Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tag Thursday: Dit of Dat

op 10 augustus 2017 door

Elke donderdag vullen wij een tag in. Deze week is het de 'Dit of Dat' tag. Benieuwd naar onze voorkeuren? Lees dan snel verder! 

1. Lezen op de bank of op bed?

Audrey: Op de bank! Ik hou zo van lezen op mijn ene speciale zetel. Ik leg dan een dekentje over mijn voeten en begin te lezen aan een stuk door. Ook hou ik wel van lezen in mijn bed, maar dat alleen als er teveel lawaai beneden is.

2. Mannelijk of vrouwelijk hoofdpersonage?

Claudia: Ik vind het heel erg interessant om vanuit een mannelijk personage te lezen. Toch gaat mijn voorkeur uit naar een vrouwelijk hoofdpersonage. Ik kan me dan meestal net wat makkelijker en sneller inleven in de hoofdpersoon.

3. Zoete of zoute snacks tijdens het lezen?

Kayleigh: Zoute snacks! Van al die zoete snacks krijg je van die vieze, plakkerige handen en dat kan ik mijn boeken gewoon niet aandoen! Van chips eigenlijk ook, maar die vind ik gewoon nét even wat lekkerder!

4. Trilogieën of kwartetten?

Claudia: Ik houd ontzettend veel van boeken die verschijnen in een serie. Voor mij geldt echt: hoe meer boeken hoe beter. Vandaar dat ik kies voor kwartetten.

5. Ik-perspectief of in de 3e persoon?

Elke: Ik-perspectief. Op een bepaalde manier voelt een boek dat geschreven wordt vanuit de 3e persoon heel onpersoonlijk. Ik kan me altijd veel beter inleven in het hoofdpersonage wanneer het vanuit een ik-perspectief geschreven wordt. Daarom vind ik een ik-perspectief persoonlijk veel interessanter, diepgaander en fijner! 

6. 's Ochtends of 's avonds lezen?

Iris: 's Avonds. 's Ochtends ben ik vaak nog niet helemaal wakker, waardoor ik me niet goed op het boek kan concentreren. Dan vergeet ik vaak wat ik net gelezen heb en moet ik de bladzijde weer opnieuw lezen. Daarnaast ben ik 's ochtends ook eerder geneigd om het boek weg te leggen als het me niet lukt en er de rest van de dag niet meer na te kijken. 's avonds ben ik vaak wakkerder en lukt het vaak beter om te lezen.

7. Bibliotheek of boekenwinkel?

Iris: Boekenwinkel. Ik ben zo'n persoon die het liefst de boeken gewoon koopt, zodat ik ze kan bewonderen op mijn boekenkast. Bibliotheek boeken zitten vaak vol vouwen en zijn soms ook vies. Daarom heb ik liever mijn eigen boek, waarin ik zo veel stickynotes kan plakken als ik maar wil zonder dat ik ze eruit hoef te halen en die ik natuurlijk kan bewonderen op mijn boekenkast en foto's mee kan maken voor mijn bookstagram account. 

8. Boeken die je laten lachen of boeken die je laten huilen?

Kayleigh: Hmm moeilijk.. Het liefst een boek waardoor ik moet lachen én huilen, maar als ik dan echt moet kiezen ga ik maar voor boeken die je laten lachen! 

9. Zwarte boek covers of witte?

Audrey: Witte! Ik ben echt een fan van lichte covers. Het hangt natuurlijk af van hoe het boek is, maar witte hebben meestal mijn voorkeur.

10. Karaktergerichte of plotgerichte verhalen?

Elke: Plotgerichte verhalen! Ik vind het ontzettend leuk om over personage ontwikkelingen te lezen, maar het plot is toch écht wat het boek maakt voor mij. Het plot maakt of kraakt het boek, vind ik. Ook vind ik het plot ontzettend belangrijk omdat het je echt pakt of totaal niet - het is iets wat het boek bepaald: is het een komedie, een tragedie, een epos, et cetera. Karaktergerichte verhalen zijn natuurlijk ook leuk - maar wat minder interessant en spannend. Althans, dat vind ik natuurlijk! Reacties op: Tag Thursday: Dit of Dat

Meer informatie