Let's Talk... met Minca!

op 04 januari 2019 door

Let's talk... leden van de YA-club! is een nieuwe artikelenreeks waarbij jullie iedere week één van onze clubleden beter kunnen leren kennen. We laten jullie weten wat onze favoriete boeken zijn, op welke YA-personages we stiekem verliefd zijn en nog veel meer!

Korte introductie: leeftijd, studies, andere hobby’s,…

Hoi hoi! Minca hier. Ik ben een 24-jarige leesfanaat uit Weert. Aan het begin van de zomer van 2018 ben ik afgestudeerd als Pedagoog en ik ben direct op mijn stageplaats aan de slag kunnen gaan als pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf. Want naast boeken is dat écht waar mijn hart ligt: kinderen. Ik ben inmiddels opgeleid tot BabySpecialist en daar kan ik vanaf begin 2019 op de werkvloer mee aan de slag. Ik werk vanaf volgende week fulltime op de groep met kinderen van 0 tot 4 jaar. Ik kan niet wachten om er invulling aan te gaan geven!

Verder ben ik werkzaam als verkoopmedewerkster in de Bruna in Weert. Daar werk ik sinds de zomer van 2011, inmiddels alleen nog in de weekenden. Ook ben ik al 10 jaar lang oppas van een geweldige jonge meid. Ze is inmiddels 12 jaar en ik kom er nog steeds elke zaterdag met veel plezier.

Tussendoor probeer ik zoveel mogelijk te lezen. Want als ik iets leuk vind is het om mezelf te kunnen verliezen in een heerlijk boek. Naast lezen is muziek ook een grote hobby van me. Ik speel piano en luister elke dag minimaal 2 uur naar muziek (ja, ook tijdens het lezen). Ik ga graag naar concerten of festivals. Wie zie ik dit jaar op Paaspop, Pinkpop of Rock Werchter? 

Wat is je favoriete boek?

Pfoeh, altijd een moeilijke vraag om te beantwoorden, maar ik denk dat mijn antwoord al vanaf 2014 hetzelfde is: Vrees Me van Tahereh Mafi. Toen ik na verschijning van het eerste deel bij Blossom Books hier in begon, was ik direct onder de indruk. De schrijfstijl sprak mij heel erg aan en ik had het gevoel dat Juliette en ik qua denkwijze erg op één lijn zitten. De doorgestreepte woorden en gedachten vond ik echt van meerwaarde. Ik had nog nooit zo een boek gelezen en de fantasy elementen die erin zaten vond ik al helemaal geweldig. Een meisje dat met één aanraking iemand kan doden. Wow! De struggles die dat mentaal voor Juliette met zich mee brengt intrigeerden mij. Ik wilde meer over haar weten. En gelukkig kon dat in Breek MeVertrouw MeHeel Me en verderop in dit jaar met Schaduw Me en Weersta Me.

Sommige boeken bevatten een krachtige boodschap, welk boek moet iedereen lezen volgens jou?

Een boek met een krachtige boodschap vond ik Nooit Meer van Colleen Hoover. Ook al kan ik me op het gebied van mishandeling niet identificeren met het hoofdpersonage uit dit boek, vond ik het ontzettend interessant om hierover te lezen. Laat staan als iemand zich er op dat gebied wel mee kan identificeren, dan denk ik dat het verhaal heel krachtig is en veel betekenend kan zijn. De manier waarop er met het onderwerp om wordt gegaan in het verhaal vond ik benoemingswaardig, respectvol en leerzaam. Hierdoor vind ik dat studenten in het voortgezet onderwijs bijvoorbeeld hierover zouden moeten lezen. Niet alleen om er vanaf te weten, maar ook om bijvoorbeeld erkenning te krijgen, troost te vinden en er alerter op worden. Verder vond ik dat Uitzonderlijk, ook van Colleen Hoover een sterke boodschap had. Dit is iets meer gericht op jongere lezers, wellicht dus voor de middelbare scholieren met als onderwerp depressie. Dit is momenteel een veel voorkomend onderwerp, veel kinderen en volwassenen krijgen ermee te maken, zelf of in hun omgeving. En dit boek belicht het onderwerp van verschillende kanten. Ook erg interessant, sterk, maar ook motiverend.

Welk boek staat al het langst op je TBR? Is er een speciale reden waarom je het nog steeds niet gelezen hebt?

Een boek dat ik nog steeds wil lezen is De Oversteek van Justin Cronin. Ik ben hier in 2012 ooit in begonnen, maar ik vond het toen nog erg langdradig. En ondanks dat ik me nog veel details van het verhaal herinner vond ik niet het doorzettingsvermogen om het boek toentertijd uit te lezen. Wellicht dat ik het boek er nog ooit bij pak en dan de hele serie uitlees.

Wie is je favoriete auteur?

Bah, weer zo een moeilijke vraag. Ik heb meerdere favoriete auteurs. Enkele zijn: Tahereh Mafi, Jennifer L. Armentrout, Sarah J. Maas, Marissa Meyer, Leigh Bardugo en Cassandra Clare.

Sommige boeken hebben prachtige covers, wat was voor jou een instant buy en wat is je favoriete cover?

Mijn eerste insta-buy door de cover was ook Vrees Me. Het sprak me direct aan. En toen ik de beschrijving las, wist ik meteen dat ik dit boek wilde lezen. Ik kocht het, las het en verslond het. Ik kon telkens niet wachten tot er een volgend deel verscheen. Verder heb ik de serie van Suzanne Young Het Programma opgepakt omdat de cover me erg aansprak en later bleek dus ook het verhaal. En eind december heb ik de Lunar Chronicles box-set gekocht omdat ik de covers van de paperback gewoon zo fantastisch mooi vind. Ik heb de boeken allemaal in hardcover gelezen en in de boekenkast staan, wellicht dat als ik de serie herlees, ik dan de paperbacks lees. 

Wat is je favoriete leesplekje?

Ik lees het liefst in een luie stoel, waar ik mijn benen omhoog kan leggen, in de winter een warm dekentje over mijn benen en mijn IPod aan met een soundtrack die ik op dat moment bij het boek vind passen.

Welk boek vond je helemaal niet leuk?

Dit vind ik ook wel een lastige vraag, maar meer omdat ik er niemand mee wil kwetsen. Dus ik zal het kort houden. De twee boeken waarvan ik het minst enthousiast ben geweest in de afgelopen twee jaar zijn De Lovebus van Tjibbe Veldkamp en Het Offer van de Baobob van Kate Kriske.

Heb je een favoriete quote?

Enkele krachtige quotes vind ik: 

  • “I've been screaming for years and no one has ever heard me.” – Tahereh Mafi
  • “A reader lives a thousand lives.” – G.R.R. Martin
  • “I spent my life folded between the pages of books.” – Tahereh Mafi

 

Welk YA-personage ben jij stiekem aan het daten?

Haha, dat verschilt ongeveer per maand of kwartaal, wanneer ik weer een personage heb gevonden die mij volledig ligt. Maar degene die ik het langst aan het daten ben is Kenji Kishimoto <3 Maar aan de andere kant… Nikolai Lantsov… :O Ik denk dat ze een gedeelde eerste plek hebben <3 

Als je nu meteen één boek zou mogen kopen, welke zou dat dan zijn?

Uhhhhh… mijn moeder zegt altijd dat ik al te veel boeken heb als ik weer eens een nieuwe koop. Maar als ik er nu een mocht kopen dan zou dat King of Scars van Leigh Bardugo zijn. En ja ik weet het, dat boek is nog niet verschenen, maar er stond niet in de vraag dat het boek al verschenen moest zijn ;) 

Hebben jullie nog tips voor boeken die mij wellicht aanspreken? Ik sta altijd open voor nieuwe boeken!

 Reacties op: Let's Talk... met Minca!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Amerikaanse thrillerauteur voor young ad...

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) schreef haar eerste boek Slammed na het horen van een lied...

Justin Cronin

Justin Cronin

Justin Cronin (1962) is geboren en getogen in New England in de Verenigde Staten...

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het pseu...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...

Gesponsorde boeken