Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Top Ten Tuesday: Boeken waarin je jezelf helemaal kunt verliezen

op 17 maart 2020 door

In de internationale blog wereld gaat er al jaren een meme rond. Deze meme heet Top Ten Tuesday en is bedacht door Jana van de blog That Artsy Reader Girl. Iedere dindsdag maakt een grote groep bloggers een lijstje rondom een bepaald thema. In het kader van al het nieuws rondom het coronavirus en de bijbehorende maatregelen hebben wij een eigen Top Ten Tuesday bedacht, want soms moet je jezelf even kunnen verliezen in een boek en al het nieuws even kunnen vergeten.

Banner is afkomstig van That Artsy Reader Girl

1. De selectie van Kiera Cass

We beginnen maar meteen met een heel cliché verhaal, namelijk het verhaal van America en de knappe prins Maxon. America groeit op in één van de laagste kasten van Ilea en zij en haar familie hebben het niet breed. Als er een oproep komt om deel te nemen aan de selectie zit America hier helemaal niet op te wachten. Ze wil helemaal niet met een prins trouwen of in het paleis wonen. Haar familie zet haar onder druk en uiteindelijk geeft America zich op. In deze serie volgen we America op haar avonturen in het paleis en komen we erachter of ze uiteindelijk het hart van de knappe prins Maxon weet te veroveren. Ondanks dat dit verhaal best cliché is leest het heerlijk weg en vergeet je alles om je heen.

2. De Royals van Erin Watt

Niet meteen de eerste serie waar je aan zou denken, maar "De Royals" is een serie die heerlijk wegleest. De gebroeders Royal zijn erg sexy en Ella is ook een heel leuk personage. Het eerste deel, Verleiding, kan wat heftig zijn voor de wat jongere lezers, maar de rest van de serie valt mee. Verlies jezelf in het drama van de familie Royal, want het is net een soap. Gegarandeerd dat je alles even vergeet.

3. De kronieken van de onderwereld van Cassandra Clare

Nog een oude serie die je helemaal meeneemt naar andere werelden is deze serie over Schaduwjagers, demonen, vampiers, elfen en andere bijzondere wezens. De boeken bevatten veel actie, humor en heerlijke personages. En als je heel lang thuis moet zitten zijn er in dezelfde wereld nog veel meer series: De helse creaties, De duistere machten, Vloeken uit het verleden en de nog niet in het Nederlands vertaalde The last hours. Maar je begint natuurlijk met Stad van beenderen.

4. Skyward van Brandon Sanderson

Als je helemaal van de aarde wilt vertrekken en je onder wilt dompelen in andermans ellende (grapje), dan is de Skyward serie wat voor jou. Deze science fiction serie gaat over een meisje dat dolgraag piloot in het leger wil worden. De planeet waarop zij leeft wordt al heel lang aangevallen door ruimtewezens en Spensa wil niets liever dan haar volk verdedigen in de lucht. Helaas gaat haar opleiding niet over rozen. Haar vader was ook piloot en er wordt gezegd dat hij een lafaard was en het leger in de steek heeft gelaten tijdens een heel belangrijk luchtgevecht. Hierdoor wordt Spensa ook niet vertrouwd. Een boek met actie en humor, een geweldige 'slak' en een AI om verliefd op te worden. 

5. The Lunar Chronicles van Marissa Meyer

Deze serie bestaat uit 4 officiële delen met nog enkele aparte verhalen inn dezelfde wereld. Deze prachtige hervertellingen van Assepoester, Roodkapje, Sneeuwwitje én Rapunzel zijn heerlijk om bij weg te dromen. De personages zijn allemaal heel goed beschreven en ondanks dat je merkt over welke sprookjes het gaat, zijn het toch hele eigen verhalen. Meyer weet in deze serie absoluut het beste van fantasy en sci-fi te combineren.

6. Lux van Jennifer L. Armentrout

Deze vijfdelige serie neemt je mee naar een wereld waarin Luxen tussen de mensen leven, maar bijna niemand weet er vanaf. Katy ontmoet een arrogante maar super knappe jongen, Daemon, als ze opnieuw verhuist samen met haar moeder. Al hoe hij probeert haar uit zijn buurt te houden, de twee voelen een of andere aantrekkingskracht tot elkaar en zo komt Katy er langzaamaan achter dat hij van een andere planeet komt. Het is heerlijk om bij deze boeken weg te kunnen dromen, want ondanks dat het in onze wereld afspeelt, bevat het bovennatuurlijke elementen, grappige personages en spannende gebeurtenissen. 

7. Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas

Waarschijnlijk kennen alle YA-lezers deze titels inmiddels wel. Velen zullen ze gelezen hebben en andere misschien nog op hun verlanglijstje hebben staan. Deze nieuwe en onbekende wereld waarin mensen en Fae gescheiden leven, maar de grens wel regelmatig oversteken. Dit gebeurt er ook met Feyre. Zo raakt ze verwikkeld in een eeuwenoude Fae-strijd en raakt ze meer kwijt dan haar lief is. Sarah J. Maas heeft een prachtige maar ook gevaarlijke wereld neergezet en het is gemakkelijk om je hierin te verliezen. Inmiddels is Huis van Aarde en Bloed ook verschenen. Dit eerste deel uit de Crescent City serie speelt zich ook af in een wereld waarin Fae en nog meer andere wezens leven. 

8. De Hemel in het IJs - Adrienne Young

Heb je wel een beetje genoeg van al die YA series waar geen einde aan lijkt te komen? De Hemel in het IJs is een YA-Fantasy standalone die zich afspeelt in de tijd van de Vikings. Eelyn strijdt samen met haar clan Aska, tegen hun grootste vijand, de Riki. Ze vecht om te overleven, tot het moment dat ze gevangen wordt genomen. Dan blijkt dat alles wat haar is verteld over de Riki niet helemaal waar is. Ze begint zichzelf te herkennen in hun manier van leven, maar wat betekent dat nou eigenlijk? Een verhaal vol avontuur, actie en enigzins wat romantiek. Heerlijk om voor korte tijd dus bij weg te kunnen dromen.

9. Renegades van Rebecca Yarros

Deze serie is een beetje op het randje, maar het is een crossover tussen young adult en new adult. Houd je van cruise schepen,  sexy bad boys en stunts? Dan is deze serie echt iets voor jou. Als je Wilder openslaat maak je meteen een mooie reis om de wereld, iets wat we voorlopig alleen maar in boeken kunnen doen. Laat jezelf meeslepen in de avonturen van dit stunt team en droom even helemaal weg.

10. Twilight van Stephenie Meyer

De ultieme young adult classic voor dit soort momenten is toch wel Twilight. Misschien is het nu ontzettend cringy, maar wie was er nou geen fan van Bella en Edward? Een mooi moment om oude tijden te laten herleven en deze boeken weer te lezen, want je vergeet alles om je heen.

Welke boeken laten jou de wereld om je heen even helemaal vergeten?



Reacties op: Top Ten Tuesday: Boeken waarin je jezelf helemaal kunt verliezen

Meer informatie