Advertentie

Let's Talk... met Brechtje!

op 28 december 2018 door

Let's talk... leden van de YA-club! is een nieuwe artikelenreeks waarbij jullie iedere week één van onze clubleden beter kunnen leren kennen. We laten jullie weten wat onze favoriete boeken zijn, op welke YA-personages we stiekem verliefd zijn en nog veel meer!

Hi allemaal! Ik ben Brechtje, bijna 18 jaar en ik ben sinds september 2017 trots lid van de YA club. Voor mijn studie media redactiemedewerker loop ik op dit moment stage bij uitgeverij Meis & Maas in Amsterdam, waarvoor ik 5 maanden bij familie in het Westen woon in plaats van in Twente. Naast lezen en schrijven ben ik gek op concerten, shoppen, foto's maken en steden bezoeken! 

Sommige boeken bevatten een krachtige boodschap. Welk boek zou iedereen moeten lezen en waarom?

Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi. De krachtige boodschap verweven met de sterke personages en de fantasy zorgde er samen voor dat ik dit een ijzersterk boek vond! Ik ben ook nog nooit zo boos geweest toen ik een boek dicht sloeg, haha. 

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Hof van mist en woede van Sarah J. Maas! Ik werd compleet meegesleurd in dat boek. Het was zelfs zo erg dat ik stiekem tijdens de lessen op school zat te lezen, maar werd betrapt omdat ik de bel niet hoorde gaan omdat ik zo diep in het boek zat... De andere wending die de serie nam, de personages en relaties tussen hen die meer diepgang kregen, de plottwisten, gewoon de hele wereld waar het verhaal zich afspeelt vond ik echt fantastisch aan dit boek! 

Van welke auteur koop je sowieso alle boeken? Soms zelfs zonder te lezen waarover het boek gaat…

Ik moet eerlijk toegeven dat ik best kritisch ben als het over kopen van boeken gaat. Als ik een boek koop wil ik er wel een beetje vertrouwen in hebben dat ik het ook echt leuk ga vinden, omdat ik dat geld anders liever aan een boek had uitgegeven dat mij meer had aangesproken, haha. Zo ben ik groot fan van Sarah J Maas en Becky Albertalli, maar koop ik niet zonder nadenken of een beetje vooronderzoek een boek van ze! 

Er zijn zo van die boeken die je gewoon moet kopen omwille van de prachtige cover. Wat was voor jou een instant buy en wat is je favoriete cover?

De taal der doornen van Leigh Bardugo. Ik heb nog geen enkel boek van Leigh gelezen, maar ik vond de cover en illustraties in dit boek zo mooi dat ik hem echt niet kon laten liggen! Bovendien ben ik gek op sprookjes, dus toen ik de flaptekst las was ik al helemaal verkocht. 

Welk boek vond je helemaal niet leuk? Waarom niet?

Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han. Ik vond het zo kinderachtig beschreven en zoveel van hetzelfde dat ik het boek niet eens heb uitgelezen. De Netflix - film heb ik wel gezien, samen met mijn familie op een vrijdagavond, en die vond ik dan wel weer leuk! 

Welk YA-personage ben jij stiekem aan het daten?

Ik weet het, het is een cliché, maar toch... Rhysand van de ACOTAR-serie. Ik ben zo dol op hem dat ik zelfs van plan ben een maan-tattoo te laten zetten! Dit symbool heeft voor mij meerdere betekenissen, maar het staat onder andere voor een verwijzing naar het Nachthof. 

Wat is je favoriete leesplekje?

Ik vind het super relaxed om in de trein te lezen als ik ver moet reizen, maar op bed met veel kussens vind ik ook altijd heerlijk. Thuis lees ik ook heel veel op de bank, het liefst terwijl mijn moeder aan het koken is! Dan ruikt het super lekker in de woonkamer, staat de radio aan en doen we allebei ons eigen ding terwijl we toch gezellig samen zijn. Vooral rond kerst vind ik op de bank lezen super gezellig, met de lichtjes van de kerstboom en de Top 2000 op de achtergrond! 

Welk boek staat al het langst op je TBR? Is er een speciale reden waarom je het nog steeds niet gelezen hebt?

Phobos 3 van Victor Dixen. Ik was groot fan van het eerste boek (die heeft mij uit een super lange reading slumb gehaald), en het tweede boek vond ik ook heel goed, maar ik ben bang dat het derde boek tegen gaat vallen. Daarom blijf ik het uitstellen, maar hoe langer ik hem niet oppak, hoe banger ik word dat hij tegen gaat vallen... Niet de beste combi dus! 

Als je nu meteen één boek zou mogen kopen, welke zou dat dan zijn? 

De eliminatie van Daniëlle Bakhuis! Dat boek wil ik al heel lang lezen, maar telkens heb ik weer een ander excuus om hem niet mee te nemen als ik hem tegen kom in de boekhandel. Volgende maand ben ik jarig, dus dit boek staat sowieso hoog bovenaan mijn verlanglijstje! 

Heb je een favoriete quote? (Hoeft niet per se uit een boek te komen, kan ook gewoon over boeken of lezen gaan.)

Voor lezers van de Hof van doorns en rozen-serie is dit vast een bekende:

to the stars who listen and the dreams that are answered

Ik vind deze quote echt iets magisch hebben, ik denk omdat hij zo vol hoop zit. Ik vind hem zo mooi dat het zelfs mijn quote in het jaarboek was toen ik in mijn eindexamenjaar zat! Reacties op: Let's Talk... met Brechtje!

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken