Boekentips voor jou

De volgende boeken hebben onze experts speciaal geselecteerd op basis van het verhaal in de Ubisoft Special-app. Als je dat met plezier hebt gelezen, vind je deze boeken vast ook leuk! Op deze pagina vind je onze 8 boeksuggesties en een korte beschrijving van elk boek.

Heb je een boek gekozen? Je kunt het - als je al lid bent van jouw lokale bibliotheek - gratis lenen als e-book in de online Bibliotheek. Natuurlijk kun je het ook kopen bij jouw lokale boekhandel. Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Lees dan hier hoe je lid kunt worden en ook online boeken kunt lenen.

Zack Lightman is goed in het spelen van computergames. Wanneer hij op een dag bij school een ruimteschip uit een van zijn games ziet, moet hij zijn kennis onverwacht gebruiken tegen een buitenaardse invasie.

Jonas (17, ik-figuur) gaat als student in Utrecht op kamers wonen. Hij is erg goed in de game 'The Rift' en gaat er steeds meer tijd aan besteden. Tot het uit de hand loopt.

Michael, een fanatieke gamer en hacker, brengt veel tijd door in de virtuele wereld VirtNet. Daar blijkt ineens een gevaarlijke cyberterrorist actief te zijn. Michaels hulp wordt ingeroepen om deze Kaine op te sporen.

Nynke en Jimmy (ik-figuren) zijn op trainingsweekend met hun eigen voetbalteams. In de eerste nacht wordt Jimmy’s teamgenoot Mattias gedood, een paar dagen later Boaz bijna. Zou het te maken hebben met de naaktfilmpjes die ze van het meidenteam gemaakt hebben?

Wanneer Alina de gave van het licht blijkt te hebben, wordt ze opgeleid tot Grisha. Hun leider, de Duisterling, lijkt begaan met het volk van Ravka, maar heeft stiekem andere plannen.

Darrow (16) is een Helduiker. Hij woont op Mars, leeft ondergronds en werkt in de mijnen. Hij behoort tot de Roden, de laagste klasse van de samenleving. Een verzetsgroep vraagt hem het Instituut van de Gouden te infiltreren.

Amani (16) wil weg uit het woestijndorp Dustwalk. Samen met de mysterieuze Jin trekt ze naar de stad Izman. Een tocht die hen midden in een machtsstrijd brengt, vol gevaar en magie.

Cormack, Arran, Orelia en Vesper komen van vier verschillende planeten en zijn geselecteerd voor een exclusieve officiersopleiding. Ze moeten leren samenwerken tegen een vijand die hun samenleving bedreigt.

Koning Saran probeert het land Orïsha te zuiveren van de magie waarin de maji-stam bedreven is. Zélie hoort met haar zwarte huid en witte haar bij de vervolgde maji-stam. Met behulp van prinses Amari probeert ze de magie terug te brengen. Daarbij moet ze uit handen zien te blijven van kroonprins Inan.

Rick (17, ik-figuur) beleeft de avontuurlijkste nacht van zijn leven op een bizarre zoektocht dwars door New York met de fascinerende Kris. Zonder dat hij weet, maakt ze een vlog voor YouTube. Vanaf ca. 15 jaar.

Een jonge schrijver vindt zijn weg in de liefde en in het literaire wereldje en neemt afstand van zijn grote voorbeeld Jeroen Brouwers.

Peter (17, ik-figuur), een wiskundig genie, heeft last van paniekaanvallen. Tijdens zo’n aanval blijkt zijn moeder, een geniale wetenschapper, te zijn neergestoken en is Peters tweelingzus Anabel spoorloos verdwenen. Peter komt terecht in een wereld vol spionnen en weet niet wie hij kan vertrouwen.

Over de verborgen verhalen

Ubisoft en De Leescoalitie werken samen om lezen weer leuk te maken. Hiervoor ontwikkelden ze een nieuwe vorm van lezen, waarbij de wereld van de game Assassin’s Creed Valhalla de basis vormde voor nieuwe verhalen. Deze verhalen werden speciaal voor deze samenwerking geschreven door Ronald Giphart en Margje Woodrow, twee bekende Nederlandse schrijvers.