Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in juni

op 01 juli 2020 door

Juni was de maand waarin we weer op een terras konden zitten en waarin we over het algemeen zeer mooi weer hadden. Juni was ook de maand van #BlackLivesMatter en de wereldwijde protesten tegen buitensporig politiegeweld en institutioneel racisme. De #BlackLivesMatter beweging bestaat sinds 2014, maar het leek of het de afgelopen maand een flinke opleving kende. Deze maand lazen wij met zijn allen weer aardig wat boeken, waaronder boeken geschreven door zwarte auteurs om over de racisme problematiek te leren. Het Young Adult genre kent geweldige boeken waarmee je jezelf over dit onderwerp kunt inlezen, zowel fictie als non-fictie. In dit artikel vertellen wij je wat wij deze maand allemaal hebben gelezen.

Elke las 3 boeken

Technisch gezien las ik er twee, maar ik smokkel er ééntje bij omdat ik die hoogstwaarschijnlijk voordat deze maand eindigt nog uitlees. Ik schrijf dit eerder, vandaar. Ik las als eerst The Silence of Bones van June Hur met een vriendin. Dat boek is écht zo gedetailleerd en goed dat het me van mijn sokken blies. Daarna las ik De beminde van Kiera Cass voor de leesclub die een Facebookgroep organiseerde. Helaas viel die me toch wat tegen; waarschijnlijk omdat ik een feelgoodboek verwachtte maar het uiteindelijk enorm aan diepgang ontbrak. Als laatste las (lees?) ik A Song of Wraiths and Ruin van Roseanne A. Brown en hoewel ik het op dit moment nog niet uit heb, weet ik zeker dat ik het hoog ga beoordelen. Het is écht goed geschreven, diepgaand, meeslepend en gewoonweg fantastisch.

Feline las 2 boeken

Ook ik voeg een boek toe dat ik voor het einde van de maand uitlees: The Hate U Give door Angie Thomas. Het is een boek dat je ogen opent over racisme en discriminatie in Amerika. Hiervoor las ik Treasure Island uit, door Robert Louis Stevenson. Het boek is een klassieker, helemaal als je van piraten houdt! Hoewel het boek oud is, leest het lekker weg en had ik het binnen een ruk uit, door het hoge tempo en de fascinerende personages, zoals Long John Silver. 

Kimberly las 11 boeken 

Ik denk niet dat ik ooit zoveel heb gelezen als deze maand. En dat terwijl vanaf 2 juni mijn dochter weer volledig naar school ging en ik dus ook weer mijn gewone uren kon gaan werken. Het was dus een drukke, maar op leesgebied zeer productieve maand. Allereerst heb ik de Penny Green serie ontdekt van Emily Organ. Deze serie begint met het boek Limelight. Ik heb de eerste 5 delen verslonden deze maand. Wat een heerlijke boeken. Ook las ik Sea Witch van Sara Henning. Dit was een vermakelijke twist op de kleine zeemeermin, maar nodigt niet voldoende uit om het volgende deel ook te lezen. Ook las ik To Best the Boys van Mary Weber. Dit is een echte young adult die zeker bij een hoop lezers in de smaak zal vallen. En nog een echte young adult thriller die wat mij betreft een aanrader is This lie will kill you van Chelsea Pitcher.

Laurie las 12 boeken

In juni las ik beduidend minder dan in mei. Hoe dat komt? Geen idee. Wel vielen niet alle boeken bij mij in de smaak. Zo deed ik meer dan een week over Glass sword van Victoria Aveyard, terwijl ik A song of Wraiths and Ruin van Roseanne A. Brown in een recordtempo uitlas. Ik las vooral boeken van zwarte auteurs en dat had zo zijn redenen. Zo las ik Stamped van Jason Reynolds en schreef ik daar dit artikel over. Juni was de maand dat ik eindelijk in Percy Jackson begon en ook al ben ik 28, ik vind het echt leuk. Ik heb alleen het eerste del, De bliksemdief, gelezen. Mijn eerste stap op weg naar educatie over racisme bestond uit een aantal boeken. Ik begon met een Engels volwassen non-fictie boek, maar dat was misschien niet zo verstandig. Verder las ik Black enough van Ibi Zoboi, The black veins van Ashia Monet, Stukjes van mezelf van Renée Watson en The sound of stars van Alechia Dow. The sound of stars viel behoorlijk tegen en Black enough bleek niets voor mij. Het is een verhalenbundel en die liggen mij minder. The black veins en Stukjes van mezelf zijn dan wel weer aanraders, vooral die laatste.

Maartje las 23 boeken

Ik las minder dan vorige maand, maar nog steeds een hele hoop boeken. Ik denk dat ik wel het dikste boek voor dit jaar heb uitgelezen, dat was Huis van Aarde & Bloed van Sarah J. Maas. Mijn twee vijf-sterren boeken van deze maand zijn: The outsiders van S.E. Hinton, een moderne klassieker over klassenverschillen en Dress codes for small towns van Courtney Stevens. Dit laatste boek maakte me helemaal warm door de vriendschapsrelaties in dit verhaal. Bijna vijf sterren verdienden: Autoboyography van Christina Lauren en Verlies me.niet van Laura Kneidl. Ik gaf beide boeken 4,5 sterren. De young adult boeken die ik verder las waren: The beholder  van Anna Bright, De kids of appetite van David Arnold, Beautiful darkness van Fabien Fehlman & Kerascoët, Clap when you land van Elizabeth Acevedo (maar mijn editie is mooier dan deze die op Hebban staat), Mijn broer heet Jessica van John Boyne en Anya's ghost van Vera Brosgol.

Minca las 13 boeken

Deze maand begon ik met mijn deelname aan de blog tour van Mr. Stone van Lis L. en daarna ging ik meteen door met Verlies me. Niet van Laura Kneidl. Twee heerlijke New Adult boeken om bij weg te dromen. Ik las deze maand ook nog Faye en Sean van Marina Folkers en De Kleur van Colorado van Rebecca Yarros. Best veel New Adults dus deze maand. Ik herlas de hele Hof van Doorns en Rozen serie van Sarah J. Maas in maar liefst 6 dagen tijd en haar nieuwe boek Het mes van de sluipmoordenaar kon ik alvast lezen dankzij uitgeverij Boekerij. Ik ontving een recensie-exemplaar van De naamloze koningin van Rebecca McLaughlin, een fijne YA fantasy standalone. Mijn favoriet van deze maand is toch wel Cinder & Ella van Kelly Oram. Wauw, wat een prachtig boek! Ik las wel nog drie Engelse boeken: All These Monsters van Amy Tintera, Incendiary van Zoraida Córdova en Ghost Wood Song van Erica Waters. Maar Cinder & Ella stak ruim boven de rest van de boeken uit deze maand. Ondanks dat de prequel van de Glazen Troon serie ook wel érg leuk was om te lezen.

Natasha las 3 boeken

Ik ben trots op mezelf dat het me deze maand toch gelukt is om drie boeken te lezen, want ik heb het idee dat ik vooral heel veel slaap. Van tevoren had ik nooit gedacht dat het zo vermoeiend was een baby'tje te laten groeien. Het eerste boek dat ik begin deze maand las, was Rebel van Rebecca Yarros. Dit vond ik echt het leukste deel van die serie. Ook ontving ik deze maand Ik pleit voor jou van Marijke Vos; een komisch feelgood verhaal waar ik doorheen vloog op de zonnige dagen afgelopen week. Tot slot begon ik zondagavond in Heerestraat & Rozenlaan van Carlie van Tongeren en dat las ik bijna in één ruk uit (tussendoor moest ik nog even mijn nachtrust pakken).

Roxanne las 4 boeken

Ik las zelfs 1 boek meer dan ik dacht! Ik had een mindere maand. Mijn zoontje was ziek (40 graden koorts) en bleef hierna wat kwakkelen met zijn temperatuur. Twee weken later weer ziek en een oorontsteking, dus je kan wel zeggen dat mijn hoofd even ergens anders zat. Ik las deze maand het vervolg van Children of Blood and Bone, Children of Virtue and Vengeance van Tomi Adeyemi. Ik vond het eigenlijk een "raar" boek, de dynamiek tussen de personages was ver te zoeken het enige wat ze nog konden doen was ruzie maken. Ook springt het verhaal van hot naar her en gaf ik het boek 3 sterren. Ook las ik A Song of Wraiths and Ruin van Roseanne A. Brown, dit vond ik een goed boek en gaf het ook 4 sterren. Het is niet je typische YA verhaal maar heel goed geschreven. Ook las ik weer een "oud" boek wat in een Fairyloot box zat en dit was Nocturna van Maya Motayne. Velen zijn hier vrij negatief over dus ging ik er wat huiverig in. Eerlijk? Ik vond het een heel leuk boek, leuk magie systeem en de banter tussen de hoofdpersonages liet me meerdere keren lachen, dit boek kreeg ook 4 sterren. En als laatste las ik The Court of Miracles van Kester Grant. Ik moest zo wennen aan dit boek! Ik ken dus absoluut geen Frans en dit boek zit er vol mee! Het heeft echt even geduurd voor ik wist wie wie en wat wat was, ook heeft het boek tijdssprongen die vrij ongewoon zijn (in ieder geval voor mij) dus het voelde alsof ik een stukje info miste. Veel actie dat zeker wel en uiteindelijk vond ik het wel een goed boek en gaf ik het ook 4 sterren.

Wat zijn jouw favoriete boeken van de maand juni?



Reacties op: Wat lazen wij in juni

Meer informatie