Advertentie

Simon vs. Booktag

op 27 juni 2016 door

Bij We Love YA zijn we helemaal gek van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld dus toen we onlangs door Audrey van The Confession Of A Book Nerd getagd werden werden we enorm ethousiast! De tag werd gecreëerd door Eline van All The Feels.

Simon : A book that made you physically smile whilst reading

Claudia: 19 keer Katherine van John Green. De humor in dit boek vond ik geweldig, ik heb ontzettend vaak hardop moeten lachen!

Elke: Lobsters van Lucy Ivison en Tom Ellen maakte me zelfs aan het lachen! En dat gebeurt bij mij, bij een boek tenminste, niet super vaak. Dit boek was echter zo grappig en schattig, dat je wel moet lezen met een enorme grijns op je gezicht!

Blue: A book with really beautiful writing/pros

Marleen: De touching-Juliette serie van Tahereh Mafi! Dat is zo'n prachtige schrijfstijl! Je moet er van houden, maar ik ben er gek op!

Leah: A book that is not very popular, but that you love anyway

Manon: Maaike en Domenico van Susanne Wittpennig. Het is een geweldige serie over een duits meisje een een siciliaance jongen. De boeken hebben me zoveel dingen geleerd. Helaas is de serie na negen boeken helaas gestopt maar het is zeker een aanrader!


Abby:
A book that is so cool you wish you’d written it yourself

Claudia: Glazen Troon van Sarah J Maas. Dit boek is zo goed geschreven en het verhaal is fantastisch. Wat zou ik het geweldig vinden om een even groot fantasierijk brein als Sarah J Maas te hebben!

Martin: Your favourite villain, book or non-book

Claudia: Mijn favoriete slechterik is Levana uit de serie Cinder van Marissa Meyer. Er is werkelijk niks goeds aan haar en ze is vreselijk leuk om te haten. 

Elke: Een van mijn favoriete slechteriken is Darth Vader. Puur omdat hij zo geweldig creepy en intimiderend is, en ook om zijn achtergrondverhaal. Ik hou gewoon zo veel van Star Wars! 

Cal: A book that sat on your shelf for a very long time before you read it and loved it

Manon: I feel ashamed. Na jaren op mijn kast te hebben gestaan heb ik eindelijk vorig jaar de Harry Potter boeken gelezen. Ik dacht dat ik de boeken maar niets zou vinden, dat ik er waarschijnlijk te oud voor zou zijn maar ik kon ze niet meer wegleggen nadat ik ze had opgepakt.

Taylor: The most perfect book in the history of perfect books where you’ve almost reached the point of being slightly annoyed whenever you see the title because by being there it is already bragging about its goodness, and the worst part is that you know they’re right because the book is amazing. (Long story short, favourite book ever)

Manon: The mortal instruments. Dat is een serie die ik aan iedereen aanraad (en waar mensen inmiddels een beetje gek van worden).

Spier Family: Who is your favourite chipmunk?

Manon: Theodore! hij is zo schattig.

Halloween: Would you rather dress up as a dementor or as a trashcan

Elke: Een dementor natuurlijk! Harry Potter is geweldig, en dan maak ik toch een deel uit van dat geweldige universum, hoe vreselijk dan ook. 

Oreo’s: What is your favourite kind of Oreo, and your favourite Oreo product?

Manon: Milka Oreo. Ik weet niet hoe het precies heet maar die combi is zo goddelijk.

Marleen: Ik eet eigenlijk niet heel vaak oreo's, maar ik zou graag eens cupcakes met oreo's willen maken of een oreo-milkshake! 

Gender Bender Day: Imagine you could change the gender of any character in any book, who would you change and why? (For example, make Augustus Waters a girl so that TFIOS would’ve been a lesbian lovestory, make Katniss Everdeen a guy so that she couldn’t have volunteered for Prim, etc)

Elke: WAT ALS BELLA EEN JONGEN WAS? Nee, grapje, we weten allemaal hoe dat ging ;). Als ik een personage van geslacht zou kunnen laten veranderen, zou het Harry Potter zijn. Stel je voor hoe anders de boeken geweest zouden zijn! Ik ben super benieuwd geworden na dit hersenspinsel! Ik heb voor Harry gekozen puur omdat Harry Potter zo'n fenomeen is, en ik super nieuwsgierig ben naar de wereld van Rowling gezien door de ogen van een een meisje, in plaats van een jongen. Een tip voor J.K.'s volgende boek misschien? Wie weet.

Marleen: Ik denk dat ik dan de hoofdpersonen uit Eleanor & Park van hetzelfde geslacht zou willen zien. Dit boek is al op en top schattig en ik denk dat dit nog een liever boek zou worden als Eleanor een jongen zou zijn geweest! 

Vast houses with tiny windows: A book that was way different from what you expected it to be (For example, expecting a love story, getting a BAMF shooting everybody)

Manon: Vampire Acedemy. Het is niet een heel groot verschil maar ik had de achterkant niet goed gelezen en ik dacht dat het boek uit het oogpunt van Lissa zou zijn.

Finding a shore worth swimming to: Favourite fictional character of all time, book or non-book

Elke: Een van mijn favoriete personages is Rosemarie Hathaway uit Vampire Academy, gewoon omdat ze geweldig sassy en grappig is. Ze is mijn spirit animal. Wie wil er nou niet een dag chillen met Rose? Of haar gewoon zijn, dat kan ook. 


Wij vonden het echt super leuk om deze tag in te vullen! Wat vonden jullie van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld?Reacties op: Simon vs. Booktag

Meer informatie

Gerelateerd