Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in oktober

op 01 november 2020 door

Oktober is alweer voorbij. Deze maand had twee gezichten. Allereerst kwam daar een gedeeltelijke lockdown waardoor - ja toch iets positiefs - we weer meer leestijd kregen omdat we niet veel weg konden en kunnen. De maand werd afgesloten met het Hebban Readathon weekend van 23 tot en met 25 oktober, dus we hadden geen excuus meer om niet te lezen. Aan het eind van deze maand zijn Natasha en haar man de trotse en blije ouders geworden van hun eerste kindje, op 21 oktober is hun zoon geboren. Dat zijn de twee gezichten van deze eerste herfstmaand, oktober. Omdat we allemaal weer zo veel mogelijk thuis zitten hebben we bij elkaar weer een hoop gelezen en in dit artikel vertellen we je hier meer over.

Nicole las 10 boeken

Ik las nieuwe boeken en ik herlas boeken waarvan de vervolgdelen binnenkort verschijnen. Deze maand begon ik met American Royals van Katharine McGee. Dit is een boek dat ik zelf waarschijnlijk nooit had uitgekozen, maar ik werd gevraagd het te recenseren en ik heb verrassend genoeg genoten van dit boek! Daarna ging ik door met een boek waar ik enorm naar uit had gekeken: Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg. Danique en ik hebben hier ook een duo recensie over geschreven op de spot. Ook dit boek stelde niet teleur. Daarna was het tijd voor mijn eerste blogtour-boek voor Dutch Venture Publishing. Ik las het New Adult e-boek Tegen elke prijs van Brenna Aubrey en ik vond het fantastisch! Toen kwam er weer een boek op mijn pad dat ik nooit uit mezelf had opgepakt: Zomerburen, het debuut van de Nederlandse Rianne Robben. Hier was ik achteraf niet heel enthousiast over helaas. Omdat op 3 november het langverwachte derde deel van de "Origin" serie van Jennifer L. Armentrout uitkomt (jeey!!) heb ik deel 1 en 2 (The Darkest Star en The Burning Shadow) helemaal herlezen omdat het verhaal te ver weg was gezakt. Nu weet ik weer waarom ik zo fan van deze auteur ben! Daarna was When it’s real van een van mijn favoriete auteurs Erin Watt aan de beurt. Ik heb al hun eerdere boeken verslonden en stond dan ook te popelen om aan dit boek te beginnen. Binnen twee dagen had ik het uit. Mijn recensie van dit fantastische boek kun je ook op de spot lezen. Daarna las ik Shine van Jessica Jung. Het was leuk om kennis te maken met de K-pop wereld, maar het verhaal was helaas niet wat ik ervan gehoopt had. Aangezien er nog zo’n fantastische release voor de deur staat, namelijk die van De Gevallen Koning van Holly Black moest ik De Wrede Prins ook herlezen. Deze had ik, net als de vorige keer, binnen twee dagen uit en ook hiervan kan ik niet wachten op het vervolg. Op de valreep las ik Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen. Als je van trhillers houdt, is dit een absolute aanrader.

Danique las 7 boeken

Dit was voor mij een erg goede leesmaand, ik heb meer gelezen dan ik normaal doe en daar ben ik best trots op. Ik begon deze maand met een recensie exemplaar, namelijk Tot onze wegen scheiden van Emma Anna. Het begon gelijk goed en ik gaf het dan ook 5 sterren, een geweldig begin van een mooie maand. Vlak daarna las ik Als doden dromen  van Mel Hartman,  dit boek gaf ik vier sterren omdat er een paar kleine puntjes waren die niet klopten maar voor de rest kijk ik heel erg uit naar deel 2 dat volgend voorjaar uitkomt. Het derde boek dat ik las was Voor verdriet heeft niemand tijd van debuut auteur Monica Haak dit boek kreeg van mij ook 4 sterren. Vervolgens nog een recensie exemplaar, namelijk Van slag van auteur Suzanne Peters. Dit was voor mij een middelmatig boe, het was niet super goed maar ook zeker niet slecht. Het kreeg van mij 3 sterren. Hierna las ik het debuut van Femke Hendriks genaamd Polaroidmeisje . Ook dit was zeker geen slecht boek, maar ik gaf het 3 sterren omdat het te voorspelbaar was. Je merkt het al, het is een maand van veel debuten en recensie exemplaren en daar hoort dit volgende boek ook zeker bij. Ik heb het over Voorbij het wederwoud van auteur Valentijn Ringelberg, ik gaf het boek 4 sterren en kijk uit naar deel 2. Het laatste boek dat ik las was Erfgenaam van vuur van Sarah J. Maas. Dit was eindelijk een boek uit mijn eigen kast. Ik gaf het 4 sterren en heb er erg van genoten, deel 4 laat ik niet lang liggen. Ik kijk heel erg uit naar wat november mij te brengen heeft!

Nina las 7 boeken

Deze maand was een erg drukke maand betreft mijn studie, maar alsnog heb ik gelukkig best wat boeken kunnen lezen! Eerst maakte ik de Gallagher Girl serie geschreven door Ally Carter af waar ik vorige maand aan begonnen was. Al met al was dit een lekker luchtige serie die makkelijk weg las en best wat hard op lach momentjes heeft veroorzaakt. Hierna begon ik aan een van mijn most anticipated reads van deze maand: het debuut Cemetery Boys geschreven door Aiden Thomas. Over mijn oordeel ga ik nog niet te veel verklappen aangezien jullie hierover onze mening kunnen lezen op 2 november, "de dag van de doden". Alvast een kleine spoiler: WAT EEN GEWELDIG BOEK WAS DIT ZEG!! Hierna was ik echt weer eens toe aan een Nederlandstalig boek en daarvoor koos ik Royals geschreven door Rachel Hawkins. Dit was een heerlijk zwijmel boek over prinsen en prinsessen met de nodige drama en humor. Het tweede deel Her Royal Highness ga ik zeker ook snel aanschaffen. Vervolgens las ik voor de uitgeverij Luitingh Sijthoff het nieuwste boek van Enrico Galiano genaamd Sterker dan elk afscheid. Dit boek markeert voor mij een van de hoogte punten van dit leesjaar. Wat was dit een ongeloofelijk mooi en intens verhaal waarin Enrico de gedachtes en gevoelens van de hoofdpersonen met prachtige filosofische beschrijvingen weergeeft. Ik kan hiermee weer een schrijver toevoegen aan mijn auto-buy list! Vervolgens las ik de korte verhalen bundel Summer Days, Summer Nights samengesteld door Stephanie Perkins. Deze vond ik helaas wat tegen vallen en slechts 2 verhalen vond ik echt leuk. De andere verhalen kwamen wat muffig op mij over of eindigde op een vage manier. Mijn graphic novel van deze maand was de manga editie van Gossip Girl gebaseerd op de verhalen geschreven door Cecily von Ziegesar. Ik vond het leuk om weer eens in de wereld van Gossip Girl te duiken (hoe vaak ik die serie al wel niet gezien heb!) alleen merkte ik helaas wel vrij snel dat de manga tekenstijl mij niet zo trekt. Hierna begon ik aan The love & lies of Rukhsana Ali geschreven door Sabina Khan. Ik vond dit een erg goed boek waarin veel aandacht werd besteed aan cultuurverschillen en hoe dit iemands leven en keuzes kan beïnvloeden. Ook was dit een boek dat behoorlijk veel heftige thema's behandelde waaronder huiselijk geweld, uithuwelijking en homohaat. Enkele scenes werden nogal expliciet beschreven en dit boek had wat mij betreft daarom best een trigger warning mogen bevatten. Momenteel ben ik voor Best of YA het nieuwste boek van Ashley Poston aan het lezen genaamd Tussen de beesten en wilde rozen. Hiervan zullen jullie ons oordeel ook snel lezen dus houd hiervoor zeker een oogje op de spot.

Feline las 2 boeken

Helaas ben ik slecht in boeken uitlezen voor het einde van de maand. Aristoteles en Dante Ontdekken de Geheimen van het Universum door Benjamin Alire Sáenz heb ik ondertussen uitgelezen. De twist van het verhaal had ik niet verwacht en dat maakte het des te beter! Het was een ontoerend, aandoenlijk boek over de band tussen twee jongens. Nu ben ik begonnen in The Good Girls door Sara Shepard. Dit is deel 2 van de serie The Perfectionists. Ik ben weer helemaal terug in de wereld van The Perfectionists, waarin de middelbare school en moord met elkaar gecombineerd worden. Ik kan niet wachten wat de uitkomst is van deze whodunit. 

Minca las 11 boeken

Deze maand startte ik met twee thrillers van uitgeverij Best of YA. Het huis zonder einde van Danielle Bakhuis en Onvindbaar van Kathy Tailor. Beide boeken lazen erg snel en wisten de spanning goed hoog te houden. Voor mijn opleiding las ik nog een psychologische thriller die ik moest beoordelen: Souvenir van Marcella Kleine. Leest lekker weg, maar ik miste wel een bepaalde diepgang in het verhaal en de personages. Ik heb ook alvast de nieuwe boeken van Jennifer L. Armentrout kunnen lezen omdat ik ben uitgenodigd door Zomer & Keuning om deel te nemen aan de blogtour voor The Brightest Night. Daarvoor kreeg ik ook het geprinte manuscript van Like the First Time. Dit is een novelle die zich aan het begin van de serie afspeelt. Het andere boek was qua opbouw wel even anders dan ik tot nu toe van de Lux en Origin series gewend was, maar ik heb er heel erg van genoten. Wat betreft Engelse boeken bleef het deze maand bij Winter, White and Wicked en We Were Restless Things. Beide titels waren erg origineel en verrassend. Zeker de eerste bevatte veel actie en spanning. Aan het eind van deze maand las ik drie boeken van eigen bodem. Ik mocht een manuscript proeflezen voor een nieuwe uitgeverij, Novel Rebels. Dat was erg leuk! Verder las ik Heks van vuur en oorlog van S. Christina, een heerlijk YA Fantasy verhaal en Kartonnen Sterren van Seren J. Smedts. Dit was een contemporary YA, iets waar ik minder van lees, maar dit verhaal wist me toch wel aan te grijpen. Gisteren heb ik nog When It's Real van Erin Watt uitgelezen. De Royals serie vond ik helemaal geweldig, maar One Small Thing viel me een beetje tegen. Gelukkig heeft deze nieuwe titel me weer aangenaam kunnen verrassen. 

Elke las 5 boeken

Maar stiekem las ik er véél meer. Sinds ik stageloop bij uitgeverij Moon lees ik namelijk wel elke week een paar manuscripten, zowel buitenlandse als oorspronkelijk Nederlandse. Dat is best bijzonder, want uiteindelijk zie je deze niet op mijn Hebban pagina. Best gek eigenlijk! Maar officieel las ik er dus vijf. Allereerst werd ik uitgenodigd om mee te doen aan de online leesclub met Enrico Galiano voor het boek Sterker dan elk afscheid. Wat een mooi boek en wat een leuke man! Verder las ik nog We'll Always Have Summer van Jenny Han, het laatste deel in de Summer I turned pretty-reeks. Oprecht een fijn einde voor een fijne serie. Ook las ik Bijna echt van Lisa van Campenhout voor de leesclub die nu nog gaande is. Een intrigerend en bijzonder boek, met een hoofdpersonage waarvan je af en toe denkt: ben jij wel goed bij je hoofd? Als laatst las ik nog Er hangt een geheim in de lucht van Anna Ruhe, het eerste deel in De magische apotheek-reeks. Echt héél leuk om een keer eens een middle grade te lezen. Ik heb meteen het tweede deel aangeschaft, want de avonturen van Lucie wil ik nog vaker beleven. Als laatst las ik nog The Mermaid, the Witch and the Sea, die helaas wat tegenviel. Ik had veel verwacht van dit debuut van Maggie Tokuda-Hall, maar werd helaas teleurgesteld. 

Roxanne las 2 boeken

Oh wat was dit een slechte leesmaand voor mij! Het leek wel alsof ik in een dip zat, waar ik nog niet helemaal uit ben helaas. Ik las deze maand maar 2 boeken. Ondanks dat mijn kleine in November 1 wordt en door Corona het niet echt te vieren is hoop ik dat November een betere maand wordt. Ik las City of Brass van S.A. Chakraborty. Wat een goed boek zeg! het duurde wel even voor deze goed op gang kwam. Hierdoor gaf ik het boek 4 sterren. Als tweede en tevens laatste las ik Set Fire to the Gods van Sara Raasch en Kristen Simmons. Helaas viel deze me wat tegen. Op een of andere manier pakken Sara haar boeken me gewoon niet zo. Jammer, het boek had potentie maar viel wat zwakjes uit. Ik gaf dit boek 3 sterren.

Laurie las 16 boeken

Schijnbaar las ik 16 boeken in de maand oktober, iets wat ik zelf eigenlijk niet had verwacht. Op het randje van september startte ik in Lobizona van Romina Garber. Ondanks dat ik in het begin veel moeite had met het vele Spaans kon ik verderop in het verhaal toch van het boek genieten. Het Spaans werd minder en ik kon daardoor veel makkelijker doorlezen. Het volgende young adult boek dat ik oppakte was Rage and Ruin van Jennifer L. Armentrout. Dit is het tweede deel in de "Harbinger" serie en het eerste deel hiervan wordt binnenkort ook vertaald naar het Nederlands. Hierna was het tijd voor twee new adult boeken voor de spot: Tot onze wegen scheiden van Emma Anna en Van slag van Suzanne Peters. Het ene boek was beter dan het andere, maar het was goed om weer eens van eigen bodem te lezen. In september verscheen Blood & Honey van Shelby Mahurin, het vervolg op Serpent & Dove. Wauw, wat was dit boek een teleurstelling. Gaf ik Serpent & Dove nog 5 sterren, Blood & Honey kwam helaas niet verder dan 2 sterren. Het voelde echt als een filler en dat is zo zonde. In oktober verscheen ook het nieuwste boek van V.E. Schwab, The invisible life of Addie LaRue. Let op: dit is geen young adult, maar er werd wel naar uitgekeken door veel young adult lezers. De schrijfstijl is echt magisch, het verhaal is alleen behoorlijk veel van hetzelfde. De plot ontwikkelt zich niet echt. Als je fan bent van de boeken van Erin Morgenstern ga je deze zeker ookheel tof vinden, alleen ben ik geen fan vanErin Morgenstern. In tegenstelling tot Nicole las ik een oudje van Katherine McGee: Duizend hoog. Soms zijn dit soort oeken gewoon lekker om te lezen. Verder las ik nog 3 boeken die ik even geheim houd, één voor een nieuwe battle of the books en twee voor een nieuwe Boekenketting. Ik las deze maand een paar boeken die al lannger op mij stonden te wachten. Allereerst pakte ik Al die mooie vreemden van Elizabeth Klehfoth op. Dit boek vond ik wel aardig, maar niet bijzonder. Vrouwe middernacht van Cassandra Clare daarentegen was weer een dikke 5 sterren waard. Clap when you land van Elizabeth Acevedo was ook een prima boek, maar het was in vers en op de een of andere manier doet dat mij niet zoveel. Ik eindigde oktober met Cemetery Boys van Aiden Thomas waar morgen een artikel over verschijnt op de spot. Verder las ik nog twee vowassen boeken waarvan één een flinke tegenvaller was en de ander las ik al voor de derde keer: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid.

Denise las 4 boeken

Volgens mij begin ik elke maand met de zin dat het niet zo'n goede leesmaand is geweest, terwijl ik dan toch tien boeken of meer heb gelezen. Aan het aantal van deze maand kun je wel echt zien dat mijn verhuizing en mijn werk een grote rol hebben gespeeld. Toch wil ik de vier boeken graag even benoemen. Ik ben deze maand begonnen met De reiziger deel 1 in de Outlander serie geschreven door Diana Gabaldon. Van de serie heb ik seizoen 1 gezien, maar nog nooit de boeken gelezen terwijl het onderwerp mij wel erg intrigeerde. Outlander is een dik boek van 736 bladzijdes. Ondanks dat de verhaallijn mij wel aansprak kon ik niet lekker doorlezen. Of het aan de drukte om mij heen lag of aan het boek weet ik niet zo goed. Desondanks gaf ik dit boek 3 sterren. Na Outlander wilde ik graag wat luchtigers en ging ik verder met Schijnbaar Perfect het zesde deel in de Rosemary Beach serie van Abbi Glines. Ik vind deze serie heerlijk voor tussendoor, omdat ik al deze boeken in 1 à 2 dagen uit heb. Daarna dacht ik dat ik wel toe was aan een wat moeilijker boek en begon ik in De kleuren van magie van V.E. Schwab. Helaas kwam ik niet door dit boek heen en ben ik gestopt. Hij stond al heel lang op mijn TBR. Vinden julle dat ik hem verder moet lezen? Het boek wat ik daarna wel uit las was Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen geschreven door Jessica Pan Dit boek gaat over introverte mensen, waardoor ik het heel erg herkenbaar vond om te lezen. Ik sloot oktober af met het boek dat ik deze maand de meeste sterren heb gegeven, namelijk Mijn leven na jou van Katherine Center. Misschien een beetje een cliché verhaal over een vrouw die door een ongeluk een dwarslesie krijgt, maar ik heb er erg van genoten. Ik beoordeelde dit boek met 4 sterren.

Maartje las 27 boeken

Ik had een fijne leesmaand deze maand, met 6 boeken die ik vijf sterren kon geven. Twee daarvan waren Young Adults: Voor een Hebban leesclub las ik Het rode lint van Lucy Adlington. Dit is een historische roman over het naaiatelier in Auschwitz. Ik was onder de indruk van de prachtige zinnen en de sfeer die de schrijfster heeft neergezet. Nog zo'n mooi boek was Cemetery Boys van Aiden Thomas. Bij dit verhaal was ik vooral onder de indruk van de manier waarop de schrijver het conflict tussen de latinx cultuur en het zijn wie je wilt zijn heeft laten zien. Verder las ik nog 6 andere YA's: Het huis zonder einde van Daniëlle Bakhuis, Nick and Charlie van Alice Oseman, The perks of being a wallflower van Stephen Chbosky, The tiger at midnight van Swati Teerdhala, Queens of Fennbirn van Kendare Blake en Fandom van Anna Day. 

Wat las jij uit in oktober?



Reacties op: Wat lazen wij in oktober

Meer informatie