Advertentie

Voorstelrondje: nieuwe leden!

op 12 oktober 2018 door

Er zijn maar liefst negen nieuwe leden bij de Hebban Young Adult Club gekomen! In dit artikel stellen we ons allemaal even aan je voor. Wij hebben er zelf ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan, dus je zult al snel artikelen van De Nieuwe Negen tegen gaan komen. 


Anouk

Hoi allemaal! Ik ben Anouk, 33 en ik werk als bedrijfsleider (& boekverkoper) bij een ontzettend mooie boekhandel. Ik specialiseer me in kinderboeken en YA, maar ik lees en koop ook andere genres in. Ik heb kinderpsychologie gestudeerd en literatuurwetenschap, en het liefst zou ik ook nog een PhD doen. Ik probeer al jaren als boekverkoper het literatuuronderwijs op de middelbare school te moderniseren door leuke boeken aan te raden, maar nu moet het écht op de schop. Het wordt tijd om uit te breiden met genres als YA, SF, fantasy, mixed media en graphic novels! In mijn vrije tijd lees ik het liefst fantasy: mijn favoriete auteurs zijn Brandon Sanderson, Patrick Rothfuss, Sarah J. Maas en Leigh Bardugo. Ook ben ik dol op de Illuminae-trilogie, Ready Player One en heb ik een enorme fascinatie voor The Rook van Daniel O'Malley. Fun fact: ook al lees ik bijna nooit thrillers, Agatha Christie is toch echt een van mijn favoriete schrijfsters. Ik heb ook een eigen boekenblog en bookstagram, maar ik doe ook weleens iets buiten boeken om. Zo ga ik graag naar concerten en festivals, en zit ik met enige regelmaat een hele dag in de bioscoop voor een marathon-moviedag.

Laurie

Hoi, ik ben Laurie, 27 jaar en woon in Den Haag. Ik lees veel, heb een eigen blog en werk als communicatiemedewerker. Ik lees al sinds mijn kindertijd, maar heb het young adult genre pas vrij laat ontdekt. Ik lees sinds 2016 echt intensief young adult en dit jaar is daar ook new adult bij gekomen. Ik las vroeger veel thrillers, maar ik merk dat ik daar een beetje op uitgekeken raak. Hoewel een nieuwe Rizzoli & Isles thriller van Tess Gerritsen er nog steeds wel in gaat. Andere favoriete auteurs zijn Sarah J. Maas, Marissa Meyer, V. E. Schwab (gebaseerd op slechts één boek!) en Leigh Bardugo. 'Hof van doorns en rozen' en 'The Lunar Chronicles' zijn mijn favoriete series, op de voet gevolgd door 'Harry Potter'. Naast lezen en bloggen luister ik veel muziek (ook tijdens deze bezigheden hoor) en rijd ik een keer per week paard. Ik heb heel veel zin om voor deze club aan de slag te gaan en moet mijn hoofd een beetje afremmen, want er komen veel ideeën bij me op.

Natasha

Hi! Zoals je hierboven kunt lezen, luister ik naar de naam Natasha. Ik ben 25 jaar en heb enorm veel hobby's. Lezen staat met stip op de eerste plaats. Toen ik klein was, werd ik voorgelezen. Zo is mijn liefde voor lezen ontstaan. Vroeger las ik vaak boeken van De Olijke Tweeling. Mijn liefde voor YA begon bij De Hongerspelen; wat een fantastische serie. Tegenwoordig lees ik (bijna) alleen YA, maar de laatste tijd vind ik het ook leuk om af en toe een feelgood of thriller uit de kast te pakken. Ik vind het fantastisch om deel uit te mogen maken van deze groep op Hebban. Zo kan ik mijn liefde voor lezen met nog meer mensen delen. Ik deel mijn boeken ook al op Instagram (misschien volg je me wel: @aboutmybookshelf) en op mijn eigen blog. Naast mijn liefde voor boeken heb ik nog talloze andere liefdes, namelijk familie, vriendinnen, sporten, Netflix, shoppen en ik ben druk bezig mijn eigen bruiloft voor te bereiden. Samen met mijn bijna-man en mijn kat (mijn twee grootste liefdes) woon ik in Wateringen. En, o, ja, naast al mijn hobby's werk ik fulltime op een vmbo-school in Berkel en Rodenrijs waar ik de leerlingen de liefde voor onze mooie taal bijbreng. Zoals je ziet: alleen maar liefde!  

Kimberly

Hallo! Ik ben Kimberly, 35 jaar en woon in Rotterdam met mijn man en dochter Lilith. Ik lees letterlijk al zolang als ik mij kan herinneren. Van huis uit heeft mijn moeder de liefde voor boeken meegegeven door voor te lezen, met ons naar de bieb te gaan en te stimuleren om meer en gevarieerd te lezen. Sinds ik een jaar of 10/11 was is mijn liefde voor Engelse boeken ontstaan. Op dit moment lees ik dan ook (bijna) alleen Engelse boeken. En dan vooral YA, NA, maar ook detectives en thrillers. Mijn favoriete schrijvers zijn Stephen King, Anne Rice, Sarah J. Maas en Leigh Bardugo. Ik denk dat young adult, ondanks de benaming, absoluut niet alleen bedoeld is voor tieners om te lezen. We zijn immers allemaal ooit een tiener geweest en kunnen ons daarom perfect inleven in deze fase. Ik hoop iedereen te kunnen amuseren met leuke artikelen etc. en ben ervan overtuigd dat we een leuke tijd met z'n allen hier gaan hebben!

Sam

Hoihoi! Ik ben Sam, 17 jaar oud en ik woon in Hoorn. Ik zit in het 6e jaar van VWO en wil daarna verder studeren op een universiteit. Dat is het plan, je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren! Daaromheen speel ik piano, sport hier en daar wat en kijk wat Netflix weg als ik niet met vrienden ben. Sinds dat ik op de basisschool zat las ik al veel, en het is nooit opgehouden. Vanaf dat ik 'The Mortal Instruments' las van Cassandra Clare las ben ik verkocht aan Young Adult, nog steeds is het mijn all-time favoriete serie. Ik vrees dat de inhoud van mijn boekenkast en TBR nooit zullen ophouden met groeien. Natuurlijk heb ik daar geen problemen mee, aangezien mijn favoriete schrijvers ertussen zitten, waaronder Sarah J. Maas, Cassandra Clare, Jonathan Stroud en Marie Lu. Ik kan niet wachten om alles met jullie te delen en jullie te inspireren! Gelukkig ben ik nu deel van de geweldige Hebban crew, wat het leuk maakt om de artikelen voor jullie te plaatsen. Op dit moment lees ik Crown of Midnight van Sarah J Maas, love love love, en ben bijna bij het einde van The Sandcastle Empire van Kayla Olson. Game of Thrones en A Discovery of Witches nemen nu mijn TV over. Thoughts?

Minca

Hee iedereen! Ik ben Minca Huiberts, 24 jaar en woon al mijn hele leven in Weert. Op 27 augustus heb ik mijn tweede diploma in ontvangst mogen nemen: HBO Pedagogiek. Met kinderen als een van mijn grote passies, werk ik nu al bijna een jaar in de kinderopvang én ik ben al 10 jaar lang oppas van een geweldig kind, waar ik elke zaterdagavond naartoe ga. Door mijn tweede passie: 'boeken' werk ik sinds de zomer van 2011 bij de boekenwinkel in Weert. Dit doe ik nu alleen nog in het weekend omdat mijn baan in de kinderopvang bijne elke weekdag in beslag neemt. Mijn passie voor boeken was er al toen ik klein was. Ik kon nog niet lezen, zat op de salontafel in de woonkamer en vertelde het verhaal van De puppies van Fluffy uit mijn hoofd. Natuurlijk begon mijn obsessie met YA boeken rond de tijd dat Twilight en The Hunger Games verschenen. Mijn favoriete auteurs zijn momenteel Sarah J. Maas, Jennifer L. Armentrout, Marissa Meyer, Cassandra Clare en Tahereh Mafi. De boeken die door deze auteurs zijn geschreven zijn ook meestal mijn favorieten. Ik lees voornamelijk Nederlands, tenzij er veel over een serie wordt gesproken en ik er ook erg benieuwd naar ben, dan lees ik ze in het Engels. Verder heb ik een rare obsessie met boekenleggers. Momenteel bestaat mijn YA en Fantasy collectie uit ruim 2200 boekenleggers and it's still growing! Ik ben super blij dat ik dit keer ben ingeloot om lid te worden van Hebban YA Crew en ik kijk er naar uit om meer van mijn passie met jullie te delen.

Maartje

Hoi, ik ben Maartje, 42 jaar en woon in Den Haag. Ik woon samen met mijn vriend en onze vier kinderen. Gelukkig houden we alle zes van lezen en vooral de oudste twee jongens lezen al regelmatig Young Adult. Ik heb mijn leven lang veel gelezen en vind heel veel genres leuk, op Hebban zul je me daarom ook tegenkomen bij andere genreclubs. In mijn studententijd werkte ik in een boekhandel en ook in mijn werk als lerares op een basisschool heb ik me altijd met leesbevordering en de schoolbibliotheek bezig gehouden. Sinds twee jaar ben ik arbeidsongeschikt en is lezen mijn grootste hobby en tijdverdrijf. Eigenlijk ben ik sinds die tijd ook pas in aanraking gekomen met Young Adult boeken. Eerst omdat ik, door een zware hersenschudding, moeite had met mijn concentratie en op zoek was naar iets gemakkelijker boeken, maar later gewoon omdat ik er heel veel plezier uithaal. Mijn favoriete YA auteurs zijn voor fantasy: Marissa Meyer, Sarah J. Maas, Cassandra Clare, V.E. Schwab, Leigh Bardugo en de minder bekende S.G.D. Singh en voor contemporary: Adam SilveraBenjamin Alire Saenz en Sarah Crossan.

Miranda

Ik ben Miranda, 39 jaar, gehuwd en mama van 2 dochters, 13 en 11 jaar. Ik woon in Belgisch Limburg. In een ver verleden heb ik als groepsbegeleidster gewerkt in een leefgroep met personen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Daarna heb ik als huishoudhulp in 4 gezinnen gewerkt. 4 jaar geleden heb ik een opleiding medisch pedicure gevolgd en 2 jaar geleden ben ik mijn eigen salon gestart (in bijberoep). Vorig jaar heb ik de bibliotheekopleiding succesvol afgerond, en sinds 1 september ben ik gestart als bibliotheekmedewerker, in de bibliotheek van Maaseik. Ondanks alle nieuwe info en indrukken begin ik me in deze prachtige omgeving als een vis in het water te voelen. Heerlijk om 2 keer van je hobby je beroep te kunnen maken! Binnenkort krijg ik mijn vaste taken toegewezen en gezien de Young Adult boeken een beetje 'verdwaald' staan, en er vrij weinig animo voor is door de leeftijdsgroep, wil ik mijn tanden hierin gaan zetten en proberen deze doelgroep terug warm te krijgen.... Mijn favoriete leesgenres zijn Young Adult (uiteraard!) (Chinouk Thijssen, Kerstin Gier, Ransom Riggs, JK Rowling...) trillers (Feliers, M.J. Arlidge, Belinda Aebi, Esther Verhoef...) romans (Gaby Rasters, Chantal van Gastel, Santa Montefiore...) en chicklits ( Jill Mansell). Maar ik kan net zozeer genieten van een goed kinderboek of een genre dat buiten mijn comfortzone valt. Naast zoveel mogelijk lezen en geregeld deelnemen aan een leesclub, ben ik ook een fervent carnavalist. Wij organiseren vanalles en daar kruipt ontzettend veel tijd in. En als er dán nog tijd over is, vind ik het heerlijk om met de honden te gaan wandelen, in de tuin te werken, lekker te bakken of te kokkerellen.

Emma

Hoi hoi! Ik ben Emma, 20 jaar en verliefd op boeken die mij meesleuren naar andere werelden en levens. Alles begon voor mij bij de 'Harry Potter' serie, en sinds Twilight en The Hunger Games ben ik bij boeken niet meer weg te slaan! Het liefst lees ik het genre fantasy of contemporary. Mijn favoriete boeken van het moment zijn I was born for this van Alice Oseman en de An Ember in the Ashes serie van Sabaa Tahir. All time faves zijn The Maze Runner van James Dashner, Harry Potter natuurlijk en A Series of Unfortunate Events. Als je mij niet in m’n leesstoel vindt, vind je mij in de dansstudio’s van mijn dansopleiding aan het Nova College in Haarlem, waar ik net begonnen ben aan mijn tweede jaar, of achter mijn bureau, werkend in mijn geliefde journal. Ik ben even recensent geweest bij zowel Luitingh-Sijthoff als Boekiewoogie en heb nu heel veel zin om bij Hebban aan de slag te gaan! Benieuwd wat voor mooi avontuur dit wordt! 


We gaan er een hele leuke tijd van maken!Reacties op: Voorstelrondje: nieuwe leden!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss studeerde Engels en Filosofie aan de universiteit van Wisconsin...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste d...

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engels...

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van...