Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

One-Word-Challenge: Als Morgen Niet Bestaat

op 24 mei 2019 door

Minca en Merel lazen het nieuwste boek van de bekende YA-auteur Jennifer Armentrout: Als Morgen Niet Bestaat. De jubelende recensies en de reacties van onze mede-clubleden ('Pak de tissues er maar vast bij!') maakten onze verwachtingen hoog, maar werden ze ook waargemaakt?

Over het boek

Het ene moment heeft de zeventienjarige Lena nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken? 

Verwachtingen

Aangrijpend

Minca: "Een nieuw boek van Jennifer L. Armentrout? Die moet ik gewoon lezen. Tot nu toe heb ik al haar vertaalde boeken gelezen en er heeft me er nog geen een teleurgesteld. Spanning, romantiek, drama, actie en fantasy. Het is allemaal al voorbij gekomen. Maar de beschrijving van dit verhaal raakte me toch wel even. Ik wist daardoor al van te voren dat ik me moest voorbereiden op wat heftige emoties en niet al te prettige gebeurtenissen."

Hartverscheurend

Merel: "Aangezien iedereen op sociale media helemaal lyrisch over dit boek is, moest ik het ook een kans geven. Ik hou wel van de schrijfstijl van Armentrout en hoe zij altijd een diepere laag in romannen kan leggen. Een hele hoop mensen hadden gehuild bij dit boek, dus ik verwachtte dat ik dat ook wel zou gaan doen, hoewel ik niet snel huil bij boeken."

Personages

Vernieuwend

Minca: "Bij de meeste boeken van deze auteur had ik tijdens het lezen altijd wel een bepaalde mate van inlevingsvermogen wat betreft de personages. In dit boek was dat toch wel even anders, omdat ik me nauwelijks kan inbeelden hoe het voor een meid van 16 zou zijn om zoiets  mee te maken. Verder was mijn middelbare school periode ook niet echt te vergelijken met die van Lena in dit verhaal."

Herkenbaar

Merel: "De personages voelden voor mij erg vertrouwd. De grappen, verliefdheid en vriendschappen deden me denken aan mijn middelbare schooltijd. Ik denk dat we onszelf allemaal wel kunen verplaatsen in boekennerd Lena, haha."

Schrijfstijl 

Vertrouwd

Minca: "Omdat ik al zoveel boeken van Armentrout heb gelezen, vermoedde ik wel dat de schrijfstijl net zo gemakkelijk zou zijn als ik van haar gewend was. Wat dat betreft voelde het net als thuiskomen toen ik in het boek begon. De snelle manier van vertellen en simpele woordkeuzes zorgen ervoor dat ik zo door het boek heen kon vliegen."

Simpel

Merel: "De schrijfstijl is simpel, in de positieve zin van het woord. De auteur maakt de dialogen, gedachten en gevoelens niet te lang, hoewel dat voor mij soms wel zo voelde na het ongeluk. Dat had van mij iets korter gemogen."

Eindoordeel

Krachtig

Minca: "Ondanks de heerlijke schrijfstijl en het heftige onderwerp, had ik soms wat moeite om me te identificeren met het hoofdpersonage. Wellicht omdat de gebeurtenissen in het verhaal zover van mij af staan. Het verhaal is aangrijpend en krachtig geschreven en laat echt een impact achter op je als lezer. Maar het gaat echt om de groei die Lena doormaakt maar omdat ik me niet volledig met haar kon identificeren miste het nét die diepgang die ik bij andere boeken van deze auteur wel gewend ben. Het boek krijgt van mij 4 sterren."

Mja

Merel: "Was dit boek mooi? Absoluut. Maakte het mijn verwachtingen waar? Nee. Ik heb absoluut niet gehuild en het boek liet me een beetje depressed achter, hoewel het een mooi einde heeft. Hoewel het lekker doorleest, miste ik toch wat diepgang. Ik vond het allemaal te lang duren en had het 1000 keer mooier gevonden als het feit dat ze een auto-ongeluk kregen nog onbekend was voor de lezer. Nu leef je daar de eerste 100 pagina's naartoe, terwijl het, wanneer het een schok zou zijn geweest, veel meer impact zou hebben gehad. Ik geef het boek 3,5 sterren."

Heb jij dit boek gelezen of ga je dat nog doen? 



Reacties op: One-Word-Challenge: Als Morgen Niet Bestaat

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het p...