Advertentie

Music Monday - Here We Go Again! #11

op 13 mei 2019 door

Op maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos Miranda de nummers voor Anouk.

Ariana Grande - 7 Rings

Deze was meteen een lastige! Ik heb hem een paar keer geluisterd en hoe meer ik dat deed, hoe meer een beeld zich begon te vormen. Het nummer gaat over iemand die zichzelf graag verwent, en van luxe houdt. Ze maakt er geen excuses voor, en dat sterke trok me erg aan. Al kun je tussen de regels door wel een beetje merken dat het is om nare dingen op afstand te houden. Deze beschrijving deed me aan Nina denken van Six of Crows van Leigh Bardugo. Als iemand van luxe houdt, is het Nina wel! Ook zij maakt geen excuses voor het feit dat ze high-maintenance is, en geniet met volle teugen van het leven. Toch heeft ze veel meegemaakt, en als ze niet luchthartig doet, drukt het zwaar op haar. Nina gaat daarom veel dieper dan je op het eerste gezicht zou denken, zoals Matthias ook merkt. En dat vond ik bij het nummer nou ook.

"I want it, I got it, I want it, I got it

You like my hair? Gee, thanks, just bought it."


The Broken Circle Breakdown - If I needed you

Wat een lief, dromerig nummer is dit. Echt zo'n nummer dat je al liggend in het gras luistert in de zon. If I needed you is een heel gelijkmatig nummer met een duidelijke boodschap: ik heb het gevoel alsof ik hier een boek en personage bij moet zoeken die heel standvastig is. Ik ga voor The Raven Boys van Maggie Stiefvater. Dat beschrijft Blue Sargent vrij goed. Ze blijft altijd kalm en is echt een zwaartepunt voor de jongens vanaf het allereerste moment dat ze bij elkaar komen. Iedereen graviteert naar haar toe, en ze heeft ook een kalmerend effect op de anderen. Ze voelen zich bij haar op hun gemak, en ook voor Blue voelt hun band heel natuurlijk aan. 

"And you'll miss the sunrise if you close your eyes, and that would break my heart in two

If I needed you, would you come to me, would you come to me for to ease my pain?"


Nielson - IJskoud

Deze hoefde ik niet eens op te zoeken, dit nummer heb ik zéker al een aantal keer voorbij horen komen op de radio. Toch maakt dat het juist lastig om iets te bedenken. Je hebt al een idee bij het nummer, en dan moet je het even in een boek-jasje gieten. Gelukkig is er een heel duidelijke tekst en een echt verhaal in dit nummer. Ik ga hier voor deel twee van ACOTAR van Sarah J. Maas, A Court of Mist and Fury. Bij dit nummer moet ik meteen denken aan Feyre en Tamlin. Niet omdat het echt per se zo was - hun gevoelens voor elkaar waren heel gemengd en verward - maar dit zijn precies de verwijten die ze elkaar geven. Feyre vraagt zich af waarom Tamlin haar precies dat aandoet waar ze niet tegen kan, als hij haar probeert op te sluiten. Terwijl Tamlin vindt dat ze hem zomaar ingeruild heeft voor een ander, terwijl ze "van hem" was. Wel grappig dat je dit nummer kunt zien als een gesprek tussen twee verschillende mensen, als je er zo naar luistert. Dit nummer is er meteen weer interessant van geworden!

"Het is net alsof ik tegen een muur praat

Doe tenminste alsof. We zouden toch voor elkaar door het vuur gaan?"


P!nk - A Million Dreams

Ohh, het nummer van The Greatest Showman.. Nu moet ik even hard die film uit mijn hoofd wissen om er blanco in te gaan. Het is een nummer over iemand die de wereld ziet zoals die kan zijn: mooi, vol kleur en vol leven. Iemand die gelooft dat het kan bestaan, zo lang je er zelf maar in gelooft en voor werkt. Ik ga voor The Wrath and the Dawn van Renée Ahdieh. De combinatie van die "brightest colors" en midden in de nacht doet me denken aan de verhalen die Sheherazade (Shahrzad in het boek) vertelt. Zo levendig en prachtig dat de sultan luistert tot aan de ochtend, alsof het een betovering is. En langzaam maar zeker vallen de twee voor elkaar, en blijft Shahrzad vertellen: tot het een intiem ritueel wordt en ze proberen een wereld van henzelf te creëeren. Een wereld waarin ze elkaar niet naar het leven staan, en wel bij elkaar kunnen zijn. 

"The brightest colors fill my head, a million dreams are keeping me awake

I think of what the world could be, a vision of the one I see."


Christina Perri - A Thousand Years

Dit nummer heeft me erg laten twijfelen! Ik wilde eerst voor The Wicked Deep gaan van Shea Ernshaw, omdat je op het einde die twist krijgt en dan alles in een heel ander licht moet zien. De hoofdpersoon voldoet daarom wel echt goed aan dit nummer. Maar terwijl ik dat al half besloten had viel mijn oog ineens op A Daughter of Smoke and Bone van Laini Taylor en ja... dat is hem gewoon! De manier waarop Karou en Akiva bij elkaar komen, en ze dan beiden ontdekken wie Karou daadwerkelijk is. Net zoals in dit nummer wachten ze al zo lang op elkaar, zonder het daadwerkelijk te weten maar altijd naar elkaar zoekend. Dit is echt zo'n lekkere klik: ik krijg meteen weer zin om de boeken op te pakken. 

"And all along I believed, I would find you

Time has brought your heart to me, I have loved you for a thousand years."


Dit was alweer de Music Monday voor vandaag. Laat hieronder weten wat jullie van Miranda's keuzes vonden en welke boeken jullie zouden hebben gekozen.Reacties op: Music Monday - Here We Go Again! #11

Meer informatie

Gerelateerd