Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in februari

op 29 februari 2020 door

Het leek ons leuk om weer wat artikelen terug te halen die we voorheen ook vaak gebruikten. Zo ook de "wat lazen wij in..." artikelen. Want laten we eerlijk zijn, het is altijd leuk om de boeken die je hebt gelezen met andere liefhebbers te bespreken! We beginnen dan ook hier weer mee in februari, de maand waarin wij zelfstandig verder gingen.

Kimberly las 5 boeken: 

Deze maand viel voor mij een beetje tegen. Helaas heb ik een boek uitgekozen om te lezen waar ik lastig doorheen kwam. Dit was Nevernight van Jay Kristoff. Het was een aardig dik boek waar ik me echt doorheen moest worstelen. Daardoor helaas niet zoveel zin gehad om een ander boek op te pakken. Gelukkig had ik A Heart so fierce and broken van Brigid Kemmerer en The Caged Queen van Kristen Ciccarelli al uitgelezen. Daarnaast heb ik ook nog de Nederlandse thriller De Macht van K gelezen van Jens Vern. En net op de valreep ook nog Blood Heir van Amelie Wen Zhao uitgelezen. Dus gelukkig de maand nog wel heel goed afgesloten!

Roxanne las 5 boeken:

Deze maand is vlot weg gelezen. Zo werd ik aangenaam verrast door The Beholder van Anna Bright en heb ik echt genoten van Blood Heir van Amélie Wen Zhao. Het boek waar ik toch het meeste moeite mee had doorheen te komen was The Last Wish van Andrzej Sapkowski. Daarnaast heb ik nog een duologie gelezen die niet heel spectaculair was, maar wel vermakelijk waren om te lezen.

Laurie las 10 boeken:

Ik las deze maand zeer gevarieerd. Wat feelgood, new adult, een thriller, literatuur, fantasy en wat young adult. Binnen dat laatste genre las ik slechts 3 boeken waarvan Carry On van Rainbow Rowell me wat tegenviel. Ik vond de personages en de spreuken echt stom, dus ik ga niet verder met het vervolg. Een serie die ik wel verder ga lezen is This mortal coil van Emily Suvada. Ik herlas ook nog twee young adult boeken: Restore me van Tahereh mafi en Vampire Academy van richelle Mead. Deze tellen niet mee voor de maandtelling of mijn challenge. Ik heb deze maand ook een boek voortijdig aan de kant gelegd, maar dat is geen young adult boek.

Maartje las 26 boeken: 

Zoals iedere maand las ik veel en van bijna alle genres. Ik las non-fictie, jeugd, romans/literatuur, thrillers, fantasy, scifi en  Young Adult boeken. Ik las A heart so fierce and broken van Brigid Kemmerer en vond het weer een heerlijk verhaal. Ik las Stukjes van mezelf van Renée Watson, Kings, Queens and In-betweens van Tanja Boteju, If you come softly van Jacqueline Woodson en Dread Nation van Justine Ireland voor the Blackathon readathon in verband met Black history month. Verder pakte ik Heartstopper #3 van Alice Oseman op en vond het zeker weer een fijne graphic novel, maar het verhaal was minder dan de vorige twee delen. Ook las ik eindelijk The Call van Peadar O'Guilin. Ik wist eigenlijk helemaal niet waar dit boek over ging. Het was een leuke verrassing. Het ging over fae en was behoorlijk gruwelijk. Ik vond het boek goed eindigen en ga daarom niet door met deel twee. Met Laurie las ik Al het moois is niet verloren van Danielle Younge-Ullman. Wat wij van dit boek vonden kun je hier lezen. Het mooiste boek van deze maand was The final empire van Brandon Sanderson. Dit is officieel geen Young Adult, maar ik denk dat heel veel liefhebbers van dit genre ook van deze serie erg zullen genieten. 

Elke las 4 boeken:

Ik las als eerste Amerikanah van Chimamanda Ngozi Adichie, wat een erg bijzonder boek was. Dit las ik voor een van mijn keuzevakken. Verder las ik ook nog Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi. Ik was een beetje in tweestrijd over deze. Het boek was leuk, maar ik merk steeds vaker dat ik me moeilijk in sommige personages kan inleven als ze jong zijn. Daarna las ik A Heart so Fierce and Broken van Brigid Kemmerer en die was erg tof! Zeker een aanrader na deel één. Misschien vond ik hem zelfs wel beter. Eigenlijk wel. Daarna las ik nog een boek voor mijn keuzevak en dat was The Politics of Exile van Elizabeth Dauphinee. Dit was mijn favoriete boek van deze maand want het raakte me echt diep. Een zeer indrukwekkend verhaal! Momenteel ben ik nog bezig in Onverwacht maar ik heb hem nog niet uit.

Minca las 9 boeken:

Net als Kimberly en Roxanne heb ik deze maand Blood Heir van Amélie Wen Zhao gelezen. Een erg sterk YA Fantasy book! In januari had ik de hardcover van Onthul Me van Tahereh Mafi binnen gekregen en die heb ik ook deze maand gelezen. Altijd leuk om over mijn favoriete personage Kenji te kunnen lezen! Verder las ik nog een paar Engelstalige boeken zoals Red Hood van Elana K. Arnold. Hier was ik niet helemaal weg van, erg bijzondere schrijfstijl die mij niet helemaal lag en Last Girls van Demetra Brodsky. Dit laatste boek lijkt qua sfeer volgens veel lezers wel een beetje op Wilder Girls. Nog twee titels die ik erg leuk vond om te lezen waren An Enchantment of Ravens en de absolute topper van deze maand: The Girl the Sea Gave Back van Adrienne Young. Ik vond Sky in the Deep al super tof en met dit boek heeft de auteur het weer goed gedaan! Ik ben benieuwd naar haar nieuwe boek dat later dit jaar verschijnt genaamd Fable. 

Welke (young adult) boeken heb jij deze maand gelezen en wat was jouw absolute favoriet??



Reacties op: Wat lazen wij in februari

Meer informatie

Gerelateerd