20 juni t/m 21 juli 2024

Uitgelichte recensies

10 zomerse kinderboekentips

Klik voor meer informatie op de cover van het boek

Boer Boris en de dino

Boer Boris en de dino van Ted van Lieshout, geïllustreerd door Philip Hopman

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot? De drie beginnen te graven en ontdekken al snel honderd botten, compleet met een schedel. Het is een triceratops!

De beste klas van de hele wereld

De beste klas van de hele wereld van Manon Sikkel, geïllustreerd door Marja Meijer

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden. Wat een geluk!

Payback

Payback van Margje Woodrow

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Het pad van de Roverkoning van Tom Rijpert, geïllustreerd door Jeff Langevin

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Verboden te lezen!

Verboden te lezen van Paul van Loon, geïllustreerd door Hugo van Look

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim, dat met Dolfje te maken heeft ...

Inkoppertje

Inkoppertje van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen Bram en zijn klasgenoten de school nog redden?

Kleine Karels tekenclub 4 - Samen staan we gek

Samen staan we gek van Dav Pilkey, vertaald door Tjibbe Veldkamp

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

De Gorgels en de laatste kans

De Gorgels en de laatste kans van Jochem Myjer, geïllustreerd door Rick de Haas

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap en niemand kan hen wakker krijgen.

Mystery Guest

Mystery Guest van Maren Stoffels

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Quinn en Aaron - Offline

Offline van Quinn en Aaron Bezemer, geïllustreerd door Chemène de Heus

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.