Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in november

op 01 december 2020 door

Het is kouder en de dagen worden steeds korter en donkerder. Kortom, november is alweer voorbij. De verlanglijstjes worden gevuld en er worden coronaproof plannen gemaakt voor de feestdagen. Daarnaast wordt er ook gewoon gelezen, zo ook bij ons. Wat lazen wij deze maand? We vertellen je in dit artikel over onze leesavonturen van november.

Nicole las 12 boeken

Ik begon de maand met een heerlijke New Adult, De Bijles van Sara Ney. Dit soort boeken zijn echt mijn guilty pleasure en na dit boek ging ik dan ook meteen verder met deel 2: De OnvoldoendeHeerlijke boeken! Toen kwam er eentje waar ik enorm naar had uitgekeken: The Brightest Night van Jennifer L. Armentrout. Ik ben enorm fan van deze serie en auteur en was dan ook blij als een klein kind met deze release. Voor uitgeverij Dutch Venture Publishing deed ik mee aan de blogtour van het New Adult boek Tegen elke prijs van Brenna Aubrey. Ook van dit boek heb ik enorm genoten! Toen kwam er weer een release waar ik heel erg naar uitkeek: Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer. Dit boek was alles wat ik ervan had gehoopt en binnenkort zullen een aantal leden hier een artikel aan wijden. Deze maand was er een van de langverwachte releases, want op 12 november was daar eindelijk het tweede deel van de Elfhame-serie: De gevallen koning van Holly Black. Mijn recensie van dit fantastische boek staat inmiddels al op de spot! Daarna ging ik door met het nieuwste boek van Jen MinkmanMijn hart van ijsIk heb genoten van dit ijskoude sprookje! Een aantal leden ontvingen van Best of YA de YA-romance Op glad ijs van Sara Biren. Ook van dit boek staat een artikel op de spot. Voor een tweede blogtour van Dutch Venture Publishing las ik het duistere sprookje Over wezenloze zielen van Merel de Keyzer. Dit boek heeft me echt heel positief verrast! Een tijdje geleden won ik een wat ouder boek, De Gifmengster  (eerste deel van de Astoris-serie) van J.M. Anna. Dit boek heeft een diepe, diepe indruk op me gemaakt en is een van de meest heftige, intense, indrukwekkendste boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Nadat ik dit verhaal had verwerkt, ging ik verder met Ik hou je vast van Marina Folkers. Ook dit beloofde weer een heftig boek te worden, en dat was het ook! Een feelgood met een heel rauw randje. Tot slot las ik het losstaande vervolg van de Astoris-serie van J.M.AnnaHart van het beestOok dit boek bracht weer alle mogelijke emoties in me naar boven.

Natasha las 2 boeken

Door de komst van mijn zoon lees ik op het moment wat minder, maar het is mij gelukt om twee boeken te lezen deze maand en daar ben ik best blij om. Het eerste boek dat ik las, was When it's real van Erin Watt. Ik heb weer enorm genoten van het nieuwe verhaal van dit schrijversduo ook al was het een beetje voorspelbaar. Daarna begon ik in Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur. Het was een fijn romantisch verhaal, maar de seks spatte soms iets te veel van de pagina's.

Maartje las 27 boeken

Ik las toch weer 27 boeken deze maand, wel met dank aan Storytel waar ik heel wat luisterboeken vandaan haalde. Mijn concentratie is niet geweldig de afgelopen tijd en dat merk ik vooral bij het lezen van fantasy. Het lijkt wel alsof mijn brein die extra stap naar nieuwe werelden en vreemde wezens niet kan pakken. Ik deed deze maand mee aan twee, niet Young adult gerelateerde, readathons: Believathon van How to train your Gavin en Non-fiction November. De Believathon draait om het lezen van middle grade (jeugdboeken). Ik las er 4 en ben bezig in een vijfde: Tristan Strong punches a hole in the skyVoor non-fiction November las ik 6 boeken, waarvan 1 ook gold voor de Believathon: Een meisje op Schindler's listDeze maand las ik 9 YA boeken, waaronder twee boeken waar ik een leesclub voor mag begeleiden: Black Friday van Maren Stoffels en Het zwarte jaar van Ineke Kraijo. Het mooiste YA boek van deze maand was Dodenrit van Maggie Stiefvater, een enorme teleurstelling was De heksencode van Anoeska Nossol. Verder las ik binnen 'ons' genre: Meet Cutesamengesteld door Jennifer L. Armentrout, Tussen de beesten & wilde rozenFinale 7 van Kerry Drewery, Fable van Adrienne Young en The strange case of the Alchemist's daughter van Theodora Goss. Allemaal aanraders. Het mooiste boek dat ik deze maand las was een roman: Noord van Sien Volders. Een mooi verhaal over een zilversmid die na wil denken over een grote opdracht en daarom afreist naar het noorden van Canada. En omdat mijn hoofd niet staat naar fantasy de laatste week liggen er nog halfgelezen boeken op mijn stapel: De stad van de alchemist, Duin, The way of kingsGirls of storm and shadow en de bovengenoemde Tristan Strong. Duimen jullie mee dat ik deze boeken wel uitkrijg voor het einde van 2020?

Laurie las 12 boeken

Deze maand was weer een gemengde leesmaand voor mij. Ik las boeken in verschillende genres. Zo begon ik de maand met de thriller De noodkreet in de fles van Jussi Adler-Olsen, om vervolgens weer door te gaan met fantasy: Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston. Naast de eerder genoemde volwassen thriller las ik nog de young adult thrillers The Good Girls van Sara Shepard en Dit is ons verhaal van Ashley Elston. Beide deden me eigenlijk niet zo heel veel. Ik vond ze te makkelijk en te oppervlakkig, iets waar ik vaker last van heb bij YA thrillers. Dit probleem had ik overigens ook met The stars and the blackness between them van Junauda Petrus, maar dit boek was taaltechnisch ook een draak. Verder las ik Zomerburen van Rianne Robben, een verhaal dat moeilijke en belangrijke thema's op een luchtige manier weet te verpakken en deze thema's daardoor makkelijker bespreekbaar weet te maken voor jongeren. November was niet zo'n hele lekkere maand qua YA voor mij, de meeste boeken wisten mij niet zo te overtuigen. Ik had hoge verwachtingen van Zwarte Vijvers van Amina Laffet, maar dit boek was het ook net niet voor mij. Dezelfde hoge verwachtingen had ik voor A kingdom of flesh and fire van Jennifer L. Armentrout, maar ook met dit boek had ik moeite. Ik gaf het wel 4 sterren, maar ik kan er niet goed de vinger op leggen wat er aan de hand was. Deze maand verscheen Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer, een boek dat ik al had gelezen in het Engels maar dat mij toen niet wist te boeien. Dit was nu helaas weer het geval, zo zonde. Ook These witches don't burn van Isabel Sterling wist mij maar matig te verblijden, het was voor mij te simpel en te voorspelbaar. Een boek dat mij wel wist te boeien was de roman De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali: dit boek geeft de geschiedenis van Iran goed weer. Ik wist helemaal niets van de politieke onrust in dat land in 1953. Dat ik echt toe ben aan wat moeilijkere boeken bewijst mijn tweede poging met The Poppy War van R. F. Kuang wel. Vorig jaar zomer kwam ik er niet doorheen, nu gaf ik het 5 sterren. Dit boek barst van de triggers en is een volwassen fantasy. De trilogie vertelt de geschiedenis van China in de twintigste eeuw, gecombineerrd met een fantasy wereld van goden, monsters en magie. Sommige passages zijn heel gedetailleerd - en bloederig - en daar moet je wel tegen kunnen. Dit is ook het enige boek dat ik in november 5 sterren gaf. Hopelijk kom ik weer snel uit mijn YA dip, want prettig is die dip niet.

Kimberly las 3 boeken

De afgelopen maanden zijn niet hele actieve leesmaanden voor mij. Druk met werk, gezin etc. Geen tijd of concentratie om te lezen. Ik ben dan ook best tevreden met mijn 3 gelezen boeken deze maand. Alhoewel; boeken? Eentje is meer een graphic novel, namelijk het eerste deel van Umbrella Academy van Gerard Way. Na het kijken van het eerste seizoen op Netflix moest ik deze gewoon lezen. En het was zeker de moeite waard. Daarnaast las ik Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston. Wat een heerlijk boek was dat. Absoluut een van mijn favorieten van dit jaar. Tot slot nog het tweede deel in de Red Queen serie Glass Sword van Victoria Aveyard. Zeker geen slecht verhaal, maar ik twijfel of ik wel zin heb om de overige delen te lezen.

Roxanne las 8 boeken

Deze maand was een betere maand voor mij. Ik las 8 boeken. Geen idee hoe, gezien de drukte voor Sint, kinderen en werk. Ik las onder andere Talon, Rogue en Soldier van Julie Kagawa. Ik ben van plan de laatste 2 delen in december te lezen. Geen idee waarom ik zo lang heb gewacht om met deze serie te beginnen want wat een heerlijke boeken! Ook las ik Tussen de Beesten & Wilde Rozen van Ashley Poston, dit boek had ik ook zo uit. Zeker een aanrader voor iedereen die van een uniek sprookje houdt! Tevens las ik nog Overleef me dan van Stan Kelder. Dit was mijn minste boek van de maand. Ik kon er wat lastiger inkomen, maar het had wel een interessante verhaallijn. Ook las ik Fable van Adrienne Young. Nog zo'n boek dat heerlijk weglas en zeker een aanrader. Ik las ook nog Daughter of Smoke & Bone van Laini Taylor. Eerlijk? Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van dit boek vond. Het had een goed concept maar ik miste wat in de uitwerking, en naast dat... insta love; ik ben er geen fan van. Maar... ik ben wel geïnteresseerd in de andere twee delen. Als laatste las ik een novelle die ik in twee uur uit uit had, maar een boek is een boek.Het was How the King of Elfhame Learned to Hate Stories van Holly Black. Dit was een heel leuk boek om te lezen en het was heerlijk om even terug te zijn in Elfhame.

Minca las 8 boeken

Met een beetje foetelen ben ik deze maand net aan de 8 boeken gekomen. Eén ervan was namelijk een novelle: Brambles van Intisar Khanani. Dit is de prequel van Thorn. Een leuk kort verhaal voorafgaand aan deze serie. Zeker een aanrader als je van hervertellingen houdt. Een ander boek waarmee ik gefoeteld heb was Rebel Rose van Emma Theriault. Hier was ik net te laat in begonnen met lezen, waardoor de e-arc kwam te vervallen en ik net de laatste hoofdstukken niet heb kunnen lezen. Gelukkig heeft een andere lezer me geholpen door samen te vatten hoe het eindigde. Ik mocht Zwarte vijvers van Amina Laffet en Heartstream van Tom Pollock allebei voor Hebban lezen en recenseren, ook al waren het boeken die ik zelf niet zomaar had gekozen. Toch hebben ze me aangenaam verrast, zeker de eerste. Verder las ik Escaping Eleven van Jerri Chisholm. Een dystopische YA die ik zeker aanraad aan lezers van dit genre! Van uitgeverij The House of Books had ik Het boek van vergeten woorden van Pip Williams ontvangen en wat was dat een mooi verhaal! Wel een literaire roman, maar het feit dat het om de betekenis en de kracht van woorden gaat, komt het heel dicht bij wat boeken voor mij betekenen. Aangezien ik een heel aantal boeken over royals heb gelezen die ik heel tof vond, waagde ik me ook aan American Royals van Katherine McGee. Een boek dat ik wel iets te voorspelbaar vond, maar wel lekker weg las. En deze maand sloot ik af met Het verzet van de koningin van Rebecca Ross. Ondanks dat ik het eerste deel niet ijzer sterk vond, was ik wel benieuwd naar het vervolg en ik moet zeggen dat die mij meer aansprak dan het voorgaande boek.

Nina las 7 boeken

November was voor mij een heerlijke en diverse leesmaand. Ik begon met mijn recensie exemplaar van Tussen de beesten en wilde rozen geschreven door Ashley Poston. Dit was een verfrissend en origineel sprookjesachtig verhaal dat ik binnen enkele dagen uitlas. Ook deze keer heeft Ashley Poston mij niet teleurgesteld en heeft ze weer een heerlijk fantasierijk  boek toegevoegd aan haar repertoire. Ons uitgebreide oordeel van dit boek kunnen jullie vinden in het One word challenge artikel op de spot. Hierna vond ik het weer eens tijd voor een fantasy serie en koos voor The Remnant Chronicles geschreven door Mary E. Pearson. Deze serie bevat precies de juiste hoeveelheid spanning gemixt met romantiek. Ookal wordt er in het begin gebruik gemaakt van de bekende liefdes driehoeksverhouding, dit verpest de leespret zeker niet! De eerste twee delen van de serie bouwen de spanning goed op en geven ons rijke omschrijvingen van twee verschillende werelden, de ultieme climax vindt plaats in het derde en laatste boek waarna de lezer een prachtig einde voorgeschoteld krijgt. Al met al een echte aanrader voor de fantasy lezers onder ons! Vervolgens las ik mijn tweede recensie exemplaar van deze maand, Op glad ijs geschreven door Sara Biren. Wat las dit heerlijke winterse en romantische boek als een trein! Het verhaal bevat ook nog eens de nodige girlpower wat ik altijd leuk vind om te lezen. Toen werd het toch echt weer eens tijd voor een graphic novel, namelijk Quiet girl in a noisy world geschreven en geïllustreerd door Debbie Tung. Dit boekje geeft een ontzettend goede afbeelding van hoe het voelt om introvert te zijn en bevat ook nog eens de nodige verwijzingen naar liefde voor boeken. Ik zag dat Debbie Tung ook een graphic novel heeft gemaakt die geheel gewijd is aan boekenliefde en ik denk dat jullie dus wel weten wat er op mijn kerstlijstje staat. Ondertussen ben ik weer bezig met een nieuwe serie, namelijk Stalking Jack the Ripper geschreven door Kerri Maniscalco. Ik merkte meteen dat dit best duistere boeken zijn met een redelijke hoeveelheid gruwelijke en bloederige omschrijvingen. Dit zouden niet zo snel boeken zijn die ik normaal lees, maar de schrijfstijl, de sfeer en romantiek tussen de twee hoofdpersonages intrigeren me ontzettend. Momenteel zit ik op de helft van het tweede deel Hunting prince dracula en raak ik al wat meer gewend aan de bovengenoemde omschrijvingen. Ik ben ontzettend benieuwd waar deze serie nog meer heen gaat en hierover zullen jullie volgende maand zeker meer horen!

Denise las 8 boeken

Wow, ik had even niet door dat ik 8 boeken heb gelezen deze maand. Dat is toch meer dan verwacht. Het hoogtepuntje van deze maand is dat ik mijn leeschallenge heb gehaald! In de zomer had ik hem al verhoogd van 100 naar 150 en nu zit ik inmiddels al op 153 boeken.  Ik ga hem niet weer verhogen. Doordat we allemaal wat meer thuis zijn, is deze challenge sneller gegaan dan gedacht. Deze maand begon ik met Midwinter, van Suzanne Vermeer die ik gekregen had als recensie exemplaar. De boeken van Suzanne Vermeer lezen makkelijk weg, maar ik heb zeker betere gelezen. Daarna las ik Gesplitst van Neal Shusterman. Het idee van het verhaal vond ik leuk, maar uitiendelijk las het boek toch niet zo lekker weg, mede door de vele perspectieven waaruit het boek is geschreven. Voor mijn werk (en goed, ook omdat ik het leuk vind) lees ik veel kinderboeken. Zo las ik deze maand De magische apotheek van Anna Ruhe. Ik koos dit boek omdat het vergeleken werd met Harry Potter. Het komt niet in de buurt, maar het was toch vermakelijk om te lezen. Ik las ook nog verder in de Glazen Troon serie, want ik las Ergenaam van vuur van Sarah J. Maas. Uiteindelijk las ik voor wat recensies nog Toevluchtsoord van Jérôme Loubry en Geworteld in het kwaad van Karen Dionne. De beste boeken deze maand beoordeelde ik met vier sterren, namelijk Op glad ijs van Sara Biren, waar ik ook een recensie voor heb geschreven op de spot en De Academie van Astrid Boonstoppel. 

Danique las 6 boeken

Ik las deze maand 6 heerlijke boeken. Daarvan zijn er helaas maar drie young adult en die ga ik hier met jullie bespreken. Ik begon met Shine van Jessica Jung, ik was hier super nieuwsgierig naar omdat ik nog nooit iets in deze richting had gelezen. Het boek vond ik super leuk, goede personages en een fijne verhaallijn. Het einde laat ook vragen achter die je nog graag beantwoord wilt zien worden, ik hoop zo dat dit nog gaat gebeuren. Ik gaf het 4 sterren. Het tweede young adult boek was Tussen de beesten en wilde rozen, en wat heb ik daar van genoten. Een van mijn favoriete reads van 2020. De verhaallijn was fantastisch en ook het staaltje schrijfwerk was zo mooi en beeldend. Een groot compliment wat daar mag worden gegeven is dat de gesprekken tussen de dieren zo realistisch zijn dat het net lijkt alsof het gewoon mensen zijn. Ik kon dan ook niet anders dan dit 5 sterren te geven. Het laatste boek is Stille duisternis van Fenneke Zwaaneveld een boek waar ik eerst mijn twijfels bij had omdat ik iets anders verwacht had, maar als je verder het boek ingaat dan komt de ware gedachte naar voren en die is wel echt heel mooi. Ik gaf het 4 sterren. Dat was mijn leesmaand voor november! 

Elke las 4 boeken

Ik las niet superveel boeken, maar de boeken die ik las waren echt erg leuk. Er zat maar één teleurstelling bij, en dat vind ik heel jammer. Maar dat kan gebeuren! Als eerst las ik Het mysterie van de zwarte bloem van Anna Ruhe, het vervolg op Er hangt een geheim in de lucht. Het is het tweede deel in De magische apotheek-reeks en was opnieuw spannend en magisch. Superleuk om zo eens een middle grade-serie te lezen. Ik kijk ernaar uit om ook deel drie te verslinden! Daarna las ik Shine van Jessica Jung, waar ik heel benieuwd naar was omdat ik zelf fan ben van K-pop. Het boek was tof, al was het hier en daar wat over de top naar mijn smaak. Maar al met al een geslaagd inkijkje in het leven van een K-pop ster in de maak! Daarna las ik Zelfs als we zwijgen van Marieke Nijkamp, wat helaas het boek was dat erg tegenviel. Ik had er heel veel van verwacht en uiteindelijk viel het heel erg tegen, zeker omdat er een groot deel aan spanning ontbrak. Zo ontzettend jammer. Als laatst las ik Hoe dan ook van Kara McDowell, een heerlijke kerst YA die super uniek aanvoelde en als een trein weglas. Echt een aanrader als je zin hebt in een onconventionele fluffy romance!

Feline las 4 boeken

Ook ik las niet veel boeken, maar had veel plezier in de boeken die ik las. Shine van Jessica Jung was een leuke trip in de k-pop wereld. Ik had me vroeger niet kunnen voorstellen dat de belangstelling voor k-pop zo wijds zou worden dat er een YA over zou verschijnen. Het was een spannende, intrigerende blik in de k-pop wereld. Hoewel ik er vorige maand in begonnen was, heb ik deze maand The Good Girls  van Sara Shepard uitgelezen. Dit vervolg op The Perfectionists was boeiend, maar stelde me toch een beetje teleur omdat de uitvoer beter had gekund. Na deze twee YA-titels gelezen te hebben was het even tijd voor iets anders, daarom las ik Quicksand door Junichiro Tanizaki. De cover is prachtig, met twee Japanse vrouwen in kimono. Het verhaal was bizar, vol intriges omtrent een affaire tussen twee Japanse vrouwen in Osaka. Het is geschreven in 1928, en wat dat betreft zijn tijd dus ver vooruit! Momenteel ben ik The Haunting of Hill House (de uitgave met de Netflix cover) door Shirley Jackson aan het lezen. Dit is het boek waarop de Netflix serie geïnspireerd is. Het is anders dan de serie, maar even creepy! De schrijfstijl van Jackson is ongelofelijk sfeervol. Hoewel er niet meteen iets engs gebeurd, heb je tijdens het lezen een constant gevoel van onveiligheid, en dat is heel knap. 

Wat was jouw favoriete boek van november?



Reacties op: Wat lazen wij in november

Meer informatie