Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat te lezen na...

op 27 februari 2021 door

Je kent dat vast wel, een hele grote stapel met boeken die je nog moet lezen. En toch keer je steeds weer terug naar die boeken die je al kent. Boeken die je hebt verslonden en waar je helemaal verzot op bent. Wat als ik nou zeg dat er nog veel meer van dat soort boeken bestaan, je moet ze alleen weten te vinden! Daarom ga ik proberen om je in dit artikel te helpen aan nieuwe boeken, je te overtuigen om een boek op te pakken. En dat allemaal op basis van een paar ultieme favorieten.

Dit artikel is geschreven door Kimberly

Wat te lezen na:

De Glazen Troon van Sarah J Maas

Misschien wel een van de populairste schrijfsters binnen de YA en NA boeken van deze tijd is Sarah J Maas. Haar boeken bestaan uit de meest fantasierijke personages, sterke vrouwen, mooie mannen en een hoop actie (en soms tranen). Zelf vond ik het enorm moeilijk om een boek of serie te vinden na het lezen van dit boek die enigszins in de buurt komt. Gewoon puur door het gevoel wat ik krijg bij het lezen van deze geweldige boeken. En toch zijn er zoveel andere geweldige fantasie boeken.

Mijn eerste aanrader is Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer. Dit boek is zo prachtig geschreven. En Harper is een echt sterke vrouwelijk personage om trots op te zijn! Als je dit boek nog niet hebt opgepakt (ondanks de vele keren dat we hier al over hebben geschreven haha) kan ik niet anders dan zeggen dat je alles moet laten vallen wat je aan het doen bent en dit boek echt gelijk moet lezen. Een prachtig fantasie verhaal met mooie personages net zoals je gewend bent van Maas.

Mijn tweede aanrader is, hoe kan het ook anders, De Wrede Prins van Holly Black. Deze serie heeft alles. Elfen, trollen, andere fantasiewezens, mooie mannen, sterke en stoere vrouwen en niet te vergeten enemies to lovers elementen! Dat klinkt wat mij betreft echt helemaal perfect! Dus als je deze serie nog niet opgepakt hebt, of toch je twijfels hebt hoop ik dat ik je nu heb weten te overtuigen.

Nog zo'n prachtig boek met magie en sterke, mooie personages is Heks & Jager van Shelby Mahurin. Dit boek was mijn absolute favoriet van 2020. Ik kon dan ook niet wachten op het volgende deel, wat ik gelukkig inmiddels ook heb kunnen lezen. Zowel Lou als Reid zijn personages met een duidelijk karakter. Het zijn personages waar zowel de goede als slechte karaktereigenschappen realistisch beschreven worden waardoor je nog meer meegetrokken wordt in het verhaal.

Schim en Schaduw van Leigh Bardugo

Met dit boek heb ik het mezelf wel enorm moeilijk gemaakt. Want eigenlijk heb ik geen boek gelezen met zo'n unieke vormgeving van een wereld en de magie erin. Deze serie heeft mij betoverd en ik kon de boeken niet snel genoeg uitlezen. Daarom denk ik ook niet dat we op zoek moeten gaan naar een boek wat echt precies hetzelfde overkomt. Dat is niet leuk, maar ook niet mogelijk. Ik ben dan ook meer op zoek gegaan naar boeken met hetzelfde gevoel van originaliteit.

Het eerste boek wat in mij opkomt is Een dodelijke opleiding van Naomi Novik. Niet zozeer omdat het echt hetzelfde soort verhaal is, maar juist door de originaliteit. Het is ook een zeer duister boek met een samenstelling van magie en elementen die ik nog niet eerder ben tegengekomen. Het is een lastig boek om echt een goede omschrijving van te geven. Maar absoluut een heel bijzonder en origineel verhaal. 

Mijn tweede aanrader is Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston. Ook dit boek heeft een aantal duistere elementen en de schrijfster is gelukkig niet bang om ook minder leuke elementen te beschrijven. Qua originaliteit is het iets minder dan Schim en schaduw, maar wat mij betreft absoluut minimaal zo fascinerend. Het is een mooi geschreven verhaal met prachtige personages.

Nog een boek met een geweldig magiesysteem is toch wel echt De Genadigen van Margaret Owen. In dit eerste deel wordt een wereld neergezet die zo anders en toch zo geloofwaardig is. De schrijfster trekt je mee in deze wereld en laat je kennis maken met prachtig beschreven personages. Het is een prachtig geschreven verhaal met veel originele aspecten.

Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren met een aantal nieuwe boeken. Welke boeken zou jij nog aanraden na het lezen van deze verhalen?



Reacties op: Wat te lezen na...

Meer informatie

Gerelateerd