Advertentie

The Friday Five: Van deze boeken moet een serie komen!

op 15 juni 2018 door

Met een aantal bloggers doen we 'The Friday Five' bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Merel werkt mee aan dit project, met deze week The Friday Five: Boeken die eigen serie verdienen. Deze boeken verdienen het gewoon om uitgezonden te worden en voor de hoofdpersonages een stem en gezicht te laten krijgen. Lees lekker mee en deel je mening in de reacties!

Geschreven door Merel

1. Touching Juliette trilogie - Taherah Mafi

Velen weten dat ik niet kapot ben van deze serie, maar een serie hiervan zou ik heel gaaf vinden. Al die jongeren met verschillende gaven en een love triangle, ik zie het al helemaal voor me zoals de serie Shadowhunters. Met Juliette als een jonge versie van Hillary Duff of iets in die richting... Dat had wel wat kunnen worden!

2. 54 Minuten - Marieke Nijkamp

Ik denk dat dit een hele goede serie zou worden als het in de stijl van 13 reasons why zou zijn. Met de gebeurtenissen die ertoe leiden dat de jongen uiteindelijk deze gruwelijke daad doet, de daad zelf en de gevolgen die het heeft voor de overlevenden en nabestaanden. Ik denk dat het een hele heftige serie zou worden, maar wel een eye-opener voor velen (lees je dit toevallig, Trump?)

3. Hof van Doorns en Rozen - Sarah J. Maas

Volgens mij (laat het even weten als ik het fout heb) zijn hier de filmrechten van verkocht. Ik denk alleen dat het zoveel beter gaat werken als serie! Ik ben bang deze fantastische, spannende en romantische trilogie een gaat uitlopen als Divergent wanneer er films van gemaakt zullen worden. Ik pleit daarom voor een serie! Je vind de link naar de petitie onderaan (nee, grapje). 

4. Soulmates - Joss Stirling

Deze boeken hebben me een paar jaar geleden absoluut uit een leessleur gehaald, en ik denk dat ze het ook goed zouden doen als serie, met één seizoen voor elk van de meiden: Sky, Phoenix en Crystal. De verhalen zijn simpel, maar toch meeslepend, waar elke tiener mee zou kunnen wegzwijmelen. 

5. De Kroon van de Tearling - Erika Johansen

Hmm, vanaf hier raakte ik een beetje mijn inspiratie kwijt. Ik zou namelijk graag willen dat van deze boeken films gemaakt worden, maar ik lees net dat dat al gaat gebeuren, en wel met Emma Watson in de hoofdrol! Geloof het of niet, ik vind haar echt perfect voor de rol van Kelsea en zag haar bijna voor me terwijl ik het boek las. Ik kijk hier absoluut naar uit. 

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Welke boeken vind jij dat een eigen serie verdienen?Reacties op: The Friday Five: Van deze boeken moet een serie komen!

Meer informatie

Gerelateerd