tijdens de HYACelebrateReading readathon

op 28 november 2018 door

Beste lezers, de eerste Hebban readathon is ten einde gekomen. In dit artikel vertellen drie van de YA Crew leden over wat ze hebben gelezen tijdens het weekend van deze readathon en welke challenges ze hebben voltooid. We zijn ook erg benieuwd naar wat jullie hebben gelezen en of jullie nog tips hebben voor volgende marathons of wat jullie nog zouden willen zien.

Sam: Ik heb helaas minder gelezen dan ik had gewild. Dit kwam onder andere doordat ik mijn hele zaterdag kwijt was omdat ik precies in dat weekend een universiteit ging bezoeken, goed gepland van mezelf! De eerste challenge was 'Lees een boek dat je doet denken aan je favoriete party snack/drink.' Hiervoor heb ik de collectie Four gelezen, uit de Divergent serie van Veronica Roth. Deze short story collection was echt goed, heel leuk om wat te lezen over Four en hoe hij is geworden zoals we hem in Divergent zien. De andere challenges heb ik niet voltooid. Wel heb ik 300 pagina's gelezen van Hof van Vleugels en Verwoesting door Sarah J. Maas, met nog 50 pagina's van een boek voor school. Ik hoop dat jullie wat beter hebben gescoord!

Feline: Voor mijn eerste challenge las ik The Hazelwood van Melissa Albert (er stond koffie op de cover, en ik heb een caffeïneverslaving). Het was echt een wild boek. Het begon allemaal als een rustig YA-verhaal. Ik dacht dat het meer iets zou zijn in de vorm van een re-telling. En hoewel het zeker elementen van Alice in Wonderland had, werd het zeker geen standaard verhaal. Het was een onvoorspelbaar boek vol interessante personages. Vooral Ellery stal mijn hart. Ook heb ik Red Queen van Victoria Aveyard gelezen, en ik genoot van elke pagina. Het verhaal had lekker veel vaart, en was niet te langdradig. Het had niet de diepgang van The Hazelwood maar de spanning maakte dat zeker goed. Ik moet ervoor zorgen dat ik zo snel mogelijk Glass Sword kan gaan lezen. Voor het boek met sneeuw op de cover heb ik gekozen voor De IJzerprinses van Julie Kagawa. Ik heb dit boek al een keer gelezen, maar ik vind het altijd fijn om Kagawa's boeken opnieuw te lezen.  Ik heb een beginnetje gemaakt in Cinder van Marissa Meyer,  maar ik kwam niet ver in dat boek, bovendien moest ik ook andere boeken lezen. Ik benieuwd wat jullie allemaal gelezen hebben, en wat jullie van die boeken vonden!

Iris: Ik heb eigenlijk voornamelijk boeken gelezen die niet meetelden voor de challenge. Weer echt slim van mij. Ik ben begonnen met de 3pak 2017 en om eerlijk te zijn vond ik deze 3pak leuker dan die van 2018. Daarna heb ik heel snel de Graphic Novel van The Mortal Instruments: City of Bones gelezen en hij viel mij een beetje tegen. Als enorme Cassandra Clare fan had ik toch meer van de Graphic Novel verwacht, maar de verhaallijn was niet echt goed in de Graphic Novel verwerkt en het was nogal chaotisch. Deze twee boeken heb ik op de eerste dag gelezen net voordat ik naar Crimes of Grindelwald zou gaan in de bios. Na die tijd heb ik meteen Crimes of Grindelwald opgepakt en heb ik de screenplay de volgende ochtend uitgelezen. Ten slotte ben ik nog begonnen in Simon vs. The Homo Sapiens Agenda van Becky Albertalli, maar die heb ik tijdens de readathon niet meer weten uit te lezen.

Wat hebben jullie gelezen deze marathon?



Reacties op: Gelezen tijdens de HYACelebrateReading readathon

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (1988) is de wereldwijde bestsellerauteur van de Divergent-serie. ...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Melissa Albert

Melissa Albert

Melissa Albert is auteur en redacteur bij de Barnes & Noble Teen B...

Victoria Aveyard

Victoria Aveyard

Victoria Aveyard is een Amerikaanse schrijver van young adult en fantasy. Ze deb...

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...