Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in april

op 01 mei 2020 door

April is alweer voorbij, wat is deze maand - ondanks alles - voorbij gevlogen. We hebben zowat de hele maand heerlijk weer gehad, wat het verplicht zoveel mogelijk thuis blijven toch een stuk draaglijker maakt. Hierdoor kon je heerlijk lezen in je tuin of op het balkon. Deze maand zijn er door ons ook veel boeken gelezen, kijken jullie mee?

Kimberly las 6 boeken

Mijn gemiddelde ligt tegenwoordig wel een beetje hierop. Al moet ik wel toegeven dat ik deze maand maar weinig YA heb gelezen en eigenlijk vooral met thrillers aan de slag ben geweest. Daarnaast heb ik een slechte maand gehad wat betreft het aantal sterren. Geen van de boeken die ik heb gelezen was meer dan 3,5 ster waard. Dus ik voel me wel een beetje in een leesdip komen nu. Hopelijk volgende maand beter! Mijn minst favoriete boek van deze maand was Imagine me van Tahereh Mafi. Dit boek heeft 2,5 ster gehad, en die halve ster is er enkel bijgekomen omdat ik zo dolblij ben dat deze serie eindelijk afgelopen is! Een YA boek wat ik best vermakelijk vond is Spindle fire van Lexa Hillyer. Een hervertelling van Doornroosje doet het bij mij altijd goed, zeker aangezien een van de hoofdpersonages ook daadwerkelijk Aurora heet, en laat ik mijn dochter daar nu naar vernoemd hebben haha.

Laurie las 17 boeken

Ik geloof dat april tot nu toe mijn beste leesmaand van 2020 was. In totaal las ik 17 boeken, waarvan eentje onder embargo voor de Hebban debuutprijs en eentje niet uit. Dat boek dat ik niet uit las was De laatste wens van Andrzej Sapkowski. Ik keek deze maand eindelijk The Witcher af en besloot toen maar direct in het bijbehorende boek te beginnen. Dat is dus niet aan te raden, want ik bleef vergelijken en kwam er zodoende niet doorheen. Verder las ik onder andere Imagine Me van Tahereh Mafi, Steenkoud van Jennifer Armentrout, Havenfall van Sara Holland, Spark van Alice Broadway, Truly devious van Maureen Johnson, Stiefzus van Jennifer Donnelly en Nacht van de draak van Julie Kagawa. De rest was allemaal een ander genre, waaronder Het Instituut van Stephen King voor een artikel hier op de spot. Mijn favoriet was dan toch wel Nacht van de draak, de rest van de boeken binnen het young adult genre lagen op zo'n 3,5 sterren gemiddeld. Deze kreeg dan 5 sterren, samen met Een lied voor Achilles van Madeline Miller.

Maartje las 26 boeken

Ook deze maand ging weer lekker op leesgebied, alleen het aantal sterren dat ik uitdeelde was wat minder hoog. Ik las 10 YA boeken en geen een van deze boeken verdiende vijf sterren. Mijn vier sterren boeken waren: The gentleman's guide to getting lucky van Mackenzi Lee, Stepsister (Stiefzus) van Jennifer Donnelly, Insula van Maaike de Wilde, Schimmen van de schaduwmarkt van Cassandra Clare e.a. en Het laatste licht van Jen Minkman. Mijn minst favoriete YA was Niet volgens het script van Jennifer Murgia. Dit boek was zo rommelig en de personages handelden zeer inconsequent. Ze deden de dingen meer om het plot te ondersteunen dan dat het paste bij hun karakter. Verder hing het ook nog aan elkaar van tropes.

Mijn vijf sterren boeken deze maand waren The well of ascension (De bron van verheffing) van Brandon Sanderson. Dit is deel twee in de eerste Mistborn-trilogie. Deze fantasyserie heeft geweldige personages, een goed opgebouwde wereld en een heel interessant magisch systeem. Het derde boek ligt klaar voor mei. Het andere boek dat ik echt heel goed vond was een graphic novel: Descender; Tin Stars van Jeff Lemire & Dustin Nguyen. Prachtige illustraties en een mooi verhaal. Ik ga zeker verder met deze serie. Mijn minst favoriete boek van deze maand was Fallon van Soraya Naomi. Dit is een NA over een braaf meisje en een crimineel. Van dit verhaal werd ik echt niet blij. Boeken waarin de mannelijke 'love interest' heel dominant en bezitterig is, kan ik eigenlijk nooit waarderen.

Minca las 21 boeken

Oké, dit is voor mijn doen écht heel veel in één maand. Als ik meer had moeten werken was me dit ook echt niet gelukt. Maar ik moet toegeven, er zaten deze maand wel een paar novelles en dichtbundels bij. Laten we daarmee beginnen. Ik las Versjes van Lars en Heb Lief van Lars van der Werf. Qua novelles las ik Bitterzoet van Jennifer Armentrout (de heruitgave van Zomer & Keuning), Hell City van Joanne Carlton15 3/4 van Dave Goldstein en Opgepast! van Jennefer MellinkDe jongen, de mol, de vos en het paard viel deze maand buiten het YA genre en ik las de jeugdtrilogie Everyday Angel van V.E. Schwab, gevolgd door het herlezen van Vicious en Vengeful (echt fantastische boeken zijn dat!). Verder vond ik Vrees en Wraak van Tomi Adeyemi erg goed, net als Storm and Fury van Jennifer Armentrout. Deze maand heb ik ook een paar boeken gelezen die nog niet zijn uitgebracht, zoals De Beminde van Kiera Cass dankzij uitgeverij Best of YA! En nog een paar Engelse titels: Among the Beasts and Briars, The Crow Rider, Seasons of the Storm, Ever Cursed en Forged in Fire and StarsHet boek dat er voor mij deze maand uitsprong is Windswept van Gwen Cole. Het boek staat op wattpad maar wordt in juli daadwerkelijk uitgegeven. Ik raad deze heel erg aan voor YA Fantasy lezers!

Roxanne las 10 boeken

Ik moet zeggen dat ik 10 boeken voor mijn doen vrij veel vind. Het gemiddelde ligt meestal op zo'n 6 boeken. Ik begon heel lekker maar eind van de maand zat ik er een beetje doorheen en heb ik op de valreep van April Havenfall van Sara Holland uitgelezen. Het was een vermakelijk boek en een goed eerste deel van een serie, maar had er denk ik toch iets meer van verwacht. Daarnaast las ik The Last Namsara, The Caged Queen en The Sky Weaver van Kirsten Ciccarelli. Ik wist niet dat dit drie verschillende verhalen (met doorlopende lijn) waren in dezelfde wereld. Ik was aangenaam verrast. Alle drie de delen lazen heel makkelijk en snel weg en ik vond ze erg goed. Daarnaast las ik nog het tweede en laatste deel in een duologie: Queen of Ruin van Tracy Banghart. Ook van dit boek heb ik genoten, al vond ik Grace & Fury wel beter. Het voelde soms gehaast en het was opeens over. Ik las nog een duologie: Onyx Ivory en Shadow & Flame van Mindee Arnett. Ook hier was het voor mij zo dat deel één beter was dan deel 2, maar ook deze boeken lazen snel weg en waren vermakelijk. Ook las ik Bone Crier's Moon van Kathryn Purdie. Dit boek zit vol actie en las makkelijk weg. Het is een unieke wereld met een uniek magisch systeem. Dit zorgde ervoor dat het ook een uniek verhaal was. Al deze boeken kregen 4 sterren van mij. Mijn minst favoriete boek deze maand was helaas The Midnight Lie van Marie Rutkoski. Ik wou dit boek zo graag goed vinden maar ik snapte er eigenlijk niks van en ik ergerde me zo erg aan de hoofdpersoon dat ik me gewoon niet kon hechten aan haar. Het verhaal miste daarnaast ook gewoon gebeurtenissen. Dit boek kreeg 2 sterren van mij. Het boek waar ik het meest van heb genoten deze maand was Night of The Dragon van Julie Kagawa. Dit is het derde en laatste boek in de Schaduw van de Vos-serie en wat heb ik op het puntje van me stoel gezeten! Dit boek speelde heel erg met mijn emoties en ik heb zeker meerdere vloedgolven laten lopen. Dit boek kreeg dan ook 5 sterren van mij.

Wat las jij in april?



Reacties op: Wat lazen wij in april

Meer informatie

Gerelateerd