Advertentie

Wat lazen wij in juli

op 01 augustus 2020 door

Wat gaat het toch snel. Alweer een maand voorbij, en we zitten nu allemaal volop in de zomervakantie. De vraag is natuurlijk wel, in hoeverre heeft dat invloed op ons leesgedrag? Ook wij merken dit natuurlijk wel. Of je nu al vrij bent of nog even hard moet doorwerken voordat het zover is, we voelen de warmte opkomen en de behoefte naar even ontspannen groeit. 

Laurie las 16 boeken

Ik las deze maand een mengelmoes van allerlei genres. Ja, alweer. Ik begon met mijn reread van Twilight van Stephenie Meyer, maar het is mij niet gelukt deze in juli af te ronden. Ik las Twilight, Nieuwe Maan en Eclips. Het was weer heerlijk nostalgisch, maar mijn waarderingen zijn wel iets lager dan tien jaar geleden. Ook luisterde ik deze maand The Black Flamingo van Dean Atta, een boek dat mij zeer aangenaam heeft verrast en dat linea recta 5 sterren kreeg. Ik deelde deze maand nog meer 5 sterren uit: Stad van verloren zielen van Cassandra Clare en Cinder & Ella van Kelly Oram kregen eveneens dit aantal sterren. De grootste teleurstelling deze maand was Uitverkoren van Veronica Roth, dit boek gaf ik slechts 2 sterren. Verder las ik eindelijk From blood and ash van Jennifer Armentrout en las ik nog twee contemporaries geschreven door zwarte auteurs. Dit waren Monday's not coming van Tiffany D. Jackson en When you were everything van Ashley Woodfolk. Dat laatste boek vond ik een hoop tienerdrama in een veel te slappe plot. Het boek dat mij het meest verbijsterd achterliet in juli is een non-fictie, namelijk Hannelore van Frank Krake. Dit verhaal gaat over een meisje dat opgroeide in een sekte en wat daar allemaal gebeurde was bizar. Dat dit in de twintigste eeuw nog kon gebeuren en ook gewoon in Nederland.

Roxanne las 5 boeken

Een redelijke maand. De eerste 3 boeken had ik over het algemeen vrij vlot uit, maar die laatste 2... poeh moest me wel er wat doorheen slepen want ze zijn toch heel anders dan verwacht. Hierbij heb ik het over The Beautiful en The Damned van Renée Ahdieh. Ondanks dat The Damned wat beter was gaf ik beide toch maar 3 sterren, ik weet niet zeker of ik met deze serie verder ga of niet. Naast deze twee boeken las ik nog Forest of Souls van Lori M. Lee, dit was een verrassend goed boek. Het magie systeem zit goed inelkaar en gaf een uniek gevoel, niet iets wat je standaard tegen komt in een fantasy boek met magie. Dit boek kreeg van mij 4 sterren. Ook las ik Sisters of Sword and Song van Rebecca Ross. Haar andere serie staat nog steeds op mijn TBR maar ik moest even een stand alone tussendoor lezen. Wederom was dit een verrassend goed boek, wellicht had het wat langer kunnen zijn. Soms voelde het wel alsof we er doorheen walsden, dit boek kreeg van mij ook 4 sterren. Het boek dat echt mijn beste read is van deze maand is The Boundless van Anna Bright. Ik weet dat over deze duologie de meningen verschillend zijn, maar ik heb echt genoten van deze twee boeken. Deel 1 had heerlijk veel romantiek en hier houd ik echt van, in deel 2 bleef dit aan bod maar met dubbel zoveel actie en zeg nou zelf wie houd daar nu niet van? Dit boek kreeg van mij 5 sterren.

Maartje las 34 boeken

Nog nooit las ik in één maand zoveel boeken en gaf ik zoveel boeken 4,5 of 5 sterren. Ik las 8 young adultboeken waarvan The black flamingo van Dean Atta mijn favoriet was, maar ik heb ook erg genoten van The shadows between us van Tricia Levenseller, van Felix ever after van Kacen Callender en van Cinder & Ella van Kelly Oram.  De mooiste of indrukwekkendste boeken van deze maand waren echter: Viktor van Judith Fanto , De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesey, Howl's moving castle van Diana Wynne Jones en White fragility van Robin DiAngelo

Elke las 3 boeken

Officieel las ik er vier, maar aangezien ik A Song of Wraiths and Ruin  de vorige keer er al had bijgeteld, mag dat van mezelf niet meer. Maar ik las er dus drie. Ik lees nu een stuk minder omdat ik druk bezig ben met mijn scriptie. Als ik mezelf dan wil vermaken kies ik vaak voor andere dingen, zoals een film of een game. Daar kan ik makkelijker mee  stoppen. Ik las Steeds verder weg van Helena Fox, wat een nieuwe favoriet is geworden. Wat een bijzonder, emotioneel boek met een unieke stijl. Ik ben er nog ondersteboven van. Verder las ik The Mall van Megan McCafferty voor een uitgeverij; het was dus een ARC. Het was een onderdompeling in de jaren 90, maar ik miste wel de diepgang. Als laatst las ik Normale mensen van Sally Rooney voor de leesclub op Hebban. Ook een erg goed boek!

Feline las 2 boeken

Het eerste boek dat ik las is Uitzonderlijk van Colleen Hoover. Het boek is een leuk verzonnen verhaal over Merit en haar rare familie. Om haar familie nog ingewikkelder te maken dan hij toch al was, wordt Merit verliefd op Sagan, de vriend van haar zus. Het boek beschrijft de gemoedstoestand van Merit heel goed. Dingen als depressie worden niet dramatisch beschreven, maar juist als iets wat oploopt zonder dat je het zelf door hebt. Een aanrader! 

Classic Stories  door Edgar Allan Poe was het boek dat ik voor mijn verjaardag kreeg deze maand. Ik heb het eerste verhaal Metzengerstein, heel snel uitgelezen. Poe is de grondlegger van het horrorgenre, en terecht! Een horrorfilm kan aardig eng zijn, maar woorden hebben een eigen speciale manier van spanning opbouwen, waar ik net aan begin te wennen. 

Minca las 11 boeken

Ik las deze maand een heel uiteenlopend scala aan boeken. En dan voornamelijk in de zin van genres. Zo heb ik eindelijk weer eens enkele boeken van Nederlandse bodem gelezen. Beginnende met Elke seconde telt van Sophie McKenzie. Vervolgens heb ik het boek Quotum vanuit uitgeverij Lemniscaat ontvangen om te recenseren, geschreven door Marloes Morshuis. Een heel eigen verhaal met spannende maar ook enkele voorspelbare elementen. Ik las ook de laatste nieuwe roman van Gerwin van der Werf met de titel StrovuurDit was een totaal eigenzinnig en bijzonder verhaal, maar een leuke leeservaring. De laatste van Nederlandse bodem was Vol verwachting van Madelein Kerseboom. Een prachtig en aangrijpend verhaal. Dankzij Hebban ontving ik nog Rood, wit & koningsblauw van Casey McQuiston. Ik was ook razend benieuwd naar het nieuwe boek van Gena Showalter met de titel Koud als Sneeuween hervertelling van Sneeuwwitje. Helaas voelde het bij dit boek alsof er te veel in was gestopt en daardoor werd het hier en daar wat onoverzichtelijk en langdradig. Ik mocht nog een proefexemplaar van het jeugdboek Robin Hood lezen van uitgeverij Billy Bones. En verder las ik nog drie Engelse boeken. Set the fire to the Gods van Sara RaaschUnravel the Dusk van Elizabeth Lim en Girl, Serpent, Thorn van Melissa Bashardoust. Ze staan in volgorde van minder leuk naar leuk, want de laatste heeft mij echt aangenaam verrast terwijl ik de eerste eigenlijk wat vond tegenvallen. Aan het eind heb ik net niet Misschien Nu van Colleen Hoover uit kunnen lezen, dus dat doe ik vandaag!

Natasha las 5 boeken

Ik las deze maand vijf boeken. Over mijn favoriete boek, De scherven van Amy Giles kan ik nog niet te veel zeggen, omdat dit boek pas in september op de markt verschijnt. Het was in ieder geval weer een realistisch uitgewerkt boek met een heftig thema. Verder las ik Dit is ons verhaal van Ashley Elston. Dit vond ik een spannend YA-verhaal; een echte pageturner. Ik las Liefde met vertraging van Laura Jane Williams wat uiteindelijk niet echt mijn verhaal was. Het was mij allemaal te toevallig. Ook las ik een kort verhaal van Nadine Swagerman: Maar ik ben jou niet. Een vlot verhaal, maar het einde voelde net te snel. Tot slot las ik Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh

Kimberly las 6 boeken

In totaal heb ik deze maand 6 boeken gelezen, maar 3 boeken hiervan waren ook daadwerkelijk young adult boeken. Dus ik denk dat ik me daar maar gewoon op zal richten. Allereerst heb ik The Beholder en The Boundless van Anna Bright gelezen. Wat een heerlijk verhaal was dit en ik moest dan ook echt na deel 1 gelijk door met deel 2. Iets wat ik, als ik heel eerlijk ben, vaak niet doe. Dit was voor mij dan ook een goed teken en ik heb beide boeken beoordeeld met 4 sterren. Wat mij betreft echte aanraders! Op de valreep heb ik ook nog The Siren van Kiera Cass gelezen in juli. Voor mij was dit wel echt een typisch Kiera Cass boek. Makkelijk te lezen, maar weinig diepgang. Het was vermakelijk, maar niet heel bijzonder.

Hoeveel boeken heb jij in de maand juli gelezen?Reacties op: Wat lazen wij in juli

Meer informatie

Gerelateerd