Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in mei

op 01 juni 2020 door

Mei, de maand van extra vrije dagen, mooi weer en versoepelingen van de coronamaatregelen. Mei was ook de maand van de verschijning van twee enorm gehypte Young Adult boeken: De beminde van Kiera Cass en De ballade van slangen en zangvogels van Suzanne Collins. Mei was ook de maand waarin Midnight sun van Stephanie Meyer werd aangekondigd en waarin we weer een mooie stapel boeken hebben gelezen. Maar wat lazen wij eigenlijk in deze maand?

Elke las 3 boeken

Ik las iets meer dan in april, maar nog steeds niet heel veel; dit vind ik jammer, maar ik heb zo veel aan mijn hoofd dat lezen af en toe net te hoog gegrepen is, stom genoeg. Ik las als eerst De ijzige verloofde van Christelle Dabos. Het was echt een goed boek! Het verraste me, omdat veel YA tegenwoordig per se hoofdpersonages hebben die sterk en uitgesproken zijn; Ophelia was daarom een verfrissende verschijning! Ook las ik The Last Wish van Andrzej Sapkowski, wat een prequel is van The Witcher. Ik ben hierdoor erg benieuwd geworden naar de andere delen. Als laatste luisterde ik naar Empath, The Survival Guide for Highly Sensitive People van David Clark, omdat dit boek heel vaak langs kwam op Storytel en ik het niet kon weerstaan. Momenteel ben ik bezig in The Silence of Bones van June HurDe beminde van Kiera Cass en Pemberley van P.D. James. Dus ik heb genoeg te lezen!

Feline las 3 boeken

Afgelopen maand was ik dankzij de crisis actiever dan normaal met boekenlezen. Ik las 1001 Arabian Nights door Hanan Al-Shaykh, A Torch Against the Night en Reaper at the Gates door Sabaa Tahir! 1001 Arabian Nights is natuurlijk een klassieker over allerlei legenden uit het Midden Oosten. De versie die ik las is een verkorte, vriendelijke introductie voor nieuwe lezers en zeker de moeite waard als je van oude mythen houdt! De boeken die ik deze maand las vulden elkaar mooi aan, want in alle boeken komen de djinn voor. Dit zijn wezens die bestaan uit rookloos vuur, en worden door veel mensen beschouwd als demonen. Het was leuk om te lezen hoe ze gezien werden in het verleden, en nu in YA worden verwerkt. Torch Against the Night was natuurlijk ontzettend spannend. Ik had An Ember in the Ashes al een tijd geleden gelezen, maar Sabaa Tahir kan heel goed spanning opbouwen, iets wat ik in andere YA een beetje mis. Reaper at the Gates vind ik nog steeds spannend, maar wel iets minder. Ik ben nog niet eens op de helft, dus dit zal vast veranderen!

Kimberly las 5 boeken

Deze maand was helaas niet heel productief voor mij op boeken gebied. Hopelijk wordt het volgende maand beter. Technisch gezien heb ik deze maand 4 boeken en 1 novelle gelezen. Deze laatste kan ik nog niet zoveel over vertellen, daar komt later nog iets van op Hebban. Mijn favoriete boek deze maand was toch wel Harteloos van Marissa Meyer. Ik heb echt oprecht genoten van deze draai aan Alice in Wonderland. Ook las ik De Beminde van Kiera Cass. Helaas was dit boek een beetje een tegenvaller, zeker in vergelijking met haar eerdere boeken. Daarnaast heb ik ook nog 2 thrillers gelezen. De eerste was Koud zonder jou van Igor Znidarsic, het derde deel in een serie. Deze las ik voor een Hebban leesclub. En tot slot heb ik ook echt mogen genieten van het tweede boek van Samantha Stroombergen Zij die zwijgt.

Laurie las 21 boeken

Tegen alle verwachtingen in was mei een betere leesmaand dan april (met dank aan een week vakantie), ondanks mijn worsteling met Wolf Hall van Hilary Mantel. Op de eerste dag van de maand las ik Muze van Laini Taylor uit, maar daarvan hoefde ik toen nog maar enkele hoofdstukken. Het lukte in april alleen net niet meer. Ik las net als een aantal anderen De beminde van Kiera Cass en De Ijzige verloofde van Christelle Dabos. Verder las ik Godsgraf van Jay Kristoff, 3 debuten voor de Hebban debuutprijs, de gehele "The Hunger Games serie inclusief de prequel De ballade van Slangen en Zangvogels, het laatste deel in "De zeven zussen" serie en zo nog wel wat meer. Ik las dus erg breed. Mei was de maand van veel 5 sterren recensies, want zowel Ademloos als Storm and Fury van Jennifer Armentrout, Vlammen en Spotgaai van Suzanne Collins als Aurora Burning van Jay Kristoff en Amie Kaufman kregen dit aantal sterren. Twee wat ondergesneeuwde Young Adult boeken die ik deze maand las zijn Mijn jaar na jou van Nina de Pass en Clean van Juno Dawson. Deze boeken zijn zeker het lezen waard. Dit geldt ook voor het new adult tweeluik Raak me. Niet. en Verlies me. Niet. van Laura Kneidl, want ook dit tweeluik las ik bijna achter elkaar door. Mei was een fijne maand, op naar juni.

Maartje las 30 boeken 

Dit was wel een heel productieve leesmaand. Ik las dus 30 boeken, en twee boeken heb ik weggelegd. Deze laatste twee vielen zo tegen dat ik echt niet verder wilde lezen. Omdat deze maand de Believathon van Gavin Hetherington's booktube kanaal was las ik 8 jeugdboeken. Daarvan was mijn favoriet: A sprinkle of sorcery van Michelle Harrison. Ik ben echt onder de indruk van de boeken in deze serie en gaf het boek 5 sterren. Ik las 5 romans, 2 feelgoods, 1 poëziebundel, 1 thriller en 3 non-fictie boeken, waarvan The complete Maus van Art Siegelman wel een shout-out verdient. Dit is een graphic novel over het leven van de vader van de tekenaar/schrijver in WOII. Verder las ik 10 Young adult boeken en De zwendelprins van Rima Orie was binnen deze categorie mijn favoriet. Ik gaf het boek 4,5 sterren. De andere YA-boeken waren: Chain of gold van Cassandra Clare, Gebroken van Shelena Shorts, Onyx & Ivory van Mindee Arnett, Romanov van Nadine Brandes, Havenfall van Sara Holland, Blood heir van Amelie Wen Zhao, De ijzige verloofde van Christelle Dabos, Mijn hart en andere zwarte gaten van Jasmine Warga en Schaduw van de leeuw van Linda Dielemans. 

Minca las 12 boeken

Ondanks dat ik vanaf 11 mei weer full-time aan het werk kon heb ik toch nog wel wat boeken gelezen. Nou ja, boeken. Er zaten ook drie comics bij. Laat ik daar mee beginnen. Ik wilde die namelijk al lang lezen en nu heb ik eindelijk de kans gekregen. The Steel Prince comics van V.E. Schwab. Deze gaan in principe vooraf aan de drie boeken van De Kleuren van Magie. Verder las ik ook de heruitgegeven trilogie The Dark Elements van Jennifer L. Armentrout en van haar ook Rage and Ruinhet vervolg op Storm and Fury. Toen ik werd ingeloot bij de Hebban Buzz las ik De IJzige Verloofde van Christelle Dabos een verrassend maar iet wat traag boek. En ik kreeg van uitgeverij Zomer & Keuning het nieuwe boek Raak Me. Niet. van Laura Kneidl. Het vervolg hiervan is eind mei ook verschenen dus daar kan ik in juni lekker in verder lezen! Ik kreeg van uitgeverij Boekerij ook alvast Uitverkoren van Veronica Roth en ik sloot deze maand af met The Court of Miracles van Kester Grant. Mijn favoriet van deze maand was toch wel Raak Me. Niet. Een super goeie aanwinst binnen het New Adult genre.

Roxanne las 8 boeken

Deze maand las ik 8 boeken. Ik heb expres weer voor wat oudere series gekozen, onder andere The Hunger Games, Catching Fire en Mockinjay van Suzanne Collins die ik met Laurie las voor een artikel. Ook las ik eindelijk The Jewel, The White Rose en The Black Key van Amy Ewing. Deze serie was vermakelijk maar ik vond haar duologie toch wel beter, ik cringede soms echt bij The Lone City triologie, ook puur om hoe er met ze omgegaan werd. Ook las ik The Betrothed van Kiera Cass. veel gemixte reviews meer negatief als positief, maar omdat ik zo genoten had van The Selection series wou ik deze hoe dan ook lezen. Helaas viel hij mij ook erg tegen, maar dan niet zo erg dat ik niet de vervolgdele op zou pakken. en als laatste las ik Children of Blood and Bone van Tomi Adeyemi. Dit vond ik een heel goed, fantasierijk boek met bordenvol actie!

Wat las jij allemaal in mei?



Reacties op: Wat lazen wij in mei

Meer informatie