Wat doen jullie met ISBN-loze boeken?

Vuurvogeltje

18-09-2022 12 reacties Discussie
O.a. boeken zonder ISBN passen niet in de database. Tellen jullie ze wel op een of andere manier mee?

Vorgie week kocht ik voor 30 cent "Vijf fantastisch vertellingen" van F. Bordewijk, een selectie van zijn oudste korte verhalen, uitgegeven als deel van Nijgh & Van Ditmar's Nimmer Dralend reeks. Het boekje stamt uit 1951 en hoewel er recentere, completere collecties zijn, ben ik er erg blij mee. Ik vond het in een antiquariaat in een steegje na een dwaaltocht door een Hanzestad - een prachtig toepasselijke manier om aan oude Bordewijkwerken te komen. Alleen, het is te oud om een ISBN te hebben en dus kan het onmogelijk toegevoegd worden aan de Hebbandatabase.

Dat is de tweede keer dat ik dit jaar op dit probleem stuit. De eerste keer was bij "Nocturne der zeven spinnen", een verhalenbundel van Rico Bulthuis uit 1949. Ik heb geen recentere, toevoegbare editie kunnen vinden. Deze ben ik echter nog niet aan het lezen, dus het is een probleem voor de toekomst.

In het geval van de Fantastische vertellingen denk ik dat ik maar eens een recentere editie met alle verhalen koop om de overige verhalen te lezen. Dan streep ik die af en klopt mijn lijst weer.

Wat doen jullie met boeken die niet op Hebban passen? Bijvoorbeeld omdat ze te oud zijn? Of omdat het om een anderstalig boek gaat?
Plaats een nieuwe opmerking

Reacties op: Wat doen jullie met ISBN-loze boeken?

Gesponsorde boeken