Advertentie

Kent iemand de titel en/of auteur?

Frits Thomas

13-01-2020 22 reacties Discussie
Geachte lezers,

Jaren geleden heb ik een boek gelezen dat mij destijds heel diep geraakt heeft. Ik probeer het boek opnieuw te vinden, maar auteur en titel weet ik echt niet meer.

Ik zou in deze een beroep willen doen op uw kennis en ervaring op literair gebied.

Het verhaal gaat over een nogal geheim bedrijf dat de meest weerzinwekkende en perverse wensen van onvoorstelbaar rijke en verveelde cliënten vervult tegen uiteraard exorbitante vergoedingen. Het betreffende bedrijf wordt gerund door een vrouw, die haar nieuwe vriend meeneemt naar een van haar theaters, waar zeer morbide voorstellingen plaatsvinden, om zeer rijke en verveelde mensen te entertainen, en waarbij ongekende wreedheden als vermaak worden gebruikt.
Ik kan mij een passage uit het boek herinneren, waarbij de vriend aan de bedrijfsleider vraagt, wat er met de verminkte en veelal nog levende mensen gebeurt na elke voorstelling. Zij antwoort dat men zich van hen ontdoet, want wat moet je er verder nog mee.
De slachtoffers die voor de voorstellingen worden gebruikt, worden ontvoerd uit arme landen, en niemand zou hen ooit missen.

De reden waarom dit boek mij zo aangreep, is dat er een nietsontziende minachting voor het menselijk leven uit spreekt, zolang er maar geld mee kan worden verdiend. De achteloosheid waarmee een zwaar toegetakeld lichaam aan de kant wordt geschoven als oud vuil, alleen om rijke mensen te behagen en te amuseren, die ondanks hun weelde niet weten wat zij met hun leven aan moeten, tart iedere beschrijving. Na het lezen van dit boek was ik diep geschokt, waarbij ik alleen maar kon wensen dat het beschrevene niet op waarheid berust, maar slechts ontsproten is aan de fantasie van de schrijver.

Ik hoop dat deze beschrijving u verder helpt. Alvast bedankt.




Plaats een nieuwe opmerking

Reacties op: Kent iemand de titel en/of auteur?