Advertentie

Op vakantie: Sams TBR

op 03 augustus 2019 door

Hoi iedereen! Hier zijn de twee weken waar ik tijden op heb gewacht: een zonvakantie met eindeloos veel tijd om te lezen! Twee weken lang ga ik op het strand liggen, loungen in het zwembad en reizen met mijn oortjes in. Dat betekent dus boeken, boeken en nog meer boeken. Ik ga jullie mijn TBR laten zien met iets wat mij altijd echt motiveert: reading challenges! Maar let op: TBR's zijn net zo veranderlijk als de golven... :)

Dit artikel is geschreven door: Sam

Eindelijk echt veel tijd om te lezen, niet momenten, niet nachten, maar dagen vol met lezen. Soms hebben onze lezersharten dat nou echt even nodig. En ja, met een TBR waar 1000 boeken op staan, welke boeken moet je dan kiezen? Hier zijn wat challenges die ik heb gehaald uit andere, oudere readathons of heb verzonnen met de bijbehorende boeken. Ik hoor graag van jullie of jullie met mij meelezen en welke boeken jullie bij de challenges vinden passen. We houden het op 7 challenges, zodat iedereen tevreden blijft.

1. Lees een boek na zonsondergang/voor zonsopgang.

Oehh, sfeervol. Het hoeft niet in één nacht, maar het boek mag in ieder geval niet gelezen worden waar zonlicht is!

Ik zie wel welk boek ik voor deze challenge lees. Ik laat jullie het weten op social media en in een later artikel!

2. Lees het eerste boek van een bekende auteur.

Leuk! Kijken hoe de boeken van mijn favoriete auteurs eerst waren...

Het boek wordt Of Poseidon van Anna Banks. Ze is ook wel bekend van de Nemesis serie en zeemeerminnen passen zeker bij mijn vakantie. Ik ben erg benieuwd!

3. Lees een boek met oranje op de voorkant. Zon!

Yes! Deze vakantie ga ik weer verder met één van mijn favoriete series, Lockwood & Co van Jonathan Stroud. Deel 5, Het Lege Graf, is eind vorig jaar uitgekomen. Eerst ga ik deel 4 nog lezen, De Vlammende Geest en wat toevallig, die heeft een oranje cover! Ik vind het zeker niet erg om het boek nog eens te lezen, het is een van de leukste en spannendste series die ik ooit heb gelezen. Ik ga er helemaal in op.

4. Lees het eerste boek dat je ziet in de eerstvolgende booktube video!

Ga naar youtube, je alledaagse booktubekanalen, en kijk de eerstvolgende video. Het boek dat als eerste wordt besproken moet je lezen! Maar, omdat ik en vast velen van jullie wel lol willen hebben, moet het wel een boek zijn dat op je TBR staat of je leuk lijkt.

Saga Volume 1! Een hele populaire serie die ik natuurlijk weer eens niet heb gelezen...

5. Lees het boek dat (helemaal) onderaan je TBR staat.

Deze challenge kan op meerdere manieren geïnterpreteerd worden: Het boek op je TBR dat je het minst graag wilt lezen maar toch wilt lezen (haal weg dat ding!), een boek dat je als eerste op je TBR hebt gezet, of juist als laatste. Ik zie het wat meer letterlijk. Ik kijk naar het boek dat letterlijk helemaal onderaan mijn TBR staat hier op Hebban.

Het is het boek Zero Repeat Forever van Gabrielle Prendergast geworden! Een hele aanlokkelijke cover en een dodelijke invasie. Ik ben benieuwd!

6. Lees een boek dat zich afspeelt in een kostschool.

Ik als een YA Fantasy reader moet dan denken aan Vampire Academy, Harry Potter, Fallen en Percy Jackson.

Dit komt goed uit! Een deel van Shadow and Bone van Leigh Bardugo speelt zich af op een soort academie.

7. Random Number Generator.

Dit is nou een van mijn favorieten. Zoek een Random Number Generator op in je browser en tik het aantal boeken op je TBR in. Dit kan echt van alles worden en het is altijd een verrassing! Kijk dan welk nummer matcht met het boek en je ziet vanzelf welk boek het is.

En dat is het derde boek van de Lux serie van Jennifer L. Armentrout geworden, genaamd Opal! Ik begin maar eens met boek 1, Obsidian.

De banner is ontworpen door Anders Wideskott op Unsplash.

Doen jullie mee? En wat gaan jullie lezen deze vakantie? Laat het vooral weten en vergeet ons niet te volgen op onze Instagram en Twitter, daar komen al onze updates en waar ik ben met de challenges!Reacties op: Op vakantie: Sams TBR

Meer informatie

Gerelateerd