Advertentie

Let's talk... met Natasha!

op 08 februari 2019 door

Vandaag mag ik deze Let's talk-reeks afsluiten. 1 oktober 2018 mocht ik aansluiten bij de YA Club en het is tijd dat jullie mij wat beter leren kennen. 

Dit artikel is geschreven door Natasha

Korte introductie: leeftijd, studies, andere hobby’s,…

Ik ben Natasha, een 25-jarige boekenwurm met een voorliefde voor YA. In september 2015 studeerde ik af aan de lerarenopleiding. Nu ben ik fulltime docent Nederlands op een middelbare school. Je begrijpt vast dat ik fictie het leukste onderdeel van mijn vak vind. Naast lezen en lesgeven doe ik ook nog een hoop andere dingen. Sommige dingen hebben nog een connectie met boeken: ik heb een bookstagramaccount waar ik bijna elke dag een foto plaats. Verder houd ik mijn eigen blog bij met recensies en andere artikelen over boeken. Andere hobby's van mij zijn Netflixen, sporten, shoppen en met vriend(inn)en afspreken.

Sommige boeken bevatten een krachtige boodschap. Welk boek zou iedereen moeten lezen en waarom?

Veel boeken hebben een krachtige boodschap. Boeken met een sterke maatschappelijke boodschap die er voor mij uitspringen zijn Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi en The Hate U Give van Angie Thomas. Deze boeken laten zien hoe racisme nog altijd één van de grootste maatschappelijke problemen is in de hedendaagse maatschappij. We hebben het idee allemaal ruimdenkend te zijn, maar dat valt behoorlijk tegen.

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Mijn favoriete boek is Hof van Vleugels en Verwoesting van Sarah J. Maas. Hoewel ik sommige gebeurtenissen voorspelde, kreeg ik toch kippenvel ervan. Mijn andere favoriete boek is geen young adult: Voor jou van Jojo Moyes

Van welke auteur koop je sowieso alle boeken? Soms zelfs zonder te lezen waarover het boek gaat…

Ik koop alle boeken van Jojo Moyes. Voor jou was zo'n mooi boek dat ik al haar andere boeken niet kan laten liggen. Nu staan er dus zes boeken van haar ongelezen in de kast... oeps!

Er zijn zo van die boeken die je gewoon moet kopen omwille van de prachtige cover. Wat was voor jou een instant buy en wat is je favoriete cover?

Aaah! Dit is een moeilijke vraag, want ik vind heel veel covers mooi. Over het algemeen moet de blurb me ook aanspreken, want anders vind ik het toch zonde van het geld. (Note: als de blurb me al een klein beetje aanspreekt, koop ik het boek.) Als antwoord op deze vraag kies ik voor Pupil van Julie Kagawa (en eigenlijk ook de rest van die serie).

Welk boek vond je helemaal niet leuk? Waarom niet?

Er waren twee series die ik echt niet leuk vond, omdat ik bij allebei eigenlijk niet door het eerste boek heen kwam. Toch nam ik voor allebei de moeite om het tweede boek te lezen, maar het werd er niet beter op. Ik heb het over Sneeuw als As van Sara Raasch en Seeker van Arwen Elys Dayton. Ik vond in beide boeken de werelden niet goed opgezet. Ook vind ik de geloofwaardigheid bij beide boeken onrealistisch, zelfs bij fantasy vind ik geloofwaardigheid belangrijk. 

Welk YA-personage ben jij stiekem aan het daten?

Zo lang je nog niet definitief met iemand bent, mag je met meerderen daten, toch? Ik ga voor Rhysand en Reed.

Wat is je favoriete leesplekje?

Ik lees het liefst thuis in het hoekje van de bank. Met dit winterse weer trek ik ook lekker mijn fleecedekentje over me heen.

Welk boek staat al het langst op je TBR? Is er een speciale reden waarom je het nog steeds niet gelezen hebt?

Al de boeken van Jojo Moyes. Ik houd van haar schrijfstijl en toch geef ik steeds andere boeken de voorkeur. 

Als je nu meteen één boek zou mogen kopen, welke zou dat dan zijn?

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs. Deze serie staat al een behoorlijke tijd op mijn verlanglijstje. Sinds kort heb ik ook een e-reader, maar deze boeken zien er zo mooi uit in het echt... die wil ik fysiek heel graag hebben. 

Heb je een favoriete quote?

''A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one.'' - George R.R. Martin 

Ik hoop dat ik jullie mij wat beter hebben leren kennen. Wat zouden jullie nog graag als artikelenreeks zien op de spot?Reacties op: Let's talk... met Natasha!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Angie Thomas

Angie Thomas

Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren ...

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Amerikaanse thrillerauteur voor young ad...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...

Gesponsorde boeken