Advertentie

Hebban Back2School Dag 5: Boeken van de leeslijst

op 02 september 2016 door

Nu de school weer begint moet je natuurlijk ook weer verplichte boeken lezen voor nederlands. Dit is altijd lastig om leuke boeken te vinden want lang niet alle literatuur is leuk. Ik heb hier 5 boeken neergezet van de leeslijst die ik heb gelezen voor school en die ik leuk vond. ook zet ik de niveau's er bij. Wil je meer boeken van de leeslijst opzoeken, dan zou ik kijken op lezen voor de lijst, ook hier staan de niveau's bij. 

Geschreven door: Maud

d5a04a848a06dd0f5b1d53dbc9945b30.jpg1. De eetclub,Saskia Noort niveau 1

Dit is een wat makkelijker boek, leest lekker vlot maar is tergelijkertijd ook heel erg spannend. Het boek gaat over karen die met haar gezin verhuist, al snel start ze met vijf andere stellen een eetclub. Als een hen wordt vermoord blijkt dat hun club toch niet zo gezellig is als ze dacht dat het was.

 

 

6cc200b6d0189bc5f588149f37428962.jpg2. Magus, Arjen Lubach, niveau 3

Dit boek vond ik zelf erg leuk om te lezen. Het is leuk en ook een beetje spannend. Het gaat over Merlijn, er doet iemand rare uitgaven met zijn creditcard in Zweden. In dit boek reist merlijn naar zweden om op zoek te gaan naar de creditcard fraudeur en ook om vooral op zoek te gaan naar zichzelf.

 

f6a02c66a4750285ee97024223dbac7d.jpg3. Het Gouden Ei, Tim Krabbé, niveau 3

Dit is een heel dun boekje wat je snel uit hebt. Lekker makkelijk dus, dan kan je snel weer andere boeken lezen ;). het is een leuk verhaal met een spannende twist. In het verhaal volgen we Rex, een paar jaar geleden ging hij op vakantie met Saskia als ze spoorloos verdwijnt. Naar een aantal jaren kan hij het nog steeds niet loslaten, dus gaat hij zelf op onderzoek.

 

f91ae92c81b8b22f3cf847058c29611a.jpg4. het Diner, Herman Koch, niveau 3

Iedereen kent dit boek wel. een van de meest populaire nederlandse literatuur. heel veel mensen lezen dit boek ook voor de leeslijst omdat het een goewd boek is wat fijn leest. Het boek gaat over twee broers en hun vrouwen die in een restaurant praten over hun kinderen omdat die iets niet zo goed hebben gedaan. Door het boek heen kom je steeds meet te weten. (L)

 

170abebedc51baa3fd241d66ca8fd1df.jpg5. Alles wat er was, Hanna Bervoets, niveau 4

DIt boek is minder populair als de andere maar net zo goed. Ik vond dit een leuk boek om te lezen voor school. het boek gaat over 8 mensen die een tv programma opnemen in een school maar dan vast komen zitten. Dit boek gaat over de mensen en hoe ze zich kunnen redden in dit soort omstandiig heden ondanks dat ze elkaar niet zo goed kennen. Ik vond dit boek erg vermakelijk en zeker een aanrader.

 

Hebben jullie nog literaire boeken gelezen die jullie aanraden om voor school te lezen. Of heb je ook een boek gelezen voor school wat leuker is dan je dacht dat hij zou zijn? Laat het dan even in de reacties weten!!Reacties op: Hebban Back2School Dag 5: Boeken van de leeslijst

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Saskia Noort

Saskia Noort

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utr...

Arjen Lubach

Arjen Lubach

Arjen Lubach (Lutjegast, 1979) is een Nederlandse auteur, televisiepresenta...

Tim Krabbé

Tim Krabbé

Tim Krabbé (1943) werd geboren in Amsterdam in het midden van de Twe...

Herman Koch

Herman Koch

Herman Koch (Arnhem, 1953) is een Nederlandse televisiemaker (onder meer Ji...

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd voor d...

Gesponsorde boeken