YA-alfabet: P

op 16 april 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter P aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

P.s. Ik hou nog steeds van je - Jenny Han

Vanwege spoilers geen beschrijving van dit boek, deel 3 van de Aan alle jongens van wie ik hield serie. 

Phobos - Victor Dixen

Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die in alle landen ter wereld wordt uitgezonden: project Genesis. Elke dag mogen de jongens en meisjes zes minuten met elkaar doorbrengen. Het is de bedoeling dat er zes relaties ontstaan, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen. Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en droomt er al lange tijd van haar huidige eenzame leven achter zich te laten. Als haar droom een nachtmerrie blijkt, is er alleen geen weg meer terug…

Phobos 2 & Phobos 3 - Victor Dixen

Vanwege spoilers geen beschrijving van dit boek, hierboven een beschrijving van deel 1.

De prinses - Kiera Cass

Vanwege spoilers geen beschrijving van dit boek, een verlenging van de selectie serie. Het vierde deel van de selectie serie. 

Paper Towns - John Green

Margo was altijd al gek op mysteries. En bij alles wat daarna kwam, kon ik me nooit aan de gedachte onttrekken dat ze misschien wel zo van mysteries hield dat ze er zelf een werd. Q (Quentin) en Margo negen jaar oud zijn, vinden ze in het park een dode man. Die avond klimt Margo het slaapkamerraam en het hart van Q binnen. Maar hun levens gaan daarna verschillende kanten op. Negen jaar later klimt Margo opnieuw Q's kamer binnen. Ze neemt hem mee op een nachtelijk avontuur om nooit te vergeten. De volgende dag is ze verdwenen. Margo blijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten die alleen Q kan ontrafelen. Geïntrigeerd gaat hij op zoek naar de jonge vrouw op wie hij in stilte verliefd is, geholpen door zijn vrienden Ben en Radar, en Lacey, een vriendin van Margo. Maar wil Margo wel gevonden worden?

Pas op: breekbaar - Teresa Toten

Kate O'Brien is slim. Mooi. Ambitieus. En een leugenaar. Dat moet ook wel als je uit een achterstandsmilieu komt en iets wilt bereiken in het leven, houdt ze zichzelf voor. Als beursstudent aan een prestigieuze privéschool in New York is ze bijna bij haar einddoel: Yale. Om haar kansen te vergroten, richt ze haar pijlen op Olivia Sumner, de it-girl van de school. Haar tactiek werkt en de universiteitspoorten staan op een kier. Kate had alleen geen rekening gehouden met Mark Redkin, het aantrekkelijke maar doortrapte nieuwe bestuurslid van de school. Er ontspint zich een razend spannend kat-en-muisspel tussen Kate, Olivia en Mark, waarbij hun duistere verleden en verborgen agenda de spelregels bepalen.

Pretty little liars - Sara Shepard

In Rosewood, tussen de Mercedessen en de gigantische villa's, heeft iedereen wel wat te verbergen. Aria heeft een affaire met haar leraar, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus en Hanna gebruikt gemene trucjes om mooi te blijven. De vier middelbareschoolvriendinnen delen samen iets dat nog veel gruwelijker is, maar dat niemand anders weet... Wie is 'A'?

Paniek - Lauren Oliver

De inzet is hoog, maar de prijs die ze moeten betalen is vele malen hoger... Paniek begint zoals zoveel dingen beginnen in het suffe en slaperige stadje Carp: het was zomer en er was toch verder niets te doen. Heather had nooit gedacht dat ze mee zou doen aan Paniek, het legendarische spel onder eindexamenkandidaten. Laat staan dat ze er compleet voor zou gaan. Dodge daarentegen twijfelt er geen seconde aan dat hij dit jaar Paniek gaat winnen. Hij wordt gedreven door een geheim. Maar er zijn meer kandidaten met een geheim, die er alles voor overhebben om te winnen...

De Poppenmaker van Krakau - Rachael Romero 

Het leven van een oude poppenmaker verandert als Karolina, een levende pop, in zijn atelier belandt. Eerst kan hij het niet geloven, maar dan leeft hij helemaal op en sluit hij zelfs vriendschap met de Joodse violist Jozef en zijn dochter Rena. Maar dan breekt de oorlog uit in Polen. De poppenmaker en Karolina beseffen dat hun vrienden niet langer veilig zijn, en zetten alles op alles om hen te helpen, zelfs als ze daarmee hun eigen leven op het spel zetten. 

Brechtje: Ik vond dit boek echt prachtig! Ik heb hem begin dit jaar gelezen, en was helemaal verkocht. Het idee van een levende pop klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar zodra je in het verhaal zit, let je daar helemaal niet meer op. Door alle gebeurtenissen in de oorlog is het boek verre van kinderachtig, en sla je het boek dicht met pijn in je hart. Ik vind dit boek een echte aanrader!Reacties op: YA-alfabet: P

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jenny Han

Jenny Han

Jenny Han is geboren en opgegroeid in Richmond, Virginia. Ze ging naar de Univer...

Victor Dixen

Victor Dixen

Victor Dixen is een Franse YA-auteur. Hij won al twee keer de prestigieuze Grand...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van Young Adultboeken. Ze startte vers...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Sara Shepard

Sara Shepard

Sara Shepard is een Amerikaanse auteur. Ze schreef onder meer de jeugdboekenseri...

Gesponsorde boeken