Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in augustus

op 01 september 2020 door

Augustus was de maand van de zomervakantie en een hittegolf. Voor Liefde voor YA betekende augustus de introductie van onze nieuwe teamleden en proberen leesmeters te maken. Door de hitte lukte dat bij de een beter dan bij de ander, maar alles bij elkaar hebben we een mooi aantal boeken kunnen lezen.

Maartje las 26 boeken

Ik las minder boeken dan in juli, maar ik mag natuurlijk niet klagen. Ik las 11 Young Adult boeken deze maand en een aantal daarvan vond ik erg mooi. The wicker king van K. Ancrum was mijn favoriet. Een supermooi verhaal over twee vrienden. Een van hen kampt met psychische problemen, hij heeft waanbeelden. Hoever ga je in je liefde voor je vrienden? Verder heb ik erg genoten van The diabolic van S.J. Kincaid, The life below van Alexandra Monir, Radio Silence van Alice Oseman, mijn reread van Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas, De vergeten verhalen van Patty van Delft, Kingdom of souls van Rena Barron en Girl, Serpent, Thorn van Melissa Bashardoust. En niet echt een YA, maar wel echt supermooi was de graphic novel: The one hundred nights of hero van Isabel Greenberg. Dit is een soort LGBTQIA+ hervertelling van De sprookjes van 1001 nacht.

Nicole las 5 boeken

Mede door de vakantie en de hitte, heb ik deze maand minder gelezen dan ik normaal gesproken doe. Ik begon met De Naamloze Koningin van Rebecca McLaughlin. Ondanks dat dit verhaal wat traag op gang kwam, maakte het eind veel goed. Het is geen verhaal wat me lang bij is gebleven, maar wel de moeite waard om te lezen! Vervolgens ging ik door met TBS van Natasza Tardio. Dit boek hield ik al een tijdje in de gaten en ik begon er dan erg enthousiast aan. Dit - veel te dunnen boekje - had alles wat ik ervan verwacht had. Toen was het tijd om aan Midnight Sun van Stephenie Meyer te beginnen. Het feit dat het boek zo dik was, juichte ik alleen maar toe. Dit was pure nostalgie voor mij, omdat ik Twilight destijds verslonden heb. Toch deed ik er langer over dan ik verwacht had. Binnenkort wijden we een Let's Talk-artikel aan dit boek en kunnen jullie lezen wat hier de reden van was. Toen ik Verbeeld me van Tahereh Mafi eindelijk in mijn handen kreeg, voelde het bijna onwerkelijk, zo lang had ik hierop gewacht! Ik vind de Touching Juliette-serie fantastisch en stond dus ook te popelen om te weten hoe het af zou lopen. Ik ben heel enthousiast over het eind en heb de serie met een tevreden gevoel afgesloten. Als laatste boek van deze maand las ik Over de grens van Katie McGarry. Dit boek is al wat ouder, maar ik ben zo blij dat ik het alsnog heb gelezen. Ik heb het laatst van Elke gekregen zonder dat ik echt wist waar het over ging. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen en was diep onder de indruk! Soms komt er een boek op je pad waarvan je achteraf enorm dankbaar bent, dat je het tegen bent gekomen. 

Minca las 6 boeken

Deze maand heb ik wat minder gelezen dan normaal. Alhoewel, de boeken van deze maand waren gemiddeld wel wat dikker dan de boeken die ik in andere maanden lees. Het gemiddeld aantal bladzijdes van deze 6 boeken was bijna 500, dus dat is ook wel wat. Ik startte deze maand met een super tof boek. Ik kreeg namelijk toegang tot een e-arc van The invisible life of Addie LaRue van V.E. Schwab. Mocht je het nog niet weten, dit is momenteel één van mijn favoriete auteurs, dus ik was helemaal hyped. Het boek is ontzettend goed, anders dan wat ze tot nu toe heeft geschreven en dat maakt het nog bijzonderder. De vertaling verschijnt in januari bij Boekerij. Omdat het derde deel uit de Diabolic serie van S.J. Kincaid niet vertaald wordt, heb ik het Engelse boek gelezen. Helaas vond ik deze minder sterk dan de twee voorgaande delen. Ook las ik natuurlijk Midnight Sun van Stephenie Meyer. Heerlijk om me nog een keer te kunnen verliezen in deze wereld! Ik ontving een pdf-file van Het Negende Huis van Leigh Bardugo. Ook weer heel wat anders dan we van haar gewend zijn tot nu toe, maar dit is ook meer een volwassen fantasy titel. Verder las ik nog De Goddelozen van Margaret Owen, een boek waar ik lang naar uit heb gekeken en net als het eerste deel erg van heb genoten. De maand sloot ik af met Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson. Een boek dat je als lezer continu op het verkeerde been zet. Heel spannend!

Kimberly las 3 boeken

Jeetje, dit was geen goede leesmaand voor mij. Ik heb maar weer eens de bevestiging gehad dat hoge temperaturen bij mij echt ervoor zorgen dat ik nergens zin in heb of mij kan concentreren. Daarom ook maar 3 boeken gelezen deze maand waarvan ook maar 1 young adult boek. Hopelijk gaat het volgende maand beter. Ik las The Court of Miracles van Kester Grant nog net op het nippertje deze maand uit. En hij was het absoluut waard. Heel sterk verhaal op een bijzondere mooie manier geschreven. Verder las ik ook nog 2 thrillers, namelijk Slapeloos van Romy Hausmann en The Wife between us van Greer Hendricks. Ook zeker hele goede boeken. Dus ook al heb ik niet veel gelezen, het waren wel boeken die de moeite waard waren.

Natasha las 8 boeken

Eindelijk had ik weer een goede leesmaand. Lang leve vakantie! Mijn favoriet van deze maand was geen YA, want het was Een glimp van jou van Holly Miller. Dit boek wist mij tot tranen toe te roeren. Ik las wel vooral YA deze maand, namelijk Het meisjesmanifestDe ijzige verloofdeGenadeloos en Midnight Sun. Ook voegde ik nog een New Adult toe aan het lijstje: Gek van Clementine van Lex Martin. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg, hoewel dat een opzichzelfstaand boek is. Nu ik terugkijk op de maand, zie ik ook dat ik een hoop van Nederlandse bodem heb gelezen. Het laatste boek van deze maand is ook door een Nederlandse auteur geschreven. Dat was namelijk Helende bladeren van Claudia Boon. Later deze maand wijden we nog een artikel aan dit boek.

Feline las 2 boeken

Deze maand heb ik Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt door Haemin Sunim gelezen. Dit is een boek over rust vinden en omgaan met emotionele obstakels. Het is een boek dat een mooi rustgevoel toevoegt aan je dagelijkse leven, voorzien van mooie ondersteunende tekeningen. Dit is een van de weinige non-fictie boeken die ik heb gelezen. Ook heb ik Twilight van Stephenie Meyer opnieuw gelezen. Ik lees het als voorbereiding op Midnight Sun. Het is grappig om een boek terug te lezen dat ik zo lang geleden heb gelezen. 

Denise las 13 boeken

Augustus was de maand dat ik na vijf weken vakantie weer aan het werk moest. Desondanks heb ik wel dertien boeken uit gelezen. Ik merk dat ik na een drukke werkdag zin had in luchtige boeken zonder een al te ingewikkeld verhaal. Daarom zitten er ook twee novelles bij die ik binnen een uurtje uit had. Als eerste las ik Ik ben nummer vier van Pittacus Loee. Dit boek is al in 2011 verschenen, maar had ik nog nooit gelezen. Van mijn vriendin moest ik hem lezen en hij viel zeker niet tegen. Ik ben normaal niet zo van de Sci-Fi verhalen, maar ik vind het heerlijk om te lezen als iemand zich als iemand anders voordoet, dus dit boek viel zeker in de smaak en beoordeelde ik met vier sterren. Na Ik ben nummer vier ben ik verder gegaan met de serie Touching Juliette van Tahereh Mafi, weer zo'n serie waar ik veel te laat aan begonnen ben (shame on me, I know). Ik moet toegeven dat ik moet wennen aan de schrijfstijl, maar ik heb in augustus deel 1,5 deel 2 en deel 2,5 gelezen. Ik heb ze alle drie beoordeeld met drie sterren en ben zeker benieuwd hoe dit verhaal afloopt. Ook ik mocht deze maand Midnight Sun van Stephenie Meyer lezen. Ik doe ook mee aan de Let's Talk die 7 september verschijnt, dus als je benieuwd ben naar mijn reactie hou de spot dan zeker in de gaten. Spoiler: Ik ben minder kritisch dan de meeste lezers. Ik eindige deze maand met de eerste vier delen van Rosemary Beach geschreven door Abbi Glines. De perfecte reeks als je boeken wil lezen waarvoor je je niet zo erg hoeft te concentreren. 

Laurie las 14 boeken

Voor mijn gevoel was augustus een minder fijne leesmaand. Ik had moeite met door boeken heen komen en ik heb ook niet met volle teugen kunnen genieten van veel boeken. Desondanks gaf ik toch twee keer 5 sterren weg, namelijk aan Stad van hemelse vlammen van Cassandra Clare en aan Een klein leven van Hanya Yanagihara. Ik vond Stad van hemelse vlammen trager lezen dan de rest van de serie en het boek voelde ook echt heel dik, maar desondanks zit het wel goed in elkaar. Een klein leven valt onder literatuur en daar moet je ook echt tegen kunnen. Het boek bevat namelijk erg veel leed. Deze maand las ik eindelijk Wicked van Jennifer L. Armentrout en eindigde ik mijn herleesmarathon van de Twilight serie met Morgenrood. Ik pakte meteen daarna Midnight sun op, maar dat was niet zo'n goed idee. Ik las dit boek ook pas na drie weken uit, ik had pauze nodig. Tiny pretty things van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton was voor mij erg verrassend en ik wilde dan ook direct het vervolg lezen. Gelukkig kan dat vanaf 8 september. The weight of the stars van K. Ancrum viel mij dan weer wat tegen, de schrijfstijl ligt mij minder. Boeken die mij nog meer wat tegenvielen waren: Wat de zee vertelt van Julia Drake, Het vijfde seizoen van N.K. Jemisin (vowlassen fantasy), Amerikanah van Chimamanda Ngozi Adichie (literatuur), Unravel the dusk van Elizabeth Lim (sommige verhalen hebben geen vervolg nodig) en Cinderella is dead van Kalynn Bayron. Dat laatste boek was mijn meest geanticipeerde boek van deze zomer, maar meer dan 2 sterren kan ik het niet geven. Wat luchtige zomerboeken betreft kwam ik deze maand ook aan mijn trekken met Café Zon en Zee van Jenny ColganGirl, Serpent, Thorn van Melissa Bashardoust las ik net voor middernacht uit en beviel mij erg goed. Koud als sneeuw van Gena Showalter is een boek dat ik deze maand niet heb uitgelezen. Ik kwam er echt niet doorheen.

Roxanne las 5 boeken

Deze maand voelde aan alsof ik heel weinig gelezen heb, ondanks dat ik toch 5 boeken heb gelezen. Deze maand las ik The Storm Crow en The Crow Rider van Kalyn Josephson. Geen idee waarom ik zo lang heb gewacht ze te lezen want ze waren echt heel goed! Ik gaf de duologie 5 sterren. Ik las ook After Darkness van J.F Johns, een wat onbekender boek. Ik had dit boek al een hele tijd terug van de schrijfster gekregen om te lezen. Er zaten wat punten in waarop ik dacht "oh bah dit nu heb ik geen zin meer", maar uiteindelijk was het toch een goed boek en gaf ik het 4 sterren. Of ik het vervolg snel oppak weet ik niet. Ik las ook Girl, Serpent, Thorn van Melissa Bashardoust wederom was ook dit een erg goed boek, het las fijn en snel weg en kreeg ook van mij 4 sterren. Op de valreep las ik Night Spinner van Addie Thorley. Ik heb erg genoten van dit boek, goede twists en veel actie, daar houd ik van! Ook dit boek kreeg van mij 4 sterren.

Nina las 7 boeken

De maand augustus was voor mij een erg wisselende leesmaand met een paar toppers en enkele floppers. Als eerste las ik Proudeen verzameling van verschillende LGBTQIA+ verhalen, gedichten en artprints samengesteld door Juno Dawson. Dit was echt een mooie verzameling met teksten en afbeeldingen vol diversiteit en las heerlijk snel weg. Hierna las ik het nieuwste boek van een van mijn favoriete schrijvers Alice Oseman genaamd Loveless. Dit boek was het pareltje van deze maand en heeft me hardop laten mee lachen en mee huilen. Net als altijd leefde ik volledig mee met de karakters van het boek en vond ik het vreselijk jammer toen het einde daar was. Hierna las ik de eerste drie delen van de Phobos serie geschreven door Victor Dixen. Voordat ik begon aan de serie wist ik al dat ik boek 4 nooit zou kunnen lezen aangezien deze niet is vertaald uit het Frans (en mijn Frans is echt véél te slecht om een heel boek te lezen). Het eerste boek uit de serie viel me wat tegen en was ook erg voorspelbaar. Het tweede en derde boek zaten echter vol met plottwists en wisten me daarmee toch over te halen alle boeken uit te lezen. Vervolgens las ik The Dark Divine geschreven door Bree Despain. Ik had graag gewild dat ik hier een betere recensie van kon geven maar ik vond het grootste gedeelte van het boek een slap aftreksel van Twilight. Tegen het einde van het boek werd het inhoudelijk wel wat beter, maar helaas heeft het verhaal me niet genoeg gepakt om de laatste twee delen te gaan kopen en lezen. Als laatste las ik een boek van Belgische bodem: Day Dreamer geschreven door Luna van Roosen. Wat ik hier van vond houd ik nog even geheim, want binnenkort zullen jullie mijn recensie kunnen lezen van de volledige Day Dreamer tweeluik! 

Elke las 5 boeken

In augustus las ik vijf boeken, wat veel meer is dan mijn gebruikelijke aantallen in dit drukke jaar. Ondanks dat ik druk bezig was met het schrijven van mijn scriptie, vond ik toch tijd om te ontspannen en in wat goede boeken te duiken. Als eerst las ik Midnight sun van Stephenie Meyer. Door de Twilight-reeks ben ik gaan lezen, dus ik móést deze ook wel lezen. Daarna las ik Anna K. van Jenny Lee; dit is een boek waar ik echt verliefd op ben geworden. Het is heerlijk tragisch en dramatisch. Verder las ik nog Cinder & Ella - een best wel dramatisch boek - van Kelly Oram, Over wezenloze zielen van Merel De Keyzer - een geweldig duister sprookje - en Pemberley van P.D. James, een boek dat helaas wat tegenviel en totaal niet leek op Jane Austens werk.

Danique las 8 boeken

In totaal las ik deze maand 8 boeken en dat is voor mij een record, nog nooit las ik zoveel in een maand dus daar ben ik best trots op! Ik las niet veel variërend namelijk 5 YA en 3 NA. Wat voor mij als een verrassing kwam was dat ik voor de aller eerste keer een boek 2 sterren gaf dat was namelijk Geek girl 3 van Holly Smale. Voor de rest gaf ik ook veel 4 sterren weg, namelijk voor: Rood, wit en Koningsblauw van Casey McQuiston, Schim en schaduw van Leigh Bardugo, Dreiging en duisternis van Leigh Bardugo en Val en verlossing van Leigh Bardugo. En uiteraard zijn er ook 5 sterren verschenen in mijn lijstje. Ik las de novelles van Het mes van de sluipmoordenaar van Sarah J. Maas, Raak me. Niet van Laura Kneidl en als laatste las ik Verlies me. Niet van Laura Kneidl. Ik ben begonnen in Helende bladeren van Claudia Boon maar die gaat niet uit raken voor maandag dus die verschuiven we heerlijk naar september. 

Wat heb jij gelezen in augustus? En lukte het je om te lezen tijdens de hittegolf?



Reacties op: Wat lazen wij in augustus

Meer informatie