Advertentie

Valentine's Day Book Tag

op 11 februari 2019 door

Donderdag is het weer zover: Valentijn, de dag van de liefde. Daarom besloten wij één van onze grootste liefdes in ons leven te eren, onze liefde voor boeken. Aan welke boeken hebben wij ons hart verloren? Jullie komen het in deze tag te weten!

Dit artikel is geschreven door Fien, MerelFeline, Elke en Anouk

Standalone waar je van houdt

Fien: "Dit is een hele makkelijke! Ik heb nog niet zo lang geleden An Enchantment of Ravens gelezen (na een jaar op mijn TBR te hebben gestaan!). Ik vond het echt een geweldig verhaal, Margaret Rogerson heeft de fair folk op een heel originele manier weergegeven, zoals ik ze nog nooit gezien had. Ik werd ook op slag verliefd op de hoofdpersonages Isobel en Rook, dus ik vind het heel erg jammer dat het een standalone is.'

Feline: "Uprooted  van Naomi Novik was echt een fantastich boek. Het was erg gedetailleerd, spannend en grappig. Ik heb een grote voorkeur voor verhalen die wat sprookjesachtiger zijn, en waarvan je merkt dat er veel onderzoek in zit. De personages waren ontzettend goed uitgedacht. Ook was het fijn dat er niet een focus op alleen maar romantiek zit. Vriendschap speelt een mooie rol in het verhaal."

Merel: "Ik ga voor Voor Jou, en dan negeer ik even de andere delen die om Louisa Clarke daaien, haha! Het is zo'n mooi en meeslepend verhaal waar je tevens een brok van in je keel krijgt. Echt een boek om van te houden"

Elke: "Dan ga ik toch voor Cruel Beauty van Rosamund Hodge. Echt een unieke Beauty and the Beast-hervertelling die me zo aansprak vanwege het originele en duistere plot."

Anouk: "Ready Player One van Ernest Cline is al jaren mijn favoriet."

Dystopisch verhaal waar je van houdt

Fien:"Er zijn heel wat dystopische boeken die ik heel erg leuk vond, dus ik ga gewoon voor het boek dat het eerst in mijn gedachten opkomt: Een wereld zonder hemel."

Feline:"Dystopie is niet helemaal mijn genre. Ik denk Red Queen. Of tellen de Lunar Chronicles ook?" 

Merel: "Pff, dat zijn er wel meerdere. Ik ga even voor de Labyrintrenner."

Elke: "Er zijn een hoop dystopische boeken die ik tof vind. Dan ga ik denk ik toch voor The Hunger Games. We kunnen deze fantastische klassieker toch niet links laten liggen! Het is spannend, hartverscheurend en eigenlijk emotioneel onverdragelijk. Maar ja, dat wist iedereen al."

Anouk: "Ik moet kiezen? Eh... The Darkest Minds van Alexandra Bracken."

Een boek waar je van houdt, maar niemand anders over praat

Fien:"Eén van mijn favoriete series aller tijden is de Mara Dyer-serie van Michelle Hodkin. Ik vind bijna niks terug over deze serie op andere blogs, terwijl ik die echt fantastisch vind. Als je een reden nodig hebt om deze serie op te pakken, heb ik slechts twee woorden voor je: Noah Shaw."

Feline: "Dit is mijn leven, maar als ik 1 boek moet kiezen is dat toch wel Alica en de Duistere Koningin van Bernhard Hennen. Het is een mooi mysterieus verhaal gebaseerd op Europese geschiedenis en fantasy. Het is ook heel romantisch." 

Merel: "Ik ben niet zo'n originele lezer, ik haal mijn inspiratie voornamelijk van anderen... Ik ga dan voor de Resistance serie. Het is een thriller, daarom hoor ik er nooit iemand over praten. Niemand in mijn omgeving leest namelijk thrillers!"

Elke: "Wauw, dit is een lastige. Ik denk dat ik dan toch kies voor Vampire Academy, wat in mijn ogen een echte klassieker is. Maar ik heb het idee dat hij nogal onder het stof komt te liggen omdat hij al een tijdje uit is. Maar de serie is zó geweldig! Wie houdt er nou niet van Rose en Dimitri?"

Anouk: "Earth Girl van Janet Edwards. Nooit vertaald, niemand kent het, en het is een van mijn favoriete series. Ik krijg meteen weer enorm veel zin het te lezen."

Favoriete boek koppel

Fien: "Dit is zó moeilijk, ik ben echt een sucker voor romance dus ik vind zowat ieder koppel helemaal fantastisch. Ik zal me beperken tot een top 3: Ali en Cole van Alice in Zombieland, Anna en Kaidan van Sweet Evil en ten slotte een koppel dat geen verdere uitleg nodig heeft: Malec!"

Feline: "Stop me nu het nog kan, maar Jude en Cardan van The Cruel Prince, Mare en Maven van Red Queen, en Puck en Meghan van The Iron Fey. Meestal vind ik koppels met minder aanhangers juist leuker? Waarom ben ik zo." 

Merel: "Ik ga voor Helene en Elias van Vuur en As. Die vind ik gewoon geweldig bij elkaar passen! (Geen spoilers in de reacties, ik heb nog hoop!)"

Elke: "Dat niemand nog heeft gekozen voor Rhysand en Feyre verbaasd me wel! Dus... hierbij! Feysand is DAT powerkoppel. Maar zoals mijn voorgangers al duidelijk maakten... het is moeilijk om te kiezen. Ik kan dus natuurlijk Rose en Dimitri niet overslaan. Zo moeilijk dit!"

Anouk: "Nu Elke Rhys en Feyre al wél heeft gedaan, dus ik ga voor Celaena en Chaol. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook dol op Rowan en Aelin, maar ik heb Chaol & Celaena echt véél langer volgehouden dan de meesten."

Een boek waar iedereen van houdt, maar dat jij nog niet gelezen hebt

Fien: "Iedereen is heel erg hyped over The Cruel Prince en ik zou ook heel erg graag kennismaken met prins Cardan, maar ik heb het dus nog steeds niet gedaan... Binnenkort komt er verandering in, ik zweer het! (Eerstgeborene inbegrepen)"

Feline:"Ik ben momenteel een inhaalslag aan het maken wat dat betreft. Voornamelijk IskariThrone of Glass en Bloed en Beenderen.

Merel: "Dan ga ik voor Vampire Academy. Die staat al heel lang op mijn TBR! (Als je dit leest, Elke, ik ga hem zo snel mogelijk lezen. Vermoordt me alsjeblieft niet.)"

Elke: "Nou dat is toch wel duidelijk Throne of Glass van Sarah J. Maas. Ik heb het idee dat ik dit al zó lang moet lezen, én dat ik me moet schamen omdat ik nog niet ben begonnen."

Anouk: "We hebben het nu met z'n allen steeds over Vampire Academy, en die heb ik dus nooit gelezen. Ik begin wel benieuwd te worden zo langzamerhand. Verder ben ik vrij goed bij, heb ik het idee."

Een boek met een rode cover

Fien: "Toen ik me omdraaide naar mijn boekenkast viel het me ineens op dat er heel wat boeken zijn met een rode cover. Iemand die daar een verklaring voor heeft? Buiten het feit dat het een mooie kleur is natuurlijk. Terug naar de tag, Wolf by Wolf."

Feline: "Scarlet van Marissa Meyer is perfect voor deze categorie. De titel betekent zelfs "rood", en het koppel in het boek is lekker romantisch." 

Merel: "Dan ga ik voor een boek wat ik onlangs las: Gefeliciteerd, Leonard Peacock. Wil je eens iets super origineels lezen, dan verwijs ik je door naar dit boek. Je moet er wel van houden!"

Elke: "Wat dacht je van A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas? Dat vind ik wel een goede."

Anouk: "Ik kies The Wrath and the Dawn van Renee Ahdieh. Prachtig boek én prachtige cover."

Een boek met een roze cover

Fien: "Roze is toevallig mijn lievelingskleur, dus kies ik voor één van mijn favoriete contemporary-boeken: Anna and the French Kiss."

Feline:"Dan kies ik voor De IJzerkoningin van Julie Kagawa, meteen een beetje een romantisch boek." 

Merel: "Royals. Echt een leuk, gezellig en romantisch boek!"

Elke: "Dit is dus TOTAAL geen zoet boek, maar There's Someone Inside Your House van Stephanie Perkins. Misschien nog ironischer aangezien ze (zoals Fien hierboven benoemt) ook Anna and the French Kiss heeft geschreven (het zoetste boek ooit)."

Anouk: "Meer een roze rug en roze elementen op de cover dan helemaal roze, maar Save the Date van Morgan Matson."

Aan welk personage zou je een doos chocolaatjes geven?

Fien: "Ik ben niet zeker of hij het zou aannemen, maar ik zou mijn chocola wel willen delen met Kaz Brekker. Hij mag zelfs zijn handschoenen aanhouden."

Feline: "Aan Wolf van de Lunar Chronicles. De arme man heeft altijd trek." 

Merel: "MOET ik ze aan iemand geven? Ik deel zelfs nauwelijks mijn eten met mijn vriend. Maar goed, dan ga ik voor Louisa Clarke uit Voor Jou. Arme ziel."

Elke: "Ik zou wel een doosje chocolaatjes willen geven aan de zus van Feyre, Nesta. Die zure meid kan wel wat zoetheid gebruiken volgens mij."

Anouk: "Nikolai uit de Grisha-trilogie en het nieuwe King of Scars. Ik heb het idee dat die wel iets liefs kan gebruiken." 

Je bent single op Valentijnsdag, welk boek zou je lezen?

Fien: "Ik zou kiezen voor een 'sappy love story' om dan weg te kwijnen in zelfmedelijden, een boek van Colleen Hoover, Elle Kennedy of Jennifer L. Armentrout is dus perfect."

Feline: "Ik zou kiezen voor Robijnrood van Kerstin Gier omdat zij op de grappigste manier over verliefdheid schrijft. Daardoor zou ik Valentijnsdag veel minder serieus nemen." 

Merel: "Ik zou juist niet willen wegkwijnen in zelfmedelijden haha! Ik zou dan gaan voor een thriller of een horror om er helemaal niet aan te denken. Geen liefde a.u.b."

Elke: "Ik zou denk ik echt geen liefdesverhaal gaan lezen, maar juist een spannende fantasy of iets dergelijks. Dus ik denk dat ik dan misschien Dread Nation van Justina Ireland zou lezen. Klinkt echt als een badass boek."

Anouk: "Ik heb Because You Love to Hate Me nog op de stapel liggen, een anthologie over villains en waarom we daar zo dol op zijn."

Je wordt geraakt door een pijl van Cupido in de boekwinkel, welke new release koop je?

Fien: "King of Scars! Ik kan niet wachten om terug te keren naar de wereld van de Grisha."

Feline:"Ik heb The Wicked King onlangs al gekocht, maar Outwalkers ziet eruit als een interessant boek." 

Merel: "Dan zal ik The Cruel Prince kopen, ik kan moeilijk om de hype heen."

Elke: "Ik koop dan direct Queen of Air and Darkness. Ik kan echt letterlijk niet meer wachten! Ik wacht nog met smacht."

Anouk: "King of ScarsThe Vanishing Stair en Kingdom of Copper. Die drie staan bovenaan de wensenlijst op dit moment."

We zijn heel benieuwd naar jouw antwoorden op deze tag, dus laat ze ons zeker weten in de reacties!

Deze tag is afkomstig van The Sassy Book GeekReacties op: Valentine's Day Book Tag

Meer informatie

Gerelateerd