Advertentie

HYARomanceathon Challenges en Recommendations

op 13 februari 2019 door

Hoi lezers, en welkom terug bij de Hebban Readathon! Zoals jullie wellicht al weten vindt er van 16 tot 17 februari weer een readathon plaats, dit keer over romantiek! De readathon duurt 24 uur waarin we zo veel mogelijk proberen te lezen. Het begint op zaterdag 2 uur 's middags en eindigt om 2 uur 's middags op zondag.

De regels zijn: lees iets! Of het nou een boek, krant of tijdschrift is, of het nou één of 300 pagina's zijn, het maakt allemaal niet uit. Het is natuurlijk een romance readathon, dus het doel is wel boeken te lezen met romantiek. Als je dat niet wilt is het ook niet erg, je moet lezen wat jij leuk vindt. Dit keer zijn er weer wat leuke reading challenges, maar niet teveel, want zoveel kunnen we niet lezen in 24 uur! De challenges zijn natuurlijk ook optioneel. Ook kunnen de challenges weer gedubbeld of trippeled worden. Als je toevallig een boek vindt dat in alle drie de challenges past, heb je geluk!

Lees een boek met een hart of roos op de cover of in de titel.

Lees een prijswinnend romance boek, denk aan het 'Beste boek van 2018', of eentje die je is aangeraden, door ons bijvoorbeeld!

Lees een YA fantasy met veel romantiek! 

Voor de lezers die proberen meer dan drie boeken te lezen nog een creatieve challenge!

Maak een TBR met de letters LOVE. Eerste boek heeft een L in de titel, een ander boek een O en ga zo maar door. 

Dan hebben we wat leuke romance recommandations van onze hosts:

Feline: Uprooted van Naomi  Novik is een boek dat mooi en sprookjesachtig is, maar ook zo onverwacht romantisch. Het is het typische 'tegenpolen trekken elkaar aan'. Voor sommigen is dat misschien te cliché, maar in dit boek werkt het te goed.  Soortgelijk is  The  Cruel Prince van Holly  Black. Ik kan geen genoeg krijgen van de haat-liefde verhouding in dit boek. Het is daarnaast ook heel spannend. De emoties van liefde zijn geloofwaardig beschreven, waardoor er niet teveel gezwijmeld wordt.  Robijnrood van Kerstin  Gier daarentegen is heel anders geschreven. De ondertitel zegt het al: 'Eindeloos verliefd'! Dit is het ultieme zwijmelboek, naar mijn mening. Als je echt verdrietig bent omdat je geen boytoy hebt op valentijnsdag, zul je er geen traan om laten met dit boek, zo grappig is het. 

Merel: Voor een YA-fantasy met veel romantiek moet je zeker Hof van Doorns en Rozen gaan lezen, meer fantasy en romantiek vind je bijna niet in een YA! Het is wel voor iets oudere lezers, dus ben je onder de 14, zou ik het boek niet gaan lezen. Een ander boek vol romantiek is zeker De Deal. Zoek je een boek wat lekker weg te lezen is, zou ik voor deze gaan. Veel leesplezier allemaal!

Elke: Mijn mede Clubleden hebben al veel goede suggesties gegeven! Dus ik gooi er even een goude oude in: Vampire Academy (in het Nederlands Academicus Vampyrus) van Richelle Mead. Hoewel romantiek niet de hoofdrol heeft in het verhaal, zit het er vast en zeker in. Het is zwoel, mysterieus en (uiteraard) verboden. Heeft iedere YA-lezer niet een zwak voor verboden liefdes? Als ik dan een recentere moet noemen zou ik gaan voor Caraval en Legendary (vertaald in het Nederlands naar Meester Legende) van Stephanie Garber. Deze boeken zijn heel erg tof (vooral het tweede deel), omdat ze vol zitten met magie en romantiek. Lezen dus!

Sam: Ook ik ben echt fan van Vampire Academy en natuurlijk Hof van Doorns en Rozen. Stad van Beenderen van Cassandra Clare was waar ik mijn boekenliefde vandaan kreeg, en Jace! Verboden liefdes, actie en avontuur, ik krijg er geen genoeg van. Ik heb de serie denk ik wel drie keer gelezen. Dan heb je de jongen Raffe uit Angelfall, geschreven door Susan Ee. Heel spannend en best eng, maar vol romantiek! Het gaat over gevallen engelen die de wereld overnemen, iedereen is in gevaar. Maar samen met de gevallen engelen kwamen nog andere wezens.... Als laatste hebben we van Tahereh Mafi de Shatter Me serie, die vele van jullie waarschijnlijk wel kennen. Heel onverwachte liefde! 

Iris: Een boek dat ik zeker aanraad als het gaat over liefde is Anna & de French Kiss van Stephanie Perkins. Een kort schattig verhaal over twee tieners die naar een school in Frankrijk gaan en verliefd worden. Het verhaal leest enorm snel en is geweldig als je van cliché liefdesverhalen houdt. Vergeet dan ook niet het tweede boek van Perkins te lezen, namelijk Lola & de Boy Next Door. Naar mijn mening was dit boek iets minder, maar toch is het het lezen zeker waard. Het derde boek dat ik jullie zal aanraden is Paper Princess van Erin Watt, want dit is echt zo’n boek dat je binnen een paar uur uit hebt. Het begin is misschien niet zo liefdevol en romantisch als je zou hopen, maar als je eenmaal verder in het boek bent, spat de liefde ervanaf.

We hopen dat jullie iets aan deze recommendations hebben en we zijn erg benieuwd naar welke boeken er op jullie TBR staan! Stuur een foto op social media met #HYARomanceathon zodat we jullie TBR's kunnen zien.Reacties op: HYARomanceathon Challenges en Recommendations

Meer informatie

Gerelateerd