Onze favorieten: Sylvia van Driessche

op 23 mei 2022 door

Wat is je favoriete boek? Wie is je favoriete auteur? Dit zijn vragen die regelmatig aan lezers, bloggers en reviewers worden gesteld. Maar het zijn ontzettend moeilijke vragen om te beantwoorden. Je favoriete boek hoeft namelijk niet van je favoriete auteur te zijn. Om een poging te wagen hebben we een nieuwe artikelreeks bedacht namelijk: Onze favorieten. Om de beurt focussen we ons op onze favoriete auteur en beantwoorden de hamvraag: welk boek van deze auteur is je favoriet?

Dit artikel is geschreven door Karen

 

Wie is je favoriete auteur?

Mijn favoriete auteur (uit Vlaanderen) is Sylvia van Driessche, geboren en getogen in Oost-Vlaanderen en voormalig hoofdredactrice van JOEPIE (voormalig Vlaams jongerenmagazine). Ze is niet alleen journalist maar ook auteur van verschillende YA-boeken en ze heeft onlangs ook een boek voor volwassenen uitgebracht i.v.m. de #METOO-beweging. Maar in dit artikel zal ik het voornamelijk hebben over het YA-genre waarin ze verschillende boeken heeft uitgebracht.

 

Welke boeken heeft deze auteur geschreven?

Samenhangende  YA-reeks

Tussen de sterren

Sterrenregen

Sterrenbeeld: Eenhoorn

Sterrennachten

Sterrentattoo

 

Stand alone YA

Liefdestips aan mezelf: het dagboek van Olivia Jacobs

 

Roman voor volwassenen

Een hele lieve f*ck you

 

Welk van deze boeken is je favoriet?

Dat is een heel moeilijke vraag, ik vind al haar boeken top. Als ik moet kiezen tussen de ‘Sterren’-reeks of Liefdestips aan mezelf, dan kies ik toch wel voor de ‘Sterren’-reeks. Eéntje kiezen uit die reeks als favoriet, dat vind ik een onmogelijke taak. Daarom kies ik de volledige reeks als mijn favoriet.

 

Zijn er boeken van deze auteur verfilmd? Zo nee, welke zou je verfilmd willen zien?

Ik zou sowieso de ‘Sterren’-reeks als serie of filmreeks willen zien. Wie wil dit nu niet?!

Maar eerst aan de beurt is het boek ‘Liefdestips aan mezelf’, een tijdje terug werd aangekondigd dat er een film zou komen van dit boek. Onlangs werd aangekondigd dat het boek verfilmd ging worden als webreeks/serie in plaats van als een film. De hoofdrol zal worden gespeeld door Gloria Monserez, presentatrice van Ketnet (de kinderzender van Vlaanderen) en opkomend Leuvense (Vlaanderen) actrice. Voor de andere rollen zijn intussen audities gestart.

Ik kijk alvast uit naar deze serie!

De auteur gaf ook al een hint aan de vele lezers, dat als deze reeks een succes wordt, dan wordt de ‘Sterren’-reeks hoogstwaarschijnlijk ook verfilmd als serie/film.

Dus heel veel om naar uit te kijken!

Als je deze auteur zou mogen interviewen, wat zou je hamvraag aan haar zijn?

Welke van jouw eigen boeken vond je het leukst om te schrijven?

Welk genre ligt jou het meest om in te schrijven, YA/volwassen romans?

 

Wat is je favoriete quote van deze auteur?

“De afgelopen tien maanden… één mentale foto… en jij zat er weer voor iets tussen..”

  • Doorheen de boekenreeks maakt het hoofdpersonage Stella, mentale foto’s in plaats van gewone foto’s. Ze deelt dit gegeven met één iemand, iemand heel dierbaar. Om te weten wie dat is, zal je de boeken moeten lezen..
  • Er zijn zoveel momenten die we missen met gewone foto’s en met ‘mentale foto’s’ kunnen we meer in ons opnemen. Een herinnering is vaak veel mooier dan de foto die erbij hoort!

 

  • Er was ook nog een tweede quote die ik heel leuk vond, maar ik wil ook niet teveel spoilers weggeven. Ik geef jullie wel een hint mee, het woordje trouwen in het laatste boek, kan zoveel betekenen. Maar lees vooral eerst de boeken, dan weet je waar ik zo emotioneel van werd..

 

 

Kende jij deze boeken al? Zo ja, welke is jouw favoriet? Zo nee, ga je ze lezen na het lezen van dit artikel?Reacties op: Onze favorieten: Sylvia van Driessche

Meer informatie

Gesponsorde boeken