Nobelprijs Literatuur 2021

Hilde

06-10-2021 4 reacties Discussie
Wie wordt morgen de volgende Nobelprijswinnaar Literatuur? Waag jij een gokje?

Morgen wordt de Nobelprijswinnaar literatuur bekendgemaakt. Op mijn werk waagden we elk jaar een gok. Voor een inzet van 1 euro konden alle krantenredacteurs proberen te voorspellen wie die prestigieuze én prijzige prijs in de wacht zou gaan slepen. Een man, een vrouw, een andere gender? Literatuur, poëzie of zelfs songteksten? Uit welk land? Van welk continent? En voor verdere specificatie: welke huidskleur, ras, religie..... moet het gezegd dat de pot zelden werd gewonnen? Er werd zowat elk jaar een taart mee gekocht. en na 13 uur begon een nieuwe weddenschap: wie zou de dag nadien, op vrijdag, de Nobelprijs voor de Vrede winnen? Díe pot ging er veel vaker uit.

Dit jaar zit ik sinds maandag, toen de eerste Nobelprijswinnaars werden bekendgemaakt, thuis te dubben. Mijn gedachten schieten alle kanten uit. Het wordt vrijwel zeker een vrouw, denk ik. Mag het nog eens een blanke oudere vrouw zijn, wordt het een zwarte Joodse? Of misschien een Aziatische?

dit jaar zet ik een virtuele weddenschap op met de Hebban community. Durven jullie in te zetten op een wilde of net goed beargumenteerde winnaar? En zo ja, wie dan? Ik begin: voor mij mag het Margaret Atwood zijn. 
Plaats een nieuwe opmerking

Reacties op: Nobelprijs Literatuur 2021

Gesponsorde boeken