De boekhandels zijn door corona tijdelijk en grotendeels gesloten, op afhaalloketten en op afspraak winkelen na. Maar binnen staat jouw boekverkoper te trappelen om fantastische boeken thuis te bezorgen. Boeken waarmee je jezelf of een ander, jong en oud, een groot plezier doet. Dus koop nú een boek. En zorg dat je favoriete winkel ook ná de lockdown nog bestaat! Kijk snel op de website van je boekhandel, mail of bel en bestel vandaag nog!

Namens alle boekverkopers, schrijvers, vertalers en uitgevers: bedankt!

Steun je boekhandel

De boekhandels hebben het zwaar, door de wekenlange lockdown na een al heel moeilijk jaar. Ze mogen niet open en hebben slechts de mogelijkheid tot een afhaalloket of, per 3 maart, winkelen op afspraak. Nu het duidelijk is dat de lockdown nog weken langer zal duren, is het onzeker of elke boekhandel in staat is na de lockdown nog open te gaan. Nog te bestaan, te overleven. Wil jij straks weer tussen de boeken neuzen in je favoriete boekhandel, dan is het noodzakelijk om nú je boekhandel te omarmen en ondersteunen. Bestel een boek, vandaag nog.

Koop nú een boek

Kijk op de website van je boekhandel, mail, bel en bestel. Koop je cadeaus voor het hele jaar vooruit of koop een boek dat je zelf al een tijd graag wilt hebben. De meeste boekverkopers bezorgen zelf of hebben een enthousiast team van vrijwilligers klaar staan om jouw bestelling razendsnel bij jou thuis te bezorgen. Wacht niet met je nieuwe boeken aanschaffen tot je weer in de boekhandel kunt snuffelen tussen de titels, want die kans krijgt je misschien niet meer. Koop nú een boek en steun je boekhandel.

Laat zien dat je meedoet!

Steun jij de boekhandel ook? Natuurlijk! Deel dan deze campagne op social media. Gebruik de komende tijd de 'ik steun mijn boekhandel' badge als profielfoto en deel de campagnebeelden in jouw tijdlijn.

Hier lees je reacties op de campagne en hier vind je binnenkort alle steunbetuigingen van auteurs en andere prominente lezers.

Waarom is dit zo belangrijk?

Niet alleen de boekhandel wordt bedreigd, ook het boek zelf. Boeken verschijnen omdat boekwinkels ze bij de uitgeverijen bestellen voordat ze gepubliceerd worden, meestal zelfs voordat ze worden gemaakt. Als er minder boekhandels zijn zal het aanbod en de diversiteit van boeken minder worden.


Heb je een boekhandel maar sta je niet op het kaartje? Mail dan je gegevens naar de klantenservice van Stichting CPNB.
Deze campagne werd mogelijk gemaakt door: