The Friday Five: Blauwe Boeken

op 07 juni 2019 door

Met een aantal bloggers doen we 'The Friday Five' bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Merel werkt mee aan dit project, met deze week The Friday Five: Blauwe Boeken. Gek genoeg dacht ik dat ik te weinig blauwe boeken zou hebben gelezen, maar jokes on me, heel veel boeken zijn blauw! Ik heb dus mijn favorieten uitgekozen. Als jij nog aanvullingen hebt, laat ze dan hieronder weten en laten we beginnen!

Geschreven door Merel

8fe5a1df1bac3ef71ec05616ee0d3e8f.jpg


1. Het Diner - Herman Koch

Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, vakantieplannen. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. Hoewel dit boek zich de hele tijd afspeelt tijdens het diner, kom je er geleidelijk achter waar ze het nu eigenlijk over hebben: Een best wel ernstig misdrijf. Ik weet nog dat dit boek als dertienjarige een hoop indruk op mij heeft gemaakt!

2. Hof van Mist en Woede - Sarah J. Maas

Hof van Mist en Woede is het tweede deel van de Hof van Doorns en Rozen-serie, een epische fantasy-NA over Feyre, die in de fae-wereld terecht komt. Het tweede deel van de serie, is misschien wel de beste. Dit boek heeft alles: Spanning, liefde, vriendschap, actie en fantasie. Het is ZO gaaf.

3. Vuur en As (Een Fakkel Tegen Het Duister) - Sabaa Tahir

Weer het tweede deel van een serie, en dan nog eens mijn favoriete fantasy-serie ooit (hoewel Hof van Doorns en Rozen een eervolle tweede plaats krijgt). Ik ga verder niet in op de inhoud (want spoilers), maar je moet deze serie als fantasy liefhebber absoluut lezen. Het speelt zich af in het Imperium, waar slaaf Laia en soldaat Elias de hoofdrol spelen. 

4. 13 minuten - Sarah Pinborough

13 minuten is de beste YA-thriller die ik gelezen heb. Ik hou van thrillers waarbij je op het einde een beetje flabbergasted achterblijft, iets wat deze thriller absoluut met je doet. Het gaat over een meisje die 13 minuten 'dood' is geweest, in het ijskoude water, en niet meer weet hoe ze er is gekomen en wie ze kan vertrouwen. Samen met haar kom je er langzaam maar zeker achter wat er is gebeurd...

5. A Curse So Dark And Lonely - Brigid Kemmerer

Hou je van hertellings? Dan is A Curse So Dark and Lonely absoluut iets voor jou! Dit boek vertelt het verhaal van het beest (Belle en het Beest) op een originele, interessante en heftige manier. Ben je een fantasy-YA liefhebber, dan is dit boek absoluut iets voor jou. Ik ken niemand die het geen goed boek vond.

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Heb jij nog leuke blauwe boeken die je graag leest? Laat het weten in de reacties!Reacties op: The Friday Five: Blauwe Boeken

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Brigid Kemmerer

Brigid Kemmerer

Brigid Kemmerer was eerst werkzaam in de financiële sector voordat ze fulltime ...

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough (1972) is de nummer één New York Times bestsellerauteur van d...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir groeide op in Californië. Ze werkte als verslaggever toen z...

Herman Koch

Herman Koch

Herman Koch (Arnhem, 1953) is een Nederlandse televisiemaker (onder meer Ji...

Gesponsorde boeken