Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

HYACelebrateReading To Be Read

op 11 november 2018 door

Hoi enthousiaste lezers van Hebban! Over een krap weekje is het al tijd voor de eerste Hebban YA Readathon: De #HYACelebrateReading marathon. Als je hier nog niets over hebt gelezen, is de informatie nog even hier te vinden. De marathon is deze keer een weekend lang, beginnend op vrijdag 16 november om 00.00 tot en met zondag 18 november om 23.59. Vandaag deelt de Hebban YA Crew hun TBR om alvast goed voorbereid te zijn! Houd goed de HebbanYA Twitter en Instagram in de gaten voor eventuele updates. Nou, laten we verdergaan!

1: Lees een boek dat je doet denken aan je favoriete party snack/drink.

Feline: Ik heb hiervoor The Hazelwood van Melissa Albert gekozen. Ik ben een problematische koffiedrinker, en een omgevallen koffiemok op de voorkant van het boek doet me vermoeden dat koffie een rol in het verhaal speelt! Ik ben ook benieuwd in hoeverre het sprookjesachtig is, en in hoeverre creepy. 

Iris: Mijn favoriete party snack zijn chips. Ik kon hier eigenlijk niet echt een boek bij vinden, dus heb ik een hulplijn ingeschakeld en die heeft samen met een creatief vermogen mij op weg geholpen. Stel je voor: je bent op een feestje en er staat een bak chips op tafel. Iemand stoot per ongeluk de bak chips om en alle chips liggen over de vloer. Voordat je ze allemaal op kunt rapen komt er iemand aan en stapt op de chips en ze veranderen in duizenden kleine stukjes. Nadat mijn hulplijn (shoutout naar Suzanne) mij op dit idee heeft gebracht ging ik verder nadenken over duizend stukjes en toen had ik het boek gevonden: Duizend stukjes van jou van Claudia Gray.

Maartje: Dit is wel meteen de moeilijkste opdracht. Ik moet eigenlijk zelden denken aan een snack of drink tijdens het lezen, echt favorieten heb ik niet en hoe weet je van tevoren welke snacks en drinks genoemd worden? Van boeken die ik gelezen heb weet ik het wel: Lees bijvoorbeeld Harteloos van Marissa Meyer als je dol bent op taart, Liefde met Gebruiksaanwijzing van Aline van Wijnen als je gek bent op chocotoffs of Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli als Oreo's je ding zijn.

Sam: M&M's is de snack waar ik niet vanaf kan blijven. Als het binnen mijn bereik staat is het zo weg, helaas voor mijn omgeving, niet helaas voor mij :) Aangezien M&M's in alle kleuren verkrijgbaar zijn, wilde ik een boek lezen met veel verschillende kleuren op de voorkant. Hiervoor heb ik niet één boek kunnen kiezen maar heb ik de Short Story Collectie van Veronica Roth gekozen: Four. Deze collectie bevat vier short stories; De Overstapper, De Aspirant, De Zoon en De Verrader. Short stories zijn altijd handig voor readathons en ik heb nog nooit Divergent gelezen, ik moet snel maar eens beginnen!

2: Lees een boek met sneeuw op de voorkant.

FelineDe IJzerprinses van Julie Kagawa speelt zich af in het winterhof, en heeft een ijzige voorkant, dus dit zal me vast lekker in de najaarse sfeer brengen!

Iris: Ik vond dit nog een best moeilijke challenge, aangezien ik niet zoveel boeken heb met sneeuw op de cover. Uiteindelijk heb ik ergens uit een hoekje het boek De Wolvenprinses van Cathryn Constable gehaald. Ik weet niet of dit boek onder YA of Middle Grade valt, maar het ziet er leuk uit. Plus, het boek gaat over wolven en dat is altijd een pre.

Maartje: Dat wordt Een Frozen Hart van Elizabeth Rudnick. Op de voorkant staan neerdwarrelende sneeuwvlokken en dat boek staat al zo lang in mijn kast. Mooie gelegenheid om het eindelijk te lezen.

Sam: Hiervoor heb ik The Darkest Part of the Forest gekozen, geschreven door Holly Black. Aangezien The Cruel Prince zo gehypet wordt en het me echt een leuk boek lijkt, wil ik snel beginnen aan de boeken van Holly Black. Ik heb gemerkt dat The Cruel Prince en The Darkest Part of the forest zich allebei afspelen in de zelfde wereld.

3: Lees één van de drie boeken die je meteen tegenkomt op Social Media (Youtube, Instagram of Twitter).

Feline: Ik zat op Hebban en kwam ineens op Elke's YA-thema lijst (ik ben geen stalker). Daar ging het tussen Cinder van Marissa MeyerCourt of Thorns and Roses van Sarah J. Maas , en The Surface Breaks van Louise O'Neill. Mooi excuus om dan eindelijk maar eens Cinder aan de schaffen. Ik ben dol op verhalen die geïnspireerd zijn door sprookjes. 

Iris: Ik ben voor deze challenge op zoek gegaan op mijn Instagram-account (@mappedfiction). Als eerste kwam ik The Assasin's Blade van Sarah J. Maas tegen. Vervolgens verscheen er een afbeelding van Gemina voor me van Jay Kristoff en Amie Kaufman en ten slotte stond er een foto van Caraval van Stephanie Garber gehuld in lampjes op mijn timeline. Aan de ene kant ben ik heel benieuwd naar Gemina en het boek van Maas, maar aan de andere kant ben ik een heel groot fan van deze series en neem ik liever de tijd om ze te lezen. Kortom, toen bleef alleen nog Caraval over en dat zal ook het boek zijn dat ik ga lezen tijdens de readathon.

Maartje: Ik heb op Instagram gekeken en kwam de volgende boeken tegen: Schaduw van de vos van Julie Kagawa. Die heb ik echt net uit, dus dat wordt 'm niet. De Ravenjongens van Maggie Stiefvater. Die heb ik net aangeschaft, dus dat is een goede kanshebber. And I darken van Kiersten White en de laatste Tweedehands Vleugels van Vanessa Gerrits. Welk boek het wordt laat ik nog even afhangen van hoe ik me voel. 

Sam: Voor deze challenge wilde ik graag op Youtube een boek uitzoeken bij een van de Booktubers die ik volg. Ik moest de regels even aanpassen bij deze, want de eerste boeken die ik tegen kwam heb ik allemaal niet in mijn bezit en kan ik niet krijgen bij mijn bibliotheek. Chloe praat over haar TBR in de video die ik heb bekeken, en de boeken die erin voorkwamen waaren o.a. Children of Blood and Bone van Tomi Adeyemi, die ik al heb gelezen, Hof van Ijs en Sterren van Sarah J. Maas, goede kanshebber aangezien ik het derde boek van de serie nu aan het lezen ben. Als laatste had ze het over Heir of Fire, ook van Sarah J. Maas, toevallig een boek dat ik heel graag wil lezen. Ik ga later kiezen tussen die twee.

4: Pak geblinddoekt een boek uit je boekenkast of uit de bibliotheek en lees dit boek.

Feline: Dat wordt dan Red Queen van Victoria Aveyard. Ik heb hier veel goede dingen over gehoord, maar ik heb me er nooit in verdiept.  Ik kan niet wachten om te beginnen met lezen! 

Iris: Ik heb blindelings gekozen voor Simon vs the homo sapiens agenda van Becky Albertalli. Ik heb eigenlijk altijd een beetje sceptisch tegenover dit boek gestaan. Ik ben bang dat het een cliché LGBT+ boek is en daarom heb ik het lezen van dit boek eigenlijk altijd uitgesteld. Ik ben benieuwd wat ik van het boek ga vinden.

Maartje: Ik heb blind een boek gepakt van mijn snel te lezen plank gepakt en dat is geworden: Verraad; de strijd om Aera van Sanne de Bock. Dit boek heb ik in december 2017 gekocht van Sanne zelf en het is gesigneerd. Fijn dat ik het nu kan gaan lezen.

Sam: De Ijzeren Engel van Cassandra Clare is het boek dat ik geblinddoekt uit mijn TBR boekenkast heb gehaald. Ik ben echt blij dat ik deze heb gepakt, omdat ik het boek een beetje aan de kant heb geschoven. Cassandra Clare is een van mijn favoriete schrijfsters en ik heb alleen nog maar haar The Mortal Instruments serie gelezen. Dat was de serie waardoor ik een lezer ben geworden, dus best wel een big deal. Aangezien ze nu al wel meer dan twee nieuwe series uit heeft gebracht, kan ik niet wachten om ze allemaal te lezen! Dat is ook het hele punt. Ik denk dat als ik eenmaal begin met De Ijzeren Engel dat ik meteen al haar boeken wil gaan lezen. Ik ben er nu eindelijk klaar voor.

5: Schrijf de boeken die je wilt lezen voor deze marathon op briefjes, stop ze in een feestmuts en schudt ze door elkaar. We hebben natuurlijk iets te vieren! Het briefje dat je pakt wordt het eerste boek dat je leest.

Feline: Het eerste briefje dat eruit viel was Red Queen. Het feest kan beginnen!

Iris: Als je wilt weten welk boek ik als eerste ga lezen, moet je even onze instagram in de gaten houden! Naast deze vier boeken wil ik eigenlijk ook nog een paar andere boeken lezen. Ik wil nog proberen om Phobos 2 van Victor Dixen uit te lezen en ik wil nog de 3PAK van 2017 en de Graphic Novel van City of Bones lezen. Daarnaast komt het boek van Crimes of Grindelwald ook binnen tijdens de readathon en ik hoop die eigenlijk ook nog uit te lezen. Een beetje ambitieus, maar ik ga mijn best doen!

Maartje: Dit kan pas als ik het boek voor de derde challenge gekozen heb. Wordt dus Een Frozen hart, Verraad, And I darken, Tweedehands vleugels of De Ravenjongens. En waarschijnlijk moet ik tijdens het lezen van één van deze boeken wel aan iets te eten of te drinken denken.

Sam: Zoals wat Iris al zei, houd onze Instagram en Twitter in de gaten, daar plaatsen we het korte filmpje waarin onze uitslag bekend wordt. De boeken die ik dus wil gaan lezen zijn de collectie Four en The Darkest part of the Forest, Hof van Ijs en Sterren of Heir of Fire, De Ijzeren Engel en als ik dan nog tijd heb, wat waarschijnlijk niet zo is, wil ik Gwendy's knoppenkist van Stephen King lezen, de nieuwste buzz op Hebban. Hij is maar 176 pagina's, dus er is nog een mogelijkheid. Ik ben benieuwd welk boek ik als eerst trek uit de feestmuts. Ik denk dat ik elk boek eruit ga trekken, één voor één. Ik heb er zin in!

Welke boeken staan op jullie TBR? 



Reacties op: HYACelebrateReading To Be Read

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Melissa Albert

Melissa Albert

Melissa Albert is auteur en redacteur bij de Barnes & Noble Teen B...

Claudia Gray

Claudia Gray

Claudia Gray is pseudoniem van Amy Vincent, een Amerikaanse schrijver van parano...

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...