Advertentie

OBA YA Festival - wij waren erbij!

op 19 mei 2018 door

Op 17 mei vertrokken Manon en Merel naar de Openbare Bibliotheek in Amsterdam voor het YA Festival. Een mini-festival met standjes en workshops in boekige sferen. Benieuwd wat wij ervan vonden en wat wij hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Het festival was even zoeken, namelijk op de zesde etage van de bibliotheek. De openbare bibliotheek is enorm met een grote variëteit aan boeken, je ogen uitkijken doe je dus zeker. Aangekomen op de zesde etage viel het festival een beetje tegen. Slechts vier standjes met leuke kaarsen, boeken en boekenleggers, maar weinig mensen en niemand die ons aansprak of iets uitlegde. Een tijdje later kwamen er meer mensen, waaronder een hoop brugklassers met begeleiders. Je kon dus wel stellen dat wij ons erg oud voelden!

Workshops

Om drie uur kwam er verandering in, het was tijd voor de workshops. Er werden verscheidene workshops gegeven in verschillende ruimtes, zoals een workshop 'illustreren' en een workshop 'boekenblog opzetten'. Wij zijn echter gegaan voor de workshop van schrijver Buddy Tegenbosch die ons wel aansprak.

Merel: Buddy vertelde ons over zijn nieuwe boek, Livestream. Hij las er stukjes uit voor en vertelde hoe hij op het idee voor het boek was gekomen. Buddy interacteerde veel met zijn publiek, leuk! We mochten hem veel vragen stellen en hij ging er uitgebreid op in. Zo vertelde hij dat zijn grote schrijversinspiratie John Green is en dat hij deze heeft ontmoet in Chicago. Buddy was een grappige man met een vlotte babbel die ons informeerde over van alles. Een geslaagde workshop.

Manon: Buddy had inderdaad vanaf het begin een hele goede interactie met het publiek. Hij nam de ruimte om alle vragen te beantwoorden. Buddy was heel open over zichzelf en beantwoordde alle vragen uit het publiek eerlijk. Wisten jullie dat hij ook werkt als piloot? Hij las precies de stukjes uit zijn boek voor die zorgden dat je het boek echt wilde lezen! Voor mij was het enige minpuntje dat ik minstens vijf jaar scheelde met de meeste bezoekers. 

Ben jij naar het OBA YA festival geweest of zou je willen gaan, waarom wel/niet?Reacties op: OBA YA Festival - wij waren erbij!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch

Schrijver van jeugdboeken en piloot bij Lufthansa. Laatste boek is een YAroman, ...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...