YA-alfabet: B

op 08 januari 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter B aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Breek me - Tahereh Mafi

Deel 2 van de Vrees me serie. Een super goed en fantastisch boek dat iedereen zou moeten lezen. Vanwege spoilers geen beschrijving over het boek maar lees het!

Bloedprint - Elke Cremers

Op het eerste gezicht lijkt Charlotte O'Connel een doodnormaal meisje. Door de krachten in haar bloed is ze een gewild subject voor mensen met kwade bedoelingen. Geen ontsnapping is ooit goed genoeg: het lijkt daarom onmogelijk om een normaal leven te kunnen leiden.

Merel: Geweldig geschreven door ons lieve clublid van de YA club van 10, als je van spanning, fantasy en romantiek houdt moet je deze zeker eens oppakken!

Between - Jessica Warman

Elizabeth (Liz) is mooi, populair en rijk. Op de nacht van haar 18de verjaardag wordt ze met een bonk wakker. De oorzaak van de bonk is de dood. Niets is wat ze dacht en vooral dat het leven niet zo perfect en onschuldig is als ze dacht.

Tinke: Een mysterie dat je wilt ontraffelen. Het leven van Liz en vooral van haar vrienden zitten vol met geheimen die je wilt ontdekken. Een heerlijk boek om te lezen met een gave cover!

Beautiful Creatures - Kami Garcia

Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje. Er rust een vloek op haar familie, die net als zij heksen zijn. Ethan Wate droomt over Lena. Wanneer Lena naar Ethans woonplaats verhuisd, ontmoeten ze elkaar en ontstaat er een aantrekkingskracht. Maar haar krachten worden groter en ze moet een keuze maken Licht of Duister.

Tinke: Een bijzonder boek, dat echt z'n eigen verhaal is. Het boek is anders als in vrij origineel. 

Boy 7 - Mirjam Mous

Een bewusteloze jongen wordt waker op een grasvlakte. Hij weet niks meer en heeft alleen een rugzak met erin een telefoon. Als hij de voicemail afluisterd van de telefoon blijkt hij het zelf ingesproken te hebbben! Stapje voor stapje gaat hij opzoek naar de waarheid. 

Tinke: Dit is echt een Nederlands pareltje. Het heeft spanning en je wilt door blijven lezen. Mirjam Mous schrijft heerlijke boeken en dit is er een van. 

Bezwering - Kelley Armstrong

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in Lyle House, een instituut voor kinderen met gedragsproblemen. Maar hoe beter ze de andere leert kennen, hoe meer ze over zichzelf en andere te weten komt.  

Blindelings - Chinouk Thijssen

Ivy Maron is bijna achttien en zit op de modevakschool. Vanaf het moment dat ze de mysterieuze Sander ontmoet, ontstaat er langzaamaan een afstand tussen Ivy en haar beste vriendinnen. Ze lijkt wel een dubbelleven te leiden en volgens haar omgeving heeft Sander haar compleet in zijn macht.

Tinke: Een YA-thriller vanuit eigen bodem. De bekende boeken Youtuber Chinouk Thijssen bracht dit boek uit. Vol met manipulatie, onderzekerheid en gevaar. 

Brainwash - Carry Slee

Op de dag dat Naomi bij haar zus Elise intrekt, ontmoet ze Jelle,voor wie ze als een blok valt. Gelukkig komt de liefde van twee kanten, want het is voor Naomi de eerste keer sinds Eric dat ze weer verliefd is. Maar Jelle worstelt met zijn verleden en dat heeft grote gevolgen voor zijn leven nu. Ook Elise worstelt met haar verleden. Ze leidt een stil en teruggetrokken leven. Dan ontmoet ze Rafaël een man die haar introduceert aan de Ark. 

Brieven aan de duisternis - Brigid Kemmerer 

Juliets moeder is overleden, maar om dat te verwerken schrijft ze bijna elke dag een brief aan haar graf. Op een dag wordt die brief beantwoord. Dat is de start van een overweldigende reis van vooroordelen, liefde én rouw. 

Audrey: Dit boek was één van mijn favoriete boeken van 2017. Het is zo emotioneel boek dat anders is dan anders. Het is een boek dat je in je hart sluit als je de laatste pagina hebt uitgelezen. Kortom, het is een boek dat je gewoon moet gelezen hebben. 

Bijenvader - Esther Sprikkelman

Boekendief - Markus Zusak

Bliksemdief - Rick Riordan

Belevenissen van een muurbloem - Stephen Chbosky

Brief aan mijn ontvoerder - Lucy Christopher

Because you love to hate me - Diverse auteursReacties op: YA-alfabet: B

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jessica Warman

Jessica Warman

Jessica Warman (1981) is een Amerikaanse Young Adult-auteur en viel met mee...

Kami Garcia

Kami Garcia

Kami Garcia (1972) is een Amerikaanse schrijfster. Ze groeide op in Washington D...

Mirjam Mous

Mirjam Mous

De Nederlandse Mirjam Mous is schrijfster van jeugdboeken voor zowel jonge als i...

Kelley Armstrong

Kelley Armstrong

Kelley Armstrong (1968) is een Canadese schrijfster van horror-, misdaad- e...

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 1983) was als kind al gek op spannende verhalen. In...

Gesponsorde boeken