Advertentie

Hebban Reading Challenge #34: lees een boek met een naam in de titel

op 11 maart 2018 door

Er zijn boeken genoeg, maar soms is het heel moeilijk om het juiste boek bij een Reading Challenge te vinden. Daarom geeft Hebban We Love YA jouw maandelijks de boekentips die jij nodig hebt om je Hebban Reading Challenge tot een geweldig eind te brengen. Deze keer geven we je tips bij categorie #34

1. Eleanor & Park van Rainbow Rowell 

Audrey: Dit is het befaamde boek van Rainbow Rowell staat eigenlijk al eeuwen op mijn eigen wishlist. Ik las vorige maand haar andere YA, Fangirl, en daar heb ik ontzettend van genoten. Eleanor & Park zou dus echt perfect bij deze challenge passen. 

Claudia: Ik heb erg genoten van dit boek, het is ontzettend schattig en je leest er snel doorheen; perfect voor als je in een leesdip zit en even iets luchtigs wil lezen, met toch een mooi verhaal.

2. Soulmates. Het verhaal van Sky van Joss Stirling 

Audrey: Als je van zoetsappige boeken houdt én graag eens met je hoofd ergens anders zit dan is dit boek wat voor jou. Het is niet zo'n recent boek, maar het heeft mijn hart gestolen. Het is een vluchtige YA, waar je zo doorheen zit. Het is grappig en origineel. Heel leuk als je voor je challenge een vlot boek zoekt die niet zoveel pagina's telt. 

Merel: Dit was mijn introductie naar Young Adult, na heel veel jaren in een leesdip te hebben gezeten. Het is leuk en je leest er, zoals Audrey al zei, snel doorheen. Ook kun je de andere boeken lezen: Het verhaal van Phoenix en Crystal. Die zijn ook vermakelijk. 

3. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Saenz

Brechtje: ik vond Ari & Dante een heel leuk boek! Een perfect boek nu het warmere weer er (langzaam) weer aan komt. Het bevat liefde, drama, diversiteit en een heerlijk zomeravond-sfeertje. Daarnaast zitten er ook heel veel mooie quotes in die je wel even aan het nadenken zetten. Je vliegt door de hoofdstukken heen, en als je het boek uit hebt weet ik zeker dat je hem met een gelukkige zucht dichtslaat. Echt een aanrader! 

4. Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Abertalli

Audrey: Dit boek is een van mijn absolute favorieten en wordt binnenkort ook verfilmd. Volgens mij komt hij in juni in de bioscoop (zowel in België als in Nederland). Simon vs. is een boek dat je hele kijk op de wereld verandert en dat je hele hart doet smelten. Als je een boek moet lezen, dan is het deze wel. Het is gewoonweg vertederend én super grappig. Perfect voor tussendoor. 

Merel: Binnenkort komt hiervan de film uit en I can't wait! Dit boek is perfect voor als je even in een leesdipje zit en een leuk boek wil lezen waar je niet zoveel bij na hoeft te denken. Enorm leuk!

5. Piper Perish van Cayla Cagan 

6. Cinder, Scarlet, Cress & Winter van Marissa Meyer

Merel: Zelf ben ik niet zó kapot van deze boeken, maar dat is een hele onpopulaire mening, want heel veel mensen houden van deze boeken! Het zijn hervertelde sprookjes van onder andere Assepoester en Roodkapje, die samenkomen op een fantasy/scifi manier. Heel origineel!

Claudia: Ik vind deze serie echt ontzettend leuk, ik zet hem zeker bij mijn favorieten! Een erg origineel verhaal met veel spanning en badass personages. Je ziet de personages door de serie heen groeien en krijgt een steeds diepere band met hen; ik vind het zo jammer dat de serie is afgelopen!

7. Daan en Nadia van Esther Walraven 

8. Nimona van Noelle Stevenson 

9. The strange and beautiful sorrows of Ava Lavender van Leslye Walton 

Audrey: Dit boek is waarschijnlijk het boek die mij altijd het meeste is bijgebleven. Ik had het meegenomen uit de bib omdat de cover zo mooi was, maar ik had nooit gedacht dat het boek zelf ook zo prachtig ging zijn. Dit boek is jammer genoeg wel niet vertaald, maar het Engels valt behoorlijk mee aangezien ik het gelezen heb toen ik 15 was. Dit boek is prachtig, uniek en zo goed geschreven. Echt een aanrader. 

10. Anna & The French Kiss van Stephanie Perkins 

Audrey: Ik heb iets met zoetsappige luchtige boeken en Anna is daar ook eentje van. Deze roman is grappig, eigentijds én situeert zich in Parijs. Wat moet je nog meer hebben? Het is een heel leuk boek om eens op te pakken als je even wat luchtigers wilt.

Iris: Dit boek is een beetje een cliché liefdesverhaal als je het mij vraagt, maar af en toe is het gewoon fantastisch om dat ook te lezen. Het verhaal is leuk, grappig en soms hartverscheurend. Echt een boek om even lekker tussendoor te lezen en/of tijdens een drukke periode.

Claudia: Ik ben het helemaal eens met Audrey en Iris; een perfect boek om op te pakken als je even snel iets wilt lezen. Daarbij zijn de personages ontzettend schattig en lief. Een liefdesverhaal dat zich afspeelt in Parijs kan natuurlijk niet missen.

Welk boeken ga jij lezen voor deze challenge, en welke van deze boeken heb je gelezen? Laat het ons weten in de reacties!Reacties op: Hebban Reading Challenge #34: lees een boek met een naam in de titel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...

Joss Stirling

Joss Stirling

Joss Stirling is het pseudoniem van Julia Golding (1969). Ze studeerde...

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde bo...

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell (1973) werkt als journalist en columnist voor een krant in Nebras...

Esther Walraven

Esther Walraven

Esther Walraven is universitair docent psychologie en schrijfster. In 2014 debut...