Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze Favorieten: Marissa Meyer

op 14 januari 2022 door

Wat is je favoriete boek? Wie is je favoriete auteur? Dit zijn vragen die regelmatig aan lezers, bloggers en reviewers worden gesteld. Maar het zijn ontzettend moeilijke vragen om te beantwoorden. Je favoriete boek hoeft namelijk niet van je favoriete auteur te zijn. Om een poging te wagen hebben we een nieuwe artikelreeks bedacht namelijk: Onze favorieten. Om de beurt focussen we ons op onze favoriete auteur en beantwoorden de hamvraag: welk boek van deze auteur is je favoriet?

Dit artikel is geschreven door Roxanne.

Wie is je favoriete auteur?

Als mij deze vraag gesteld wordt schieten er wel enkele auteurs in mijn hoofd. Ik heb namelijk meerdere favoriete auteurs, maar als ik er dan één moet kiezen, of beter gezegd de eerste die mij te binnen schiet is Marissa Meyer. Ik werd verliefd op haar werk van The Lunar Chronicles. Ik kreeg namelijk deel één Cinder van mijn zus Kimberly voor mijn verjaardag en sindsdien ben ik verliefd op haar fantasierijke werelden.

Welke boeken heeft deze auteur geschreven?

The Lunar Chronicles

gerelateerd werk aan The Lunar Chronicles

Renegades Trilogy

Standalone novels

Gilded Series

Short Stories

  • The Phantom of Linkshire Manor (2021) - Deze kon je alleen krijgen bij de pre order incentive van Gilded.
  • Serendipity (2022)

Welk boek van deze auteur is je favoriet?

Mijn absolute favoriet is Scarlet. De gehele serie is geweldig maar als ik dus een boek uit die serie moet kiezen ga ik volmondig voor Scarlet. De dynamiek tussen Wolf en Scarlet is gewoon heel leuk, en stiekem ben ik gewoon een beetje verliefd op Wolf.
Het boek heeft veel actie en heerlijke swoon worthy romantiek waar ik wel van houd. Daarnaast is het een "hervertelling" van Roodkapje, elke hervertelling wat iets met een "vervloekte wolf" idee is of gewoon shifters in het algemeen vind ik heerlijk om te lezen. 

Zijn er boeken van deze auteur verfilmd? Zo nee, welk boek of welke serie zou je verfilmd willen zien?

Zover ik weet zijn er geen van haar boeken verfilmd. Wel komt er een Musical van Heartless. Ik denk niet dat ik de Lunar Chronicles als film zou willen, dit zal het niet waardig genoeg maken. Het zou beter zijn als serie omdat je dan veel meer kan doen met het verhaal. Als ik kijk naar een verfilming zou ik gaan voor een van de alleenstaande boeken of een duologie. In het rijtje fantasy zou Heartless het wel goed doen of bijvoorbeeld Gilded. In het rijtje romcom zou Instant Karma een goede keuze zijn.

Als je deze auteur zou mogen interviewen, wat zou jouw hamvraag aan hem/haar zijn?

Dit is altijd zo'n mega lastige vraag. Er is zoveel te vragen. Helaas ben ik altijd zo'n persoon die niks kan bedenken haha! Ik hoop ooit Marissa te ontmoeten maar ik acht die kans helaas erg klein. Ik denk als ik iets zou mogen vragen is of ze eventueel nog meer plannen heeft om over nog meer of andere sprookjes te schrijven gezien ik haar fantasie en herkenning van het sprookje altijd zo mooi vind gedaan.

Wat is je favoriete quote van deze auteur?

Ik kan niet maar één quote kiezen! er zijn teveel mooie quotes dus ik benoem er enkele die altijd in mijn hart verblijven.

“I think I realized that I would rather die because I betrayed them, than live because I betrayed you.” - Scarlet

“But you're the only one, Scarlet. You'll always be the only one.” - Scarlet

“If you were a gentleman, you would offer to buy me one as well."
"If you were a lady, you would have waited for me to make the offer.” - Scarlet

“Maybe great, epic romances don't just happen. We have to make them ourselves.” - Cress

 Hebben jullie al een boek van Marissa Meyer gelezen? Wat vond je ervan? Of ben je dat nog van plan?Reacties op: Onze Favorieten: Marissa Meyer

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...

Gesponsorde boeken