Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vriendschappen binnen YA

op 30 juli 2020 door

Vandaag is het de dag van de vrienschap. In dit artikel van de Hebban crew lees je meer over het ontstaan van deze dag en lees je over vriendschappen in de literatuur voor volwassenen. Ook binnen Young Adult spelen vriendschappen vaak een belangrijke rol en vandaag licht Laurie er een aantal uit.

Katniss en Cinna - De Hongerspelen trilogie

In het eerste boek komt de vriendschap tussen Katniss en Cinna nog niet zo overduidelijk naar voren, maar dat gebeurt wel in de volgende boeken. Het zijn kleine gebaren en de vooruitziende blik van Cinna die Katniss keer op keer doen verbazen en die haar als persoon laten groeien. In verband met spoilers kan ik er niet te veel over zeggen, maar Cinna bleek precies te weten wat Katniss nodig had.

De inner circle - Hof van Doorns en Rozen serie

Deze hechte vriendengroep komen we pas tegen in het tweede deel, Hof van mist en woede, maar dan wordt het wel je meest favoriete vriendengroep ever. Ze delen lief en leed met elkaar en het is praktisch één grote familie. Ze nemen Feyre ook heel makkelijk op in hun hechte groep. Je kunt geen genoeg van ze krijgen, ik in ieder geval niet. Ik hoop daarom ook dat we iedereen weer terug zullen zien in A cour of silver flames dat volgend jaar januari verschijnt.

De Rampion crew - The Lunar Chronicles

Ook dit is een vriendschap die zich langzaam ontwikkelt. Dit komt omdat er steeds meer personages bij komen wat alles te maken heeft met het verloop van het verhaal binnen deze serie. Deze groep kent veel obstakels waar ze zich kranig doorheen proberen te slaan. Ze gaan voor elkaar door het vuur, soms zelfs letterlijk.

America en Marlee - De Selectie

Toen America en Marlee elkaar voor het eerst ontmoetten aan het begin van De selectie waren de meiden meteen vriendinnen. Hun vriendschap is stabiel en is ondanks alles ook stabiel gebleven. Ook als het lot hen scheidt proberen America en Marlee hun vriendschap in leven te houden.

Simon Spier en zijn vrienden - Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

Eigenlijk zijn alle vriendschappen in de boeken van Becky Albertalli leuk, maar ik vind de grote, hechte vriendengroep van Simon wel het leukst. Sommige vrienden kennen elkaar al vanaf de basisschool. Deze groep wordt ook steeds groter en ondanks wat onderlinge strubbelingen blijven ze hecht.

Rufus en Matteo - Op het einde gaan ze allebei dood

Allebei weten ze dat ze binnen 24 uur dood gaan, maar dat weten ze niet van elkaar. Sterker nog, Rufus en Matteo kennen elkaar niet eens. De twee ontmoeten elkaar via de last friend app, een platform waar mensen die binnen 24 uur dood gaan nog een laatste vriend kunnen leren kennen. Rufus en Matteo ontmoeten elkaar en samen beleven ze nog één laatste dag. De jongens proberen er alles uit te halen wat er nog in zit en van twee volslagen vreemden voor elkaar groeien ze uit tot dikke vrienden. Maar ja, op het einde gaan ze allebei dood.

Wat zijn jouw favoriete vriendschappen binnen YA?



Reacties op: Vriendschappen binnen YA

Meer informatie

Gerelateerd