Advertentie

Lees Mee Met Mij - Truth or Dance

op 05 mei 2019 door

Vandaag gaan we weer verder met de artikelreeks 'Lees mee met mij'. In deze reeks raden de YA clubleden elkaar hun favoriete boeken aan en één ervan mogen ze gaan lezen. Fien mocht kiezen uit boeken aangeraden door Miranda. Ze koos voor Truth or Dance van Chinouk Thijssen en wat ze ervan vond, lezen jullie in dit artikel.

Miranda’s aanraders:

De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs

Fabeldieren en waar ze te vinden van J.K. Rowling

Mislukt van Iris Boter

Weeffout in de sterren van John Green

Truth or dance van Chinouk Thijssen

Chemie van Kaat de Kock

Toen ik het lijstje van Miranda zag wist ik meteen welk boek ik zou kiezen: Truth or Dance van Chinouk Thijssen. Ook De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine stond al op mijn TBR doordat ik nog niet zo heel lang geleden de film gezien had en ik die best goed vond. Maar het feit dat ik Truth or Dance al een hele tijd in de kast had liggen heeft toch de doorslag gegeven.

Kennismaking met de balletwereld

Ik denk dat ieder meisje ooit in haar leven wel eens droomt van een roze tutu, ik vorm daar geen uitzondering op. Maar het bleef alleen maar bij dromen want ik ben nooit op balletles gegaan en de bekende balletstukken zoals De Notenkraker en Het Zwanemeer ken ik vooral uit de Barbie-films. Dat ballet niet altijd rozengeur en maneschijn is, wordt bewezen door films zoals Black Swan. Ik was dus heel nieuwsgierig naar de draai die Chinouk Thijssen aan de balletwereld gegeven had. Ik kan alvast verklappen dat het niet de kant opgaat van een zoetsappige Barbie-film, integendeel zelfs.

Clubje van vier

Het boek wordt verteld vanuit het perspectief van India, samen met haar drie beste vriendinnen is ze vastbesloten om in de vervolgopleiding terecht te komen om zo haar carrière bij één van de grootste balletcompagnies veilig te stellen. De vier meisjes zijn heel verschillend: Lisa is lief, Nikki is een wandelende encyclopedie, Zoë is een boekenwurm en India heeft pit.

Naast de hoofdpersonages was London mijn persoonlijke favoriet. Dat heeft er alles mee te maken dat ze Vlaams is, ze is voor haar dansopleiding in Nederland gaan wonen. London gebruikt woorden zoals ‘goesting’ en ‘kinesitherapeut’ waardoor de andere personages haar soms raar aankijken. Dat vond ik echt een leuke toevoeging van Chinouk. Normaal houden Nederlandse auteurs geen rekening met ons kleine landje terwijl wij ook hun boeken lezen en alleen al daarom vind ik dat ze een voorbeeld mogen nemen aan Truth or Dance waar het op een originele manier in het verhaal verwerkt zit.

Pretty Little Liars-vibe

Als laatstejaars bereidt hun geschiedenisleraar een zoektocht voor met als hoofdprijs een belangrijke rol in de schoolopvoering. Maar wanneer die zoektocht is afgelopen, krijgen India en haar vriendinnen ineens berichtjes dat de zoektocht gewoon doorgaat. Wie de afzender is, weten ze niet. Ze hebben al snel door dat als ze niet doen wat die persoon van hen vraagt dat ernstige gevolgen heeft voor de mensen rondom hen.

Doordat die persoon hen bespioneert en handlangers gebruikt om zijn plannetjes uit te voeren, deed het boek me op sommige momenten heel erg denken aan Pretty Little Liars.

Break a Leg…

Ik denk dat iedereen na dit boek slecht één vraag heeft: wie zit er achter Truth or Dance? Gelukkig komt in mei het tweede deel al uit en kunnen we dus snel verder. Onlangs maakte Chinouk op Instagram de titel van het laatste deel bekend: Dance or Die. Als dat maar goed afloopt voor de meiden!

Fien's oordeel:

c0889888670557847c3d45add3cd3d77.jpgReacties op: Lees Mee Met Mij - Truth or Dance

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (1983) is de auteur van Fataal spel en de Truth or Dance-trilog...