Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: J

op 05 maart 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter J aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

The Jewel - Amy Ewing

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Tinke: Kijk naar de cover, dit betekent toch al een amazing boek?! Yess ik vind dit boek leuk. Maar ik hou ook eenmaal van de kleur violet ;)

Judas - Helen Vreeswijk

Omdat haar vader gaat samenwonen, moet de Vlaamse Nadia verhuizen naar Nederland. Het lukt haar niet om haar plek te vinden in de nieuwe omgeving. Haar accent alleen al geeft aanleiding tot pesten. Het begint in de klas, op het schoolplein en op straat. Daarna gaat het verder thuis, via de computer en sms. Op school ontstaat een ware haatcampagne. Thuis kan ze niet terecht. Haar moeder is al enkele jaren op wereldreis om haar innerlijke ik te zoeken. Haar vader heeft het te druk met zijn nieuwe liefde. Nadia belandt in een vreemd land, op een vreemde school met vreemde klasgenoten. Haar nieuwe moeder is vreemd, haar stiefbroer is vreemd en haar vader doet vreemd. Ze mist haar moeder en voelt zich alleen en niet begrepen. Aan wie moet ze hulp vragen? Nadia kwijnt weg. Ze mijmert over de vraag of ze gemist zou worden. Wat doet ze nog op deze wereld?

Joël - Carry Slee

Door een noodlottig ongeval valt de twintigjarige Luna uit het raam van haar kamer en is op slag dood. Haar huisgenoten en vriendinnen blijven ontredderd achter. Terwijl Nathalie en Fleur proberen door te gaan met hun leven, kan Eva de dood van haar hartsvriendin maar niet loslaten. Was het wel echt een ongeluk, of was er opzet in het spel? Wanneer ze ontdekt dat Remco, Luna's ex-vriend, heeft gelogen over de laatste keer dat hij haar zag, verdenkt ze hem ervan meer te weten. Eva raakt het spoor bijster en zoekt overal iets achter. Dan krijgt ze een stapel brieven in handen van een anonieme afzender. De brieven zijn gericht aan Luna en de schrijver vertelt over zijn schokkende jeugd. Is ze iets op het spoor? Of verliest ze, overmand door verdriet, de realiteit uit het oog en draait ze door? 

Tinke: Echt een van mijn favoriete boeken van een Nederlands schrijvers. Het is wel echt een zwaar onderwerp. Alles komt erin voor, maar het boek laat je wel van verschillende aspecten bepaalde aspecten zien zoals, homoseksualiteit en transgender zijn. 

Jager - Julie Kagawa

Vanwege spoilers geen beschrijving van het boek, #3 van Talon saga. 



Reacties op: YA-alfabet: J

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Amy Ewing

Amy Ewing

Amy Ewing groeide op in een stadje vlakbij Boston. Ze verhuisde naar New York om...

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk (Den Haag, 1961 - 2016) was een Nederlandse auteur van misd...

Carry Slee

Carry Slee

Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een Nederlandse auteur van voornamelijk Nederlan...

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...