Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag maar raak: Gevaar

op 31 maart 2019 door

Vorige maand was het eindelijk zover: toen verscheen het vijfde en laatste deel van de Royals, Gevaar. Na die immense cliffhanger op het einde van boek vier, keek iedereen vol spanning uit naar de verschijning van het volgende deel. Het lange wachten van Minca, Natasha, Maartje, Kimberly, Laurie en Fien werd beloond. De meiden doken meteen in het verhaal en wat ze ervan vonden komen jullie nu te weten. Ze stellen ieder om beurt een vraag die één van de andere clubleden moet beantwoorden en laten je zo weten wat ze van het boek vonden.

Over het boek

Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk. Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.
Gevaar is het vijfde deel in de succesvolle en verslavende YA-serie De Royals van Erin Watt. Een vleugje Vijftig tinten grijs. Voor jongeren van 16 jaar en ouder die houden van passie, spanning en intrige.

Minca aan Natasha

Hoe heb je de drie maanden na die cliffhanger in Verlangen doorgebracht zonder te weten hoe het verhaal verder zou gaan?

De cliffhanger aan het eind van Verlangen is killing. Erin Watt is een kunstenaar met cliffhangers. Je moet gelijk door! Omdat het boek nog niet uit was, kon dat niet. Ik heb uit frustratie het vierde deel bijna door de kamer gesmeten. Daarna heb ik mezelf weer bijeengeraapt en ben ik verder gegaan in andere boeken. De cliffhangers van Erin Watt blijven altijd goed bij, dus ik hoefde het vorige deel niet te herlezen om mijn geheugen op te frissen.

Natasha aan Maartje

Wat voelde je toen verschillende mensen Hartley hielpen (met haar herinneringen)?

Ik vond het hele geheugen gebeuren best spannend. Wat als je verkeerd helpt? Wat als je er baat bij hebt om de verkeerde herinneringen te implementeren? Het lijkt mij echt verschrikkelijk om je geheugen kwijt te zijn en volledig afhankelijk te zijn van wat anderen je vertellen.

Maartje aan Fien

Welk karakter, naast Hartley en Easton, sprak jou het meest aan in dit boek en waarom?

Normaal zou ik moeite hebben om te kiezen tussen Ella en Reed, maar aangezien ze niet zo'n grote rol speelden in Gevaar vallen zij af. Eigenlijk valt het me door deze vraag pas op hoeveel dit boek steunt op Easton en Hartley. Er zijn tal van andere personages die erin voorkomen, maar ze spelen allemaal maar een kleine bijrol. Sommigen, zoals Val bijvoorbeeld, krijgen een figurantenrol toebedeeld terwijl die in de andere boeken toch af en toe aan bod kwam in bepaalde scènes. Dit geheel terzijde zou ik kiezen voor Callum of Larry. Callum omdat hij tot het uiterste zou gaan voor de familie Royal, wat nogmaals bewezen wordt in dit vijfde deel. Larry kies ik omdat ik de scène met hem echt enorm grappig vond en hij in Verlangen ook al even op het toneel verscheen. Hij heeft er eigenlijk een beetje voor gezorgd dat alles op gang kwam tussen Easton en Hartley.

Fien aan Kimberly

De ultieme vraag na het afronden van deze serie: als je zou moeten kiezen tussen Reed en Easton, wie zou je dan kiezen? En waarom?

Dit is wat mij betreft een makkelijke. Reed all the way!! Ondanks dat Easton in deze laatste 2 boeken veranderd en alles overheeft voor Hartley ligt zijn karakter mij totaal niet. In de basis blijft hij mij te egoïstisch. Reed is een beetje zo'n broedende mooie man, daar houd ik wel van.

Kimberly aan Laurie

Wat vond je van de manier waarop Hartley omging met het geheugenverlies? Zou jij dit ook zo doen?

Sowieso zou ik echt helemaal knettergek worden als ik mijn geheugen kwijt zou zijn. Ik zou, net als Hartley, willen weten wat ik allemaal heb verloren. Ja, ook de slechte dingen. Ik zou alleen wel sneller verifiëren of iets waar is of niet, maar ik snap ook wel dat Hartley de middelen daarvoor niet had. Haar ouders vond ik echt heel onsympahtiek, daar kan ik me echt boos om maken.

Laurie aan Minca

Hoe vind je dat Erin Watt het verhaal van de familie Royal heeft afgesloten? Ben je tevreden of had je liever iets anders gezien?

Eigenlijk ben ik wel tevreden over de afsluiting van deze reeks. Ik zal er verder niet teveel over loslaten, maar dit schrijvers duo weet hoe ze de lezers geïnteresseerd én tevreden kunnen houden. En gelukkig hoeven we nog niet helemaal afscheid te nemen van de personages want in juni verschijnt Hartstocht, deel 3.5 nog, dus dat is wel fijn!

Stel, je verliest op een dag je geheugen en bent de afgelopen drie jaar aan herinneringen kwijt. Hoe zou jij hiermee omgaan?



Reacties op: Vraag maar raak: Gevaar

Meer informatie

Gerelateerd

Over