Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in maart

op 31 maart 2020 door

Maart was op zijn zachtst gezegd een rare maand. De eerste weken verliepen normaal, maar vanaf half maart veranderde alles. Er werden fikse maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen en iedereen moest opeens zo veel mogelijk binnen blijven en thuis werken. Hierdoor hadden veel mensen hun hoofd even minder tot niet bij het lezen, maar ondanks alles probeerden we het toch en hebben we best veel gelezen met z'n allen. Kijk je met ons mee?

Elke las 4 boeken

Helaas gingen mijn tentamens gewoon door dus had ik niet zo heel veel tijd om te lezen. Als eerste las ik Onverwacht van Jenni Hendriks en Ted Caplan die helaas een beetje tegenviel. Dat vond ik erg jammer, want ik had het idee dat het boek veel teweeg zou kunnen brengen als het anders geschreven was. Daarna 'las' - eigenlijk luisterde - ik The Seven Husbands of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid wat écht een aanrader is, zeker om naar te luisteren. Het is dramatisch, meeslepend en heel sfeervol. Daarna las ik nog een boek voor mijn keuzevak getiteld The Long Dry van Cynan Jones. Ook erg sfeervol, maar wel heel traag. Dat is niet helemaal mijn smaak. Als laatste las - althans, weer 'luisterde' eigenlijk - ik The Turn of the Screw van Henry James. Een sfeervol spookverhaal dat ik 's nachts luisterde. Ik ben momenteel bezig met A Brief History of Time van Stephen Hawking, omdat ik een keer iets anders wilde lezen. Maar die heb ik helaas nog niet uit!

Kimberly las 7 boeken

Deze maand was niet heel productief op ya grond. Eigenlijk heb ik maar 2 ya fantasy boeken gelezen deze maand, namelijk Serpent & dove van Shelby Mahurin en The Sky Weaver van Kristen Ciccarelli. Allebei absoluut heel goede boeken. Serpent & dove kreeg zelfs 4,5 sterren van mij. Daarnaast heb ik one of us is next van Karen Mcmanus gelezen. Een heerlijke ya thriller.

Laurie las 13 boeken 

Maart is bij mij een maand van uitersten. Na het enthousiasme van Kimberly en Roxanne in het vorige maandoverzicht begon ik diezelfde avond nog in Blood heir van Amélie Wen Zhao. Helaas was ik iets minder enthousiast. Ook vond ik The city of brass van S. A. Chakraborty erg matig. Ik las, net als Elke, Onverwacht van Jenni Hendriks en Ted Caplan en ook mij viel het tegen. In onze buddyread lees je waarom. Verder las ik vrij weinig young adult, vooral wat meer romans en literatuur. Wel nog 1 new adult: The score van Elle Kennedy. Hetgeen ik las qua young adult kreeg deze maand ook verschillende waarderingen. Stad van gevallen engelen van Cassandra Clare beviel me heel goed, maar Yes, no, maybe so van Becky Albertalli en Aisha Saed vond ik weer helemaal niets. Abdij van de nacht van Ellis van Zijll bleek niet helemaal mijn soort boek, jammer. In maart gaf ik één boek 1 ster, drie boeken 2 sterren en twee boeken 5 sterren. De rest zat er een beetje tussenin. Het beste boek deze maand bewaar ik in dit overzicht voor het laatst: House of earth and blood van Sarah J. Maas. Ik wist niet hoe snel ik aan dit boek moest beginnen en het is echt zó goed.

Maartje las 26 boeken 

Toch nog veel boeken uit kunnen lezen deze maand, al heb ik wel een heel rommelig gevoel over de afgelopen weken. Ik las van alles tegelijk om maar te proberen mijn aandacht bij boeken te houden en niet steeds maar op nieuwssites te zitten. Zeven boeken tegelijk was geen uitzondering. Ik las 10 Young Adult boeken: House of salt and sorrows van Erin A. Craig, Tales from the Shadowhunter academy en The Shadowhunter's codex van Cassandra Clare e.a. als voorbereiding op Chain of gold die voor april op mijn leeslijst staat. Ik las ook Cruel Beauty van Rosamund Hodge, To best the boys van Mary Weber, Girls with sharp sticks van Suzanne Young, Dag 21 van Kass Morgan, Nimona van Noelle Stevenson, Mooncakes van Wendy Xu en Suzanne Walker en Yes, no, maybe so van Becky Albertalli en Aisha Saeed. Als ik moet kiezen tussen deze boeken, dan vond ik Girls with sharp sticks het leukst. Mijn favoriete boek deze maand was een jeugdboek: De balletschoenen van Aya van Catherine Bruton. 

Minca las 13 boeken

Deze maand heb ik wat meer kunnen lezen dan normaal, omdat ik niet meer fulltime hoefde te werken, nog maar zo'n 15 uur per week i.p.v. 37 tot 40 uur. Ik begon deze maand natuurlijk met Huis van Aarde en Bloed van Sarah J. Maas. Ik ben nog steeds helemaal enthousiast over dit boek. Hij was wat lastiger om in te komen maar dat was het daarna dubbel en dwars waard. Verder las ik nog een aantal YA Fantasy boeken zoals The Shadows Between Us van Tricia Levenseller en Stiefzus van Jennifer Donnelly. Van eigen bodem las ik Day Dreamer van Luna van Roosen. Een apart maar magisch verhaal. Havenfall van Sara Holland verraste me erg want ik vond Everless en Evermore net even wat minder. In het Engels las ik This Mortal Coil van Emily Suvada, The Boundless van Anna Bright en The princess saves herself in this one, een mooie gedichtenbundel van Amanda Lovelace. Ik kreeg de kans om The Girl of Hawthorn and Glass te proeflezen, maar dat was niet helemaal mijn ding. Fragile Remedy daarentegen was verrassend goed! Mijn eerste Hebban recensie verscheen ook deze maand van 1 seconde van Sophie McKenzie. Verder zette ik me er ook nog toe om De Laatste Brief van Rebecca Yarros te lezen. Een heel aangrijpend en emotioneel verhaal. Ik sloot deze maand af met Wonder Woman: Warbringer the graphic novel. Ik had heel erg genoten van Leigh Bardugo's werk over Wonder Woman en ik wilde de graphic novel ook nog wel lezen!

Roxanne las 6 boeken

Ik probeer op het moment mijn book box boeken te lezen wat deze maand goed gelukt is, ondanks dat ik gewoon werk en een kleine van 4 maanden heb. Ik heb onder andere The Shadows Between Us van Tricia Levenseller gelezen, ik vond het de hele hype niet waard maar was wel een vermakelijk boek. Ik las ook Circle of Shadows van Evelyn Skye dit boek vond ik voornamelijk verwarrend op bepaalde momenten en niet echt spannend. Ook las ik eindelijk Grace & Fury van Tracy Banghart dit vond ik wel een erg goed boek en gaf deze 4 sterren. Verder las ik nog het vervolg op The Cerulean; The Alcazar van Amy Ewing, dit was wederom weer een goed boek en een mooie afsluiting van deze Duology. En als laatste las ik nog Crown of Feathers en Heart of Flames van Nicki Pau Preto en deze boeken vond ik echt heel goed! en kan niet wachten op het volgende deel. deze boeken kregen ook 5 sterren van me.

Wat heb jij deze maand gelezen?



Reacties op: Wat lazen wij in maart

Meer informatie

Gerelateerd