Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Rare Weetjes Over Schrijvers #1

op 07 november 2017 door

Als YA schrijver maak je natuurlijk wat bizarre dingen mee in je leven. Na het lezen van wat vreemde dingen, werd mijn nieuwsgierigheid nog verder geprikkeld. Ik ging op onderzoek uit naar de raarste feitjes over YA schrijvers. En geloof me, dat zijn er nogal wat! Hierbij het eerste deel van de rare weetjes, enjoy!

  • Lewis Caroll (wiens echte naam Charles Lutwidge Dodgson is) schrijver van Alice in Wonderland en Alice Through the Looking Glass, was geïnspireerd door de dochter van een bevriende familie; de drie jaar oude Alice Liddell. De geruchten gaan zelfs dat hij Alice op elfjarige leeftijd om haar hand heeft gevraagd! Haar familie heeft dit natuurlijk afgeslagen. Hoewel hij niet meer bij de familie in de buurt mocht komen, heeft hij Alice toch een manuscript gegeven voor Alice in Wonderland als kerstcadeau in 1864. Hoe lief en slightly disturbing is dat?
  • J.K. Rowling’s eerste Harry Potter manuscript, die ze overigens geschreven heeft op een oldschool typemachine, is 12 keer afgewezen door verschillende uitgeverijen voordat het door Bloomsbury werd uitgegeven. Die zullen nu wel spijt hebben!
  • Suzanne Collins, schrijfster van de Hunger Games, heeft tevens meegeschreven aan diverse TV-shows rond 1990 zoals Clarissa Explains It All, Clifford’s Puppy days en The Mystery Files of Shelby Woo. Ze is dus van meerdere markten thuis.
  • John Green gaf toe dat hij op de set van The Fault In Our Stars bijna elke dag heeft gehuild. Ook heeft hij een klein rolletje gespeeld in de film als een man die Hazel aansprak op haar zuurstofbuis, maar deze scène is helaas uit de film geknipt. Jammer, we hadden hem graag gezien! Zelf vond hij het een prima beslissing, gelukkig maar.
  • Sarah J. Maas (schrijfster van Throne of Glass en de A Court of Thorns and Roses series) schreef haar eerste versie van Throne of Glass toen ze nog maar 16 jaar oud was. Talentvolle dame is het toch! Ook heeft ze in haar boektour aangegeven dat ze een soort Gossip Girl blog bijhield op de middelbare school van alle ‘coole kids’. 
  • Om Eragon te promoten is Christopher Paolini naar 135 verschillende scholen en bibliotheken gegaan, gekleed in een middeleeuws kostuum. Dit kostuum bestond uit een rood shirt, laarzen, een zwarte kap en een zwarte broek. Ook heeft hij de cover van de eerste uitgave van Eragon zelf getekend. Waarschijnlijk heeft het geholpen, want de hele serie is zo'n 35 miljoen keer wereldwijd verkocht. Kom maar op met die verkleedpartijen dus!

Wat vond jij het meest bizarre weetje, en moet er een deel 2 komen?

Geschreven door Merel

Bronnen:

http://listverse.com/2017/05/06/top-10-shocking-facts-about-famous-writers/

https://interestingliterature.com/2014/01/10/five-fascinating-facts-about-the-hunger-games/

http://www.clevver.com/john-green-fun-facts-bio-trivia/

http://sarahjmaas.com/about-sarah/

http://www.softschools.com/facts/authors/christopher_paolini_facts/1692/



Reacties op: Rare Weetjes Over Schrijvers #1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lewis Carroll

Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898) was een Engel...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Christopher Paolini

Christopher Paolini

Christopher Paolini schrijft al vanaf zijn vijftiende epische fantasy boeken en ...